MUNT lanceert: Dating-app voor woningzoekenden

Hypotheek At First Sight lanceert komende maand
30 maart 2022 Leestijd ± 1minuut
MUNT lanceert: Dating-app voor woningzoekenden

Door torenhoge huizenprijzen en schaarste op de woningmarkt vissen alleenstaanden steeds vaker achter het net. MUNT Hypotheken schiet hen te hulp met een nieuwe app die huizenzoekers aan elkaar koppelt. Hypotheek At First Sight moet in de loop van april beschikbaar zijn in alle app stores.

“Een droomhuis moet voor iedereen bereikbaar zijn”, zegt Ellen Hensbergen, directeur van MUNT Hypotheken. In de huidige wooncrisis is het steeds moeilijker voor mensen zonder partner om hun slag te slaan op de woningmarkt. “We merken dat twee vrienden steeds vaker samen een hypotheek afsluiten. Maar wat als je vrienden geen interesse hebben? Via onze app kom je eenvoudig in contact met mensen die hetzelfde in het leven staan als jij.”

In de app kunnen gebruikers hun woonvoorkeuren aangeven, van appartement met dakterras tot eengezinswoning met riante tuin. Vervolgens wordt aangegeven wat de interesses zijn. Kandidaten met dezelfde voorkeuren en voldoende gezamenlijke interesses worden vervolgens getoond. Wanneer beide gebruikers elkaar zien zitten, wordt een match gelegd. 

De app is bedoeld voor alle leeftijdsgroepen - van starters tot senioren. “Zo hopen we in deze moeizame tijden toch zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen aan hun droomhuis”, aldus Hensbergen. 
 


Lees ook
Op jacht naar frauduleuze hypotheken

Op jacht naar frauduleuze hypotheken

Door hypotheekfraude wordt naar schatting tientallen miljoenen euro’s financiële en maatschappelijke schade aangericht. Stichting Fraudebestrijding Hypotheken (SFH) probeert deze fraude te voorkomen. “Het komt niet vaak voor dat adviseurs de zaak bedonderen”, vertelt Puck van der Laan, adviseur Veiligheidszaken.

De vriendenhypotheek wint aan populariteit

De vriendenhypotheek wint aan populariteit

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Guido Schotten van VLIEG Financieel Advies Amstelveen en Frank Calis van Hypotheco zien steeds meer vrienden samen een hypotheek afsluiten: “Je haalt je wel wat op de hals als je dit doet.”

“Het ministerie moet de toezichthouder op de vingers tikken”
Opinie

“Het ministerie moet de toezichthouder op de vingers tikken”

In de rubriek De Kettingvraag stelt Antoine van de Laar uit Someren aan vakgenoot Harrie-Jan van Nunen uit Den Bosch de volgende vraag: “Welke zaken zou jij wijzigen als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening?”

“Jongeren moeten jaarsalaris meenemen bij aankoop woning”
Cijfers & onderzoeken

“Jongeren moeten jaarsalaris meenemen bij aankoop woning”

Alleenstaande starters met een modaal inkomen hebben dit jaar gemiddeld een bruto jaarsalaris (€38.000) nodig aan spaargeld voor de aankoop van hun eerste woning. In drie jaar tijd is het bedrag dat je mee moet nemen om een huis van 60m2 te kunnen kopen bijna verdubbeld, zo meldt de financiële vergelijkingssite Independer op basis van onderzoek.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.