'MUNT is een trendsetter'

28 februari 2018 Leestijd ± 2minuten
'MUNT is een trendsetter'

Erik Teunisse is al 22 jaar franchisenemer van de Hypotheker, met twee vestigingen: in Harderwijk en in Dronten. Zijn klantenbestand bestaat voor een groot deel uit doorstromers en overstappers. MUNT Hypotheken scoort goed bij de laatste doelgroep. “MUNT heeft het proces voor het oversluiten van hypotheken makkelijker gemaakt. Daar hebben ze een gat in de markt gezien. Je ziet dat andere hypotheekaanbieders dit voorbeeld nu volgen.”

Teunisse is erg te spreken over de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT. “Een klant hoeft maar weinig stukken te overleggen om zijn hypotheek over te sluiten. Met name het vervangen van de werkgeversverklaring door een UWV­verzekeringsbericht en/of een pensioenopgave scheelt veel tijd in het proces. We gaan naar een systeem van dataontsluiting, zodat het proces nog sneller wordt.” Het is voor de klant prettig als een geldverstrekker het zo gemakkelijk mogelijk maakt, zodat hij zo snel mogelijk zekerheid heeft. Ik ga dus niet per se voor de goedkoopste hypotheek, maar voor de beste hypotheek voor mijn klant. En een goed afhandelingsproces kan meewegen in die keuze.”


Geldverstrekkers leren snel

MUNT is wat dat betreft een van de trendsetters geweest, zo geeft Teunisse aan. Dat krijgt nu navolging. Hypotheekverstrekkers beginnen volgens hem steeds beter te begrijpen dat het proces belangrijk is. Geldverstrekkers leren snel. Ze kijken naar elkaar en nemen best practices van elkaar over. Dat is goed voor de markt en voor onze klanten. Desondanks ziet Teunisse dat klanten nog vaak kiezen voor een merknaam. “Dan gaan ze toch voor de bekende banken, ook al zijn de voorwaarden slechter.” 

Starters

De Hypotheker wil de komende tijd ook bij starters het belang van goed advies weer meer onder de aandacht brengen. “Starters kiezen vaak voor de laagste rente en de laagste prijs voor advies. Daarom zie je steeds meer execution only­-partijen ontstaan. Maar dat model is in mijn ogen slechts geschikt voor maximaal 10 procent van de markt. Voor de meesten is het echt wel belangrijk om een goed advies te krijgen, ook over zaken als arbeidsongeschiktheid en overlijden.”
Teunisse is ervan overtuigd dat er altijd ruimte blijft voor de adviseur. “De vorm van advies zal echter veranderen. Er komen steeds meer hybride klanten. Ze beginnen online, maar willen daarna een bevestiging dat ze de goede keuze maken. Dan komen ze naar een adviseur. Kijk naar Coolblue, die hebben de laatste jaren ook steeds meer fysieke winkels geopend. De klant kiest zelf waar hij bediend wil worden, dus je moet alle kanalen aanbieden.” Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Zowel in het advies als in het proces. Want dat zorgt voor tevreden klanten.


Lees ook
Ouderschapsverlof beïnvloedt leencapaciteit
Opinie

Ouderschapsverlof beïnvloedt leencapaciteit

Na de geboorte van je kind kun je tijdelijk minder gaan werken en zo gebruik maken van het ouderschapsverlof. Dit is nu nog meestal onbetaald verlof. Toch is het een interessante regeling voor ouders omdat ze recht houden op het aantal uren werk dat ze hadden voor het verlof in ging. Bij het kopen van een huis kan het alleen wel een aandachtspunt zijn. Adviseurs kunnen namelijk niet zomaar rekenen met het inkomen van voor het verlof. Hierdoor kunnen consumenten mogelijk een lagere hypotheek afsluiten.

‘Klanten Vivat lopen geen risico'
Opinie

‘Klanten Vivat lopen geen risico'

Het rommelt rond de moeder van verzekeraar Vivat, het Chinese Anbang. De oprichter en topman Wu Xiaohui zit achter de tralies en de Chinese overheid heeft het bedrijf nu onder curatele gesteld. Het roept nog eens de vraag op hoe risicovol het is als een Nederlandse bank of verzekeraar in handen komt van een investeerder uit het verre oosten?

MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT verwerkt 250ste Simpel Overstap Hypotheek

MUNT Hypotheken heeft de 250ste Simpel Overstap Hypotheek (SOH) verwerkt. Dit is de eerste hypotheek in Nederland waarvoor het UWV-verzekeringsbericht of recente pensioenopgave voldoende is. De mijlpaal werd bereikt met de Financiële Makelaar, met wie MUNT sinds kort samenwerkt. De serviceprovider wist binnen nog geen week na de bekendmaking van de samenwerking de eerste SOH te laten passeren.

Een huizenkoper is net een parkiet
Column

Een huizenkoper is net een parkiet

Hoe kun je het gedrag van mensen beïnvloeden? Het antwoord op deze vraag is niet zo ingewikkeld. Goed gedrag moet je belonen en slecht gedrag negeren. Dat blijkt onder andere uit het proefschrift ‘Organisaties conditioneren. De invloed van beloning en straf op werkprestaties’ van Marius Rietdijk, tegenwoordig wetenschappelijk directeur van het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Rietdijk baseert zijn conclusie mede op een tweetal experimenten, met een parkiet en werknemers van een printplatenfabriek. Voor zowel mens als dier geldt: een compliment geven, heeft meer resultaat dan een tik op de vingers. Je zou denken dat dit principe dan ook opgaat voor huizenkopers. Niet iedereen denkt er echter zo over.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.