Luuk Op Heij, Linda van Loon en Jacqueline van der Vleuten op het erepodium van de Kennistest van 2023

11 januari 2024 Leestijd ± 2minuten
Luuk Op Heij, Linda van Loon en Jacqueline van der Vleuten op het erepodium van de Kennistest van 2023

Het was een nek-aan-nekrace in het eindklassement voor de Kop-Munt Kennistest van 2023, maar Luuk Op Heij mag zichzelf de glorieuze Hypotheekkenner van het jaar noemen. De adviseur van Van den Boer en Roggen in Weert speelde elke maand mee met de Kennistest op onze site en behaalde een indrukwekkende totaalscore van maar liefst 200 punten. Linda van Loon van Helder Hypotheekadvies behaalde een knappe tweede plaats met 194 punten. Jacqueline van der Vleuten, die ook bij Van den Boer en Roggen werkt maar op het Eindhovense kantoor, pakt het brons met 184 punten.

Dat twee collega’s van hetzelfde bedrijf zo goed scoren in de Kennistest, is puur toeval, zegt Op Heij: “Er was sprake van gezonde competitie - we wilden allebei zo hoog mogelijk scoren.” Van der Vleuten won vorig jaar de Kennistest al. “Daar heb ik veel positieve reacties op gekregen, zelfs van mensen die ik al tientallen jaren niet meer had gesproken. Daarom was ik ook dit jaar weer erg gemotiveerd.” Lachend: “Ik was duidelijk Luuks grote voorbeeld!”

Gedurende het jaar was er spake van een felle competitiestrijd. Linda van Loon stond ook lange tijd op de eerste plaats. “Dan blijf je extra je best doen, want als je hoog staat wil je hoog blijven staan. Dan kijk je toch vol spanning naar de ranglijst. Qua tijd heb ik het snelste gespeeld, maar bij de vragen had ik soms wat minder geluk”, vertelt Van Loon. "De aflevering over politiek, lag mij niet zo. Natuurlijk doe ik ook dit jaar weer mee, en gelukkig zijn er nu geen verkiezingen!” 

Voor Op Heij was de maand over buitenlandse markten het lastigst. “Fiscale vragen of vragen over de hypotheekgids, daar weet ik wel antwoorden op - maar hier had je goed de artikelen op Kop-Munt voor moeten lezen. Interessant was het zeker, maar het was wel een moeilijke test.”

De maandelijkse Kennistest was nog nooit zo populair als afgelopen jaar. In juni speelden 860 adviseurs mee. Van der Vleuten begrijpt dat wel: “Het is een goede manier om je parate kennis te testen. Ik zou iedereen aanraden om mee te spelen!”

Het zilver gaat naar Linda van Loon

Kennistest 2024

Ook dit jaar verschijnt elke maand een nieuwe Kennistest online, waarbij vijf vragen over één actueel onderwerp worden gesteld. De Kennistest van januari staat helemaal in het teken van de nieuwe MUNT Hypotheekgids. Bij de Kennistest wordt parate kennis extra beloond: hoe sneller je een vraag beantwoordt, hoe meer punten je krijgt. Wie binnen een minuut het juiste antwoord geeft, ontvangt 4 punten. Daarna kan er per 30 seconden één punt minder worden gescoord. Speel de Kennistest van deze maand nu hier.

Jacqueline van der Vleuten pakt brons

Lees ook
Overbruggingskrediet, waarom is er toch zo veel verschil tussen verstrekkers?
Column

Overbruggingskrediet, waarom is er toch zo veel verschil tussen verstrekkers?

Overbruggingskredieten zijn de olie van de Nederlandse huizenmarkt. Het overgrote deel van de Nederlanders koopt een nieuwe woning voordat de oude woning is verkocht. Vanuit een praktisch oogpunt heel erg logisch, maar in de praktijk toch wat complexer dan het lijkt - zeker in combinatie met de meeneemregeling.

Wordt 2024 een ander jaar door dalende rente? “Verwachtingen worden al getemperd”

Wordt 2024 een ander jaar door dalende rente? “Verwachtingen worden al getemperd”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met Maurice Cuvelier van Financieel Fit Haarlem over de groei van hypotheekaanvragen, vaste energiecontracten en het verblijvingsbeding.

2023 in 3 grafieken: terug naar rustiger vaarwater

2023 in 3 grafieken: terug naar rustiger vaarwater

In 2023 zorgde de hogere rente voor een lager aantal aanvragen en daarmee een lager hypotheekvolume. Het hypotheekvolume daalde in Nederland tot zo’n 100 miljard euro, schrijft Sjoerd van Dijck, Investor Relations bij DMFCO Asset Management, in zijn terugblik op 2023.

MUNT roept ‘Jaar van het Onafhankelijk Advies’ uit op Stamppotparty

MUNT roept ‘Jaar van het Onafhankelijk Advies’ uit op Stamppotparty

Met grote instemming is 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Onafhankelijk Advies. In een gezellig druk Madurodam ontvouwde Menno Luiten, directeur van MUNT Hypotheken, de plannen van de geldverstrekker om het onafhankelijk intermediair dit jaar in het zonnetje te zetten. “Oneigenlijke concurrentie van banken schaadt de markt.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.