Kortere looptijden in trek bij consumenten én beleggers 

Achmea Bank investeert 1,5 miljard euro in hypotheken van MUNT 
20 april 2023 Leestijd ± 2minuten
Kortere looptijden in trek bij consumenten én beleggers 

Niet alleen consumenten kijken steeds vaker naar kortlopende rentevaste periodes. Ook bij beleggers winnen korte rentes aan populariteit. Achmea Bank heeft woensdag bekendgemaakt 1,5 miljard euro te investeren in MUNT Hypotheken. Met dit bedrag worden de komende jaren hypotheken verstrekt met rentevaste periodes van tien jaar of korter.

MUNT positioneert zich zo nog nadrukkelijker als verstrekker van zowel korte als langere rentes. “We bedienen het volledige spectrum van de markt, waaronder het zeer populaire 10 jaar NHG”, zegt commercieel directeur Paul Teutscher.   

Van oudsher investeren beleggers met een lange horizon, zoals pensioenfondsen en levensverzekeraars, in MUNT Hypotheken via moederbedrijf DMFCO. Achmea Bank is de eerste bank die nu ook in hypotheken van MUNT investeert.   

MUNT staat bekend als een verstrekker met gunstige rentes bij langere rentevaste periodes. Teutscher wijst erop dat MUNT inmiddels ook voor kortere rentevaste periodes zoals 10 jaar een aantrekkelijke keuze is. “Niet alleen vanwege de aantrekkelijke rentes, maar ook vanwege onze voorwaarden en snel en helder proces."  

Ook de grote Nederlandse pensioenfondsen die in MUNT investeren, zijn enthousiast over kortlopende rentevaste periodes. Naast de lange rentevaste periodes zijn de kortere rentes een goede aanvulling op hun beleggingsportefeuille: die bieden een goed rendement en voldoende looptijd.  

Met de toezegging van Achmea Bank heeft DMFCO nu ruim 27,5 miljard euro onder beheer. Vorig jaar maakte MUNT al bekend de 100.000ste hypotheek te hebben verstrekt. “We groeien hard verder”, vertelt Teutscher. “Door de investering van Achmea Bank kunnen we garanderen dat we de komende jaren nog concurrerender zijn op korte looptijden. Dat geldt zowel voor hypotheken met NHG als zonder.” 


Lees ook
Gen Z kiest voor freelancen: “Aantonen dat je een bestendig inkomen hebt”

Gen Z kiest voor freelancen: “Aantonen dat je een bestendig inkomen hebt”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week Jeroen van Lunen van DGA Financieel Adviseurs over onder meer de nieuwe generatie op de woningmarkt, die steeds minder vaak kiest voor een vast dienstverband.

Lancering register Duurzaam Wonen: “Duurzaamheid is nu een bespreekbaar onderwerp”

Lancering register Duurzaam Wonen: “Duurzaamheid is nu een bespreekbaar onderwerp”

Verduurzaming is geen ondergeschoven kindje meer in adviesgesprekken. Consumenten vragen er zelf naar. Dat merkt ook Twan Theuns van De Hypotheker in Heerenveen. Hij is Erkend Adviseur Duurzaam Wonen. We vragen hem: hoe belangrijk is dat keurmerk?

Hypotheekmarkt herstelt zich: ‘Mensen hebben weer energie om de markt op te gaan’

Hypotheekmarkt herstelt zich: ‘Mensen hebben weer energie om de markt op te gaan’

De hypotheekmarkt trekt langzaam weer wat aan. Dit is te danken aan de wat lagere rente van de laatste tijd en de prijzen die aan het afnemen zijn. “De markt komt weer op gang”, zegt Ben Biesbrouck van De Hypotheekshop in Haarlem Centrum.

Ellen Hensbergen: “De woningmarkt zit in de twilight zone”
De Koplopers

Ellen Hensbergen: “De woningmarkt zit in de twilight zone”

De verkoop van een huis wordt zoveel mogelijk uitgesteld, constateert Ellen Hensbergen. De directeur van MUNT Hypotheken trekt een parallel met de vorige huizencrisis, in 2008. “Ook toen vonden verkopers het moeilijk om los te laten.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.