Ontspannen met Battlefield na een drukke werkdag

Tim van Es is dol op gamen
22 september 2021 Leestijd ± 2minuten
Ontspannen met Battlefield na een drukke werkdag

Hij is bijna 40 jaar, maar het gamen kan hij niet loslaten. Dat doet Tim van Es op een bijzondere manier: spelen met oud-collega’s, vrienden en zelfs met voormalige klanten. “Van deze groep van ongeveer twintig spelers is iedereen met een koophuis in de loop van tijd aan een hypotheek geholpen”, zegt de Haagse manager van de hypotheekafdeling van Eijgendaal & Van Romondt.

Als Tim van Es ’s avond thuis komt, dan kruipt hij altijd minimaal een uur achter de computer om te gaan gamen. “Mijn favoriete games zijn Battlefield en Call of Duty. Ik speel nooit alleen. Ik doe dit altijd samen met mijn vriendengroep. Ik vind het geen verslaving, al heeft mijn vriendin daar misschien een ander oordeel over.”

Van Es begon al op zijn 6e met het spelen van computerspelletjes. “Ik doe het al bijna 34 jaar. Op mijn 6e speelde ik op een Commodore 64, met cassettebandjes. Het gamen betekent voor mij ontspanning na een drukke werkdag. Het zal voor een hoop mensen misschien niet ontspannend lijken, maar voor mij is dat wel het geval.”

Eigen kamer voor het gamen

Van Es heeft een voorkeur voor het spel Battlefield. “Ik speel dat onder meer met een oud-collega van Blauw & Florijn. Daar werkte ik voordat ik bij Eijgendaal & Van Romondt kwam. Je moet bij Battlefield ook samenwerken. Dat vind ik, naast de gezelligheid, leuk aan het gamen.”

Tim heeft net een nieuw huis gekocht, waar hij een eigen kamer voor het gamen heeft. “Zo heeft mijn vriendin geen last van mij en kan zij zich ook ontspannen.”

Volgens de hypotheekadviseur is de club met gamers uitgegroeid tot een bont netwerk van zo’n twintig spelers. “Ik game in een wisselende samenstelling met vrienden, bekenden en oud-collega’s. Er zijn steeds meer mensen bijgekomen. Zelfs voormalige klanten van mij zitten in deze groep. Een groot aantal werkt voor banken of in het verzekeringswezen. Ik denk dat bijna iedereen van deze groep in het verleden door mij aan een hypotheek is geholpen. Dat is heel grappig.”


Lees ook
Is het een drukke zomer voor de adviseurs geweest?
Vraag het Chris

Is het een drukke zomer voor de adviseurs geweest?

  De HDN-cijfers laten al enige tijd een dalende trend zien. Heeft dat in de maanden juli en augustus geleid tot een flinke zomerdip bij de hypotheekadviseurs, of was er toch sprake van drukte? We vragen het Chris Oosterling, senior relatiemanager bij MUNT Hypotheken.

Prijsstijging koopwoningen loopt verder op
Cijfers & onderzoeken

Prijsstijging koopwoningen loopt verder op

Bestaande koopwoningen waren in augustus 17,8% duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging na september 2000. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok daarna steeds verder aan. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Wat wilt u weten over oversluiten?

Wat wilt u weten over oversluiten?

De oversluitmarkt is dankzij de lage rente de laatste jaren zeer sterk gegroeid. Wat betekent dit voor u als adviseur en uw klanten? En is die lage rente blijvend? 

“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”
Adviseur van de maand

“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”

Het contact met uiteenlopende mensen en het luisteren naar hun verhalen. Dat is voor Jeroen van Lunen het mooiste aspect aan zijn vak als financieel adviseur. Van Lunen is sinds 24 jaar eigenaar van DGA Financieel Adviseurs in Den Haag en voorziet particulieren, expats en met name zelfstandigen uit de hele regio Haaglanden van advies. “Wij komen ondernemers uit de meest uiteenlopende branches tegen.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.