“Mijn generatie doet steeds meer online, maar persoonlijk advies heeft meerwaarde”

Hypotheek adviseur van de maand: Charlene Backx
21 mei 2021 Leestijd ± 2minuten
“Mijn generatie doet steeds meer online, maar persoonlijk advies heeft meerwaarde”

Charlene Backx (30) is hypotheekadviseur en vestigingsmanager bij Veldsink van der Kolk in het Brabantse Dorst. Met haar leeftijd is ze een echte digital native, toch gelooft ze in de kracht van het persoonlijke advies.

“Na mijn studie ben ik in de financiële sector beland. Deze continu veranderende wereld intrigeerde mij en bevat veel complexe materie. Hier wilde ik meer van weten. Als hypotheekadviseur kan ik van toegevoegde waarde zijn en helderheid scheppen in het oerwoud van alle financieringsmogelijkheden en -onmogelijkheden.”

De wereld digitaliseert, ook op het gebied van hypotheken. Zeker nu ook millennials zich begeven op de markt van koopwoningen. Deze jongeren zijn gewend om ieder moment toegang te hebben tot informatie en data, bij voorkeur vanaf hun telefoon. Online banken en hypotheekverstrekkers spelen in op deze vraag naar snelheid. 

Zelf advies ingewonnen

“De trend om steeds meer online te doen herken ik zeker. Ik ben zelf een millennial. Maar toen ik vorig jaar met mijn vriend mijn eerste huis kocht heb ik een collega gevraagd ons te adviseren. Juist omdat ik weet wat er allemaal bij komt kijken. Mijn vriend vertrouwde volledig op mijn kennis en ervaring maar ik ben blij dat alles ook goed op papier staat zodat we alles terug kunnen vinden. Dus zelfs als adviseur was ik blij met persoonlijk advies en dat merk ik ook om me heen.”

“Vrienden vragen me vaak uitleg en informatie. Dat is logisch want een huis kopen en een hypotheek afsluiten is een grote beslissing. Hoe je dat regelt kan heel veel invloed hebben op je financiële toekomst. Mensen hebben meestal wel onderzocht wat ze ongeveer kunnen lenen, maar vergeten vaak verder te kijken dan het maximale leenbedrag. Wat gebeurt er met het inkomen als je arbeidsongeschikt raakt, ontslagen wordt of wellicht zelfs overlijdt? Is de hypotheek dan nog betaalbaar? Dat zijn ook belangrijke scenario’s om over na te denken.” 

Hypotheek is bijna nooit standaard

“Online hypotheken gaan meestal uit van standaarden. Daar kun je schenkingen, verschillende leningdelen of een bouwdepot niet in kwijt. Een hypotheek is natuurlijk bijna nooit standaard en ik hoor vaak dat het online regelen daarom misgaat.”

“Ik begrijp de aantrekkingskracht van alles online snel willen regelen, maar als hypotheekadviseur weet ik dat ik met een persoonlijk advies meerwaarde bied. Door bijvoorbeeld bespreekbaar te maken wat er gebeurt als je uit elkaar gaat. Het is niet leuk, maar ik merk dat het erg gewaardeerd wordt om ook de mindere kanten goed te belichten. Eén keer goed investeren in een hypotheekadvies en je hebt er op de lange termijn enorm profijt van! Het leuke is dat klanten na afronding ons ook altijd enorm bedanken voor het uitgebreide advies.”
 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Wordt het rustiger bij de hypotheekadviseur?

20 mei 2021 Voor de meeste hypotheekadviseurs waren de afgelopen maanden gigantisch druk. ...

Zó worden adviseurs spannend op de foto gezet

19 mei 2021 Ben Biesbrouck van de Hypotheekshop in Haarlem Centrum geniet zichtbaar ...

“Laat mensen zelf bepalen wat ze met hun pensioengeld doen”

17 mei 2021 De aflossingseis voor hypotheekrenteaftrek moet gehalveerd worden, vinden onderzoekers van ...

Moet de NHG-grens niet verder omhoog?

28 mei 2021 Nu de huisprijzen almaar blijven stijgen, vraagt menigeen zich af: ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.