MUNT biedt hulp aan hypotheekklanten die problemen krijgen

19 maart 2020 Leestijd ± 2minuten
MUNT biedt hulp aan hypotheekklanten die problemen krijgen

Commercieel directeur Chris Oosterling vertelt hoe MUNT nu al de eerste maatregelen neemt om te voorkomen dat mensen (verder) in de financiële problemen komen door de coronacrisis.

Ook in moeilijke tijden, proberen we zoveel mogelijk samen met u naar oplossingen te zoeken. We hebben nu een belangrijke stap gezet om onze (en uw) klanten direct te ondersteunen bij hun financiële problemen.


In dat geval willen we een betalingsregeling treffen die laagdrempelig is. Het is dus niet nodig dat klanten eerst aantonen dat de coronacrisis de oorzaak is van hun problemen. Het uitgangspunt is vooral dat klanten hun huis kunnen houden.


Per individueel geval gaan we de situatie beoordelen. We moeten bijvoorbeeld nagaan of de aftrek van de hypotheekrente en eventuele toeslagen beïnvloed worden.


Verder hoopt MUNT natuurlijk ook op coulance van het Ministerie van Financiën op fiscaal vlak. Onder normale omstandigheden kunnen aflossing alleen maar tijdelijk worden stopgezet als er vrij snel weer een afspraak is om die in te halen. Anders komt de aftrek van de hele hypotheekrente in gevaar.
 

Wij zouden graag willen dat het Ministerie van Financiën meedenkt om dat te versoepelen. We hebben hierover nog overleg met Financiën, maar we willen niet wachten tot dat is afgerond. We zien dat er nu al enorm veel vragen zijn vanuit bijvoorbeeld horecaondernemers en winkeliers die het hardst getroffen worden. Juist in deze moeilijke tijden willen wij er samen met u direct zijn voor onze klanten.


Voor nu hebben we hiermee de eerste stap (van waarschijnlijk nog vele) gezet om daar waar we kunnen, heel concreet te helpen. We doen dat natuurlijk graag en zetten er met zijn allen de schouders onder.
 

Succes de komende tijd en hou ons vooral op de hoogte van uw vragen en uitdagingen.


Lees ook
10 tips voor het adviesgesprek op afstand

10 tips voor het adviesgesprek op afstand

Door de maatregelen om het corona-virus tegen te gaan is persoonlijk contact de komende weken lastig. U doet er om die reden goed aan adviesgesprekken over hypotheken telefonisch of digitaal doorgang te laten vinden. Omarm dit keerpunt in de advisering en verken de mogelijkheden om nieuwe vormen voor het voeren van gesprekken beter te beheersen. Wij geven alvast deze 10 tips.

Minder dan helft hypotheken door banken verstrekt

Minder dan helft hypotheken door banken verstrekt

Uit de laatste cijfers van 2019 blijkt dat de traditionele grootbanken nog maar 48,9% aandeel hebben in de hypotheekmarkt. Het laagste punt sinds 2016, maar wat zijn de gevolgen?

Bijzondere verhalen (én oplossingen) vanuit Bijzonder Beheer
Trends

Bijzondere verhalen (én oplossingen) vanuit Bijzonder Beheer

De financiële consequenties van de coronacrisis zijn in in een aantal gevallen acuut. Dit zijn de situaties waar MUNT, samen met hypotheekadviseurs, bij kan helpen.

"Logisch dat pensioenfondsen investeren in de huizenmarkt"
Column

"Logisch dat pensioenfondsen investeren in de huizenmarkt"

De belangen van de consument en die van pensioenfondsen komen vaak overeen, zo vindt Peter Verleun. Hij trapt hiermee de gastcolumn af, die vanaf nu om de week zal verschijnen op Kop-Munt. Verleun is bij DMFCO verantwoordelijk voor institutional sales. DMFCO is de asset manager die institutionele beleggers toegang biedt tot de Nederlandse woninghypotheekmarkt met het label MUNT Hypotheken.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.