Lekker in je vel zitten

27 september 2023 Leestijd ± 2minuten
Lekker in je vel zitten

Lekker in je vel zitten betekent voor eenieder wat anders. Waar de één gaat voor even lekker kapot gaan in de gym houdt de ander meer van een avondwandeling. Waar de één ‘s ochtends een uur voor de spiegel staat, is een ander binnen vijf minuten de deur uit. Maar aan tafel bij de adviseur betekent lekker in je vel zitten, maar één ding.

Namelijk: kun jij de gewenste maandlasten betalen van het huis wat je wilt gaan kopen? Nu hebben we natuurlijk ook genoeg zoekenden aan tafel die de Funda-parameters voor hun droomhuis net iets te hoog hebben afgesteld. Aan ons adviseurs de taak om ze vervolgens te vertellen dat dit volgens de ghf normen niet haalbaar is. 

Nu was daar een oplossing voor degenen die al een tijdje huurden in de vorm van de pilot Duurhuur, maar die is alweer een (stille) dood gestorven. Voor degenen die het gemist hebben: de pilot was bedoeld voor huurders die een woning wilden kopen met dezelfde maandlasten als hun hoge huur. Nu waren de cijfers weliswaar niet overtuigend genoeg om de pilot door te zetten, toch vind ik het jammer. 

Daar waar er meer vraag is dan aanbod, denken veel mensen dat een huis buiten bereik is. Terwijl dit soort pilots ervoor zorgt dat wij potentiële klanten aan tafel krijgen die misschien niet met het verwachte antwoord naar buiten lopen, maar - in mijn ervaring - wel met een kans. 

Waar ze thuis niet verder kwamen met de online rekentool zijn er misschien toch mogelijkheden. Daarnaast zijn er naast de pilot Duurhuur nog verstrekkers die overcreditering aan durven. Een van de grondleggers van de pilot is hier een goed voorbeeld van. 

Maatwerk kost iedereen tijd, maar het maakt ook de meeste mensen gelukkig. De klant die zijn huisdroom kan verwezenlijken, de geldverstrekker die hieraan verdient en mij als adviseur die na een appje van de klanten met foto voor de deur van het gezin weer met plezier naar zijn werk gaat. Naast dat je gelukkig in je vel zit zorgen wij adviseurs er graag voor dat je financieel lekker in je vel zit. 

Dus pleit ik voor meer maatwerk en meer pilots!


Lees ook
‘Verdiep je goed in de klant en durf om documenten te vragen’
Dat ene advies

‘Verdiep je goed in de klant en durf om documenten te vragen’

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Sander Werkhoven, erkend hypothecair planner & eigenaar van Huis&Hypotheek in Utrecht-West over dat ene advies…

Gokprobleem beïnvloedt acceptatie: “Snap wel dat de bank dan vragen stelt”

Gokprobleem beïnvloedt acceptatie: “Snap wel dat de bank dan vragen stelt”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week doen we dat met Dick van Leeuwen. Het gaat onder meer over gokproblemen als mogelijk nieuwe risicofactor in het acceptatieproces. 

‘Ook in Assen en Groningen is het overbieden weer terug’
Adviseur van de maand

‘Ook in Assen en Groningen is het overbieden weer terug’

Hij is zonder een financiële opleiding in het vak van hypotheekadviseur terechtgekomen. Maar inmiddels heeft hij een grote affiniteit voor zijn vak ontwikkeld. “Elke casus is anders. Dat maakt het interessant”, zegt Denijal Dzemidzic van Van Bruggen Adviesgroep in Assen.    

“Aflossen was voor dit stel minder belangrijk”
Dat ene advies

“Aflossen was voor dit stel minder belangrijk”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Jeffrey Littel over dat ene advies…

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.