‘Ook in Assen en Groningen is het overbieden weer terug’

02 oktober 2023 Leestijd ± 3minuten
‘Ook in Assen en Groningen is het overbieden weer terug’

Hij is zonder een financiële opleiding in het vak van hypotheekadviseur terechtgekomen. Maar inmiddels heeft hij een grote affiniteit voor zijn vak ontwikkeld. “Elke casus is anders. Dat maakt het interessant”, zegt Denijal Dzemidzic van Van Bruggen Adviesgroep in Assen.    

Dzemidzic is in 2016 begonnen bij assurantiekantoor Hemmen Advies in Assen. Op een dag werd hij daar voor een kopje koffie uitgenodigd. 

“Ze kenden me via de handbalvereniging waar mijn vader actief was. Ik ben toen langs gegaan en blijven plakken. Ik heb al mijn Wft-diploma’s gehaald en heb me zo langzaam omhoog gewerkt tot financieel adviseur. Maar het zat niet in mijn opleiding dat ik deze kant op zou gaan. Ik heb een economische, maar geen financiële opleiding gevolgd. Ik heb hiervoor commerciële economie gestudeerd, met een minor ondernemerschap.”

Grotere mogelijkheden

Van Bruggen Adviesgroep nam vier jaar geleden Hemmen Advies over en zo kwam Dzemidzic bij Van Bruggen terecht. De overname is Dzemidzic goed bevallen. “Van Bruggen is natuurlijk een landelijke keten en daardoor worden de mogelijkheden toch wat groter. We hebben directere ingangen. Het bevalt uitstekend bij Van Bruggen Adviesgroep.”

Dzemidzic behandelt voornamelijk hypotheken en daarnaast particuliere en zakelijke schadeverzekeringen. 

“Het meeste doe ik op het gebied van hypotheken. Ik hoor weleens: wat is hier nou interessant aan? Die hypotheken zijn toch allemaal hetzelfde? Maar dat vind ik nou niet. Ik heb bijvoorbeeld soms twee klanten die voor dezelfde woning gaan, maar toch een totaal verschillende casus hebben. Ze hebben bijvoorbeeld een heel ander inkomen, of een heel andere schuldenproblematiek. Elke casus is verschillend en dat vind ik zo interessant. Geen enkel dossier is hetzelfde.”

Gewenning aan hoge rente

Dzemidzic merkt dat de zomervakantie voorbij is en dat er weer veel woningen op de markt komen. “Dat zorgt voor veel roering op de markt. Mensen zijn gewend geraakt aan de hoge rente. Tijdens het begin van de oorlog in Oekraïne werden mensen behoorlijk terughoudend. Daardoor gingen de woningprijzen omlaag. Maar ook in Assen is er nog steeds een woningtekort. Daardoor gaan mensen weer fanatieker de huizenmarkt op, ondanks die nog aanhoudend hoge rente.”

“We hebben bij Van Bruggen ook naastgelegen kantoren in Groningen en Klazienaveen. In alle drie de gebieden zie je dat het overbieden weer terug begint te komen. Dat gebeurt zelfs in dorpen in de provincie Groningen.”

Dzemidzic ziet dat het voor doorstromers makkelijker is om te overbieden, omdat die gebruik kunnen maken van hun overwaarde. “Ik heb laatst een situatie gehad dat een starter en een doorstromer naar dezelfde woning gingen kijken. Dan heeft zo’n doorstromer toch net iets meer stootkracht dan een starter. Ook zie ik dat weinig alleenstaanden een huis kopen. Dat geldt vooral voor de starters. Ze hebben helaas minder financiële mogelijkheden dan de doorstromer.” 


Lees ook
‘Verdiep je goed in de klant en durf om documenten te vragen’
Dat ene advies

‘Verdiep je goed in de klant en durf om documenten te vragen’

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Sander Werkhoven, erkend hypothecair planner & eigenaar van Huis&Hypotheek in Utrecht-West over dat ene advies…

Gokprobleem beïnvloedt acceptatie: “Snap wel dat de bank dan vragen stelt”

Gokprobleem beïnvloedt acceptatie: “Snap wel dat de bank dan vragen stelt”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week doen we dat met Dick van Leeuwen. Het gaat onder meer over gokproblemen als mogelijk nieuwe risicofactor in het acceptatieproces. 

Lekker in je vel zitten
Column

Lekker in je vel zitten

Lekker in je vel zitten betekent voor eenieder wat anders. Waar de één gaat voor even lekker kapot gaan in de gym houdt de ander meer van een avondwandeling. Waar de één ‘s ochtends een uur voor de spiegel staat, is een ander binnen vijf minuten de deur uit. Maar aan tafel bij de adviseur betekent lekker in je vel zitten, maar één ding.

Geen doorhalingen meer: “Als een klant gokverslaafd is, kan hij of zij dat alsnog buiten beeld houden”

Geen doorhalingen meer: “Als een klant gokverslaafd is, kan hij of zij dat alsnog buiten beeld houden”

Tegenwoordig zijn bankafschriften niet meer geanonimiseerd/doorgehaald. Banken en adviseurs kunnen alle transacties zien, waaronder ook betalingen die wellicht gevoelig liggen. Zoals gokgerelateerde afschrijvingen, maar bijvoorbeeld ook grote betalingen aan slijterijen. Hoe gaan adviseurs hiermee om?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.