Met een goed plan haal je ook in een neergaande markt meer omzet

19 januari 2024 Leestijd ± 2minuten
Met een goed plan haal je ook in een neergaande markt meer omzet

Begin 2023 begon moeizaam - er werd voorspeld dat adviseurs bijna een derde minder omzet zouden gaan draaien. Toch hebben we het jaar afgesloten met een plus van 12 procent. Hoe? Door mijn doelen aan het begin van het jaar op papier te zetten.

Op de momenten dat het slecht gaat, ga je je eigen doen en laten evalueren. Je bekijkt jezelf wat kritischer in de spiegel. Heel gek eigenlijk dat we dat tussendoor veel te weinig doen. De wereld om ons heen verandert met de dag, terwijl we zelf vaak vasthouden aan de door onszelf opgelegde patronen en verwachtingen. 

Degenen die voor het krimpen van de hypotheekmarkt met de vinger naar externe factoren wijzen, kunnen beter stoppen met lezen. Consumentenvertrouwen, rentes en huizenprijzen - daar heb je niet direct invloed op. Waarop wel? Dit zijn een paar aandachtspunten die 2023 in een positief jaar hebben veranderd.

Kernwaarden

We zijn begonnen met opnieuw opschrijven van onze kernwaarden. Het geeft aan waar wij voor staan als team en wat wij willen uitstralen. Dit heeft een ontzettend positieve invloed op ons adviestraject. Gelukkig hebben we een dynamisch vak waardoor niks in beton is gegoten en we ook elke dag bijleren. 

Doelen stellen

Twee voorbeelden. Eén van de doelen was het verhogen van het marktaandeel van huizenkopers in ons werkgebied. Simpele vragen beantwoorden als: wie zijn onze kopers en hoe gaan we ze bereiken? 

Een ander voorbeeld is het activeren van ons klantbestand. Verduurzamen is hot, daar hebben we flink wat klanten mee kunnen helpen. Ook realiseerden we ons dat ons kantoor weinig actief is geweest op het gebied van verzekeringen voor de woning. Als je toch weer actief bezig bent met een klant, neem dan ook alles weer mee. 

Investeren

In een tijd dat er minder binnenkomt, is een van de moeilijkste dingen om juist wél te investeren. Dat is een breed begrip - je kunt investeren in marketing, maar denk ook aan investeren in je team of op persoonlijk vlak met cursussen. 

Bovenstaande klinkt allemaal erg logisch, maar de uitdaging is om jezelf te activeren. Zorgen dat je lol hebt in wat je doet en dat uitdragen naar je collega’s en je klanten. Mijn doelen voor 2024 liggen in lijn met de koers die ik vorig jaar heb ingezet. Ik heb zin in 2024!


Lees ook
Rente en inflatie: heeft sparen zin?

Rente en inflatie: heeft sparen zin?

Rente en inflatie, een twee-eiige tweeling. Onlosmakelijk met elkaar verbonden en veel besproken op verjaardagen en borrels, maar hoe zit dat nou precies? En wanneer is er echt een probleem? Matthieu Vos, senior portfolio manager bij DMFCO, gaat dieper op de materie in. 

NHG wil reservepot gebruiken voor verduurzaming: “Waarom laat je de consument nog steeds 0,6 procent borgtochtprovisie betalen?”

NHG wil reservepot gebruiken voor verduurzaming: “Waarom laat je de consument nog steeds 0,6 procent borgtochtprovisie betalen?”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met Frank Calis van Hypotheco in Haren over de ongebruikte miljoenen van Nationale Hypotheek Garantie.

MUNT roept ‘Jaar van het Onafhankelijk Advies’ uit op Stamppotparty

MUNT roept ‘Jaar van het Onafhankelijk Advies’ uit op Stamppotparty

Met grote instemming is 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Onafhankelijk Advies. In een gezellig druk Madurodam ontvouwde Menno Luiten, directeur van MUNT Hypotheken, de plannen van de geldverstrekker om het onafhankelijk intermediair dit jaar in het zonnetje te zetten. “Oneigenlijke concurrentie van banken schaadt de markt.”

Overbruggingskrediet, waarom is er toch zo veel verschil tussen verstrekkers?
Column

Overbruggingskrediet, waarom is er toch zo veel verschil tussen verstrekkers?

Overbruggingskredieten zijn de olie van de Nederlandse huizenmarkt. Het overgrote deel van de Nederlanders koopt een nieuwe woning voordat de oude woning is verkocht. Vanuit een praktisch oogpunt heel erg logisch, maar in de praktijk toch wat complexer dan het lijkt - zeker in combinatie met de meeneemregeling.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.