Leukste verhalen van 5 jaar MUNT

24 oktober 2019 Leestijd ± 3minuten
Leukste verhalen van 5 jaar MUNT

Wat hebben we een boel met elkaar meegemaakt de afgelopen 5 jaar. De redactie van Kop-Munt.nl maakte een rondje langs een paar hypotheekadviseurs van het eerste uur om te vragen naar hun beste MUNT-verhalen. Deze week: de leukste verhalen.

Tags

Eigenlijk is er niet één verhaal dat het allerleukste is. Wel viel er één ding op bij alle verhalen die hypotheekadviseurs vertellen over MUNT: er zijn eigenlijk weinig opvallende zaken. Dat klinkt saai, of wellicht ‘weinig bijzonder’, maar het is vooral ontzettend leuk.

Volwassen én voorloper

In vijf jaar tijd heeft MUNT zich zo kunnen positioneren dat hypotheekadviseurs weten met welke hypotheekdossiers ze terecht kunnen bij MUNT. Dat is best bijzonder in zo’n korte tijd en goed om van adviseurs te horen. De uitstekende voorwaarden waar MUNT zich vanaf het begin voor inzet zijn door adviseurs en klanten omarmd, overgenomen door andere hypotheekverstrekkers én worden nu veelal als de standaard in de markt ervaren.

Wat ons betreft is ‘niks opvallends, alles loopt goed’ dus absoluut het allerleukste verhaal om van adviseurs te horen. Dat neemt niet weg dat MUNT zal blijven vernieuwen waar dat mogelijk, of nodig is.

Eén verhaal in de categorie ‘leuk’ willen we u echter niet onthouden. Er is namelijk een adviseur die MUNT Hypotheken op een wel hele plezierige manier aanbeveelt…

Kom maar door met die ton van Gaston

Arjen van Doesum is adviseur bij Freek Hypotheken Zaandam. Hij heeft er vooral veel plezier in om MUNT Hypotheken af te sluiten. “Natuurlijk was ik in het begin, net als vele anderen, een beetje sceptisch toen er ‘zomaar’ een nieuwe hypotheekverstrekker op de proppen kwam. Maar ja, de voorwaarden zijn goed en klanten zijn daar echt goed mee geholpen. MUNT is toch een soort van trendsetter, bijvoorbeeld met het tussentijds verlagen van de rente.”

Maar er is één ding waardoor Van Doesum de voorwaarden van MUNT regelmatig noemt in de spreekkamer. Bijna alle hypotheekklanten willen namelijk graag antwoord op de vraag: hoeveel kan ik boetevrij extra aflossen? “Niet dat het in de praktijk veel gebeurt, maar mensen staan er bij het afsluiten van de hypotheek wel bij stil, of hopen er op.” 

Bij de meeste hypotheken zit er een limiet aan het aflossen uit eigen vermogen. “Maar niet bij MUNT hypotheken” en dat legt Van Doesum graag goed uit. “Ik zeg altijd: u moet maar zo denken, als Gaston van de Postcodeloterij bij u op de stoep staat met een miljoen, dan zit u helemaal goed bij MUNT. Daar mag u namelijk onbeperkt aflossen uit eigen vermogen.” 

Volgens van Doesum is dit de beste manier om mensen het verschil duidelijk te maken tussen de voorwaarden van MUNT en die van andere hypotheekverstrekkers. “Het kan natuurlijk ook dat mensen een erfenis krijgen. Maar een verhaal over Gaston die op de stoep staat is veel leuker en ‘leuk’ dat blijft de mensen bij.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

“Ik leef heel erg in het hier en nu, lastig dus om mijn aandacht te trekken voor de financiële planning”

17 december 2019 In de serie ‘Mijn eerste huis’ praten kleurrijke Nederlanders over ...

De wildste verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken

26 september 2019 Wat hebben we een boel met elkaar meegemaakt de afgelopen ...

De meest speciale verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken

09 oktober 2019 Wat hebben we een boel met elkaar meegemaakt de afgelopen ...

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

19 februari 2020 Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.