Koffiedrinken met accountmanagers kan leiden tot indrukwekkende nieuwe proposities van geldverstrekkers

18 maart 2024 Leestijd ± 2minuten
Koffiedrinken met accountmanagers kan leiden tot indrukwekkende nieuwe proposities van geldverstrekkers

Iedereen kent ze wel, de accountmanagers van de geldverstrekkers. Je hebt ze in verschillende soorten en smaken. Grofweg kun je ze in drie categorieën onderverdelen. 

Er zijn diegenen die plichtmatig eens per jaar langskomen op jouw kantoor. Ze zijn niet geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt, luisteren dus slecht en komen vooral zenden. 

Dan heb je de accountmanagers die, zodra er iets nieuws bekend is over de proposities van hun merk, trots even langskomen om te vertellen wat jij als adviseur daarmee kunt.  

De laatste categorie is de leukste: de accountmanagers met wie je een geweldige klik hebt – beter dan de geldverstrekker waarvoor ze werken.  

Samen met het team acceptanten zijn zij het menselijke gezicht achter een logo. Wat weer maakt dat jij aan het einde van de funnel, als er twee geldverstrekkers overblijven, een aanbeveling maakt voor de klant op basis van jouw persoonlijk gevoel.  

We weten allemaal hoe de gesprekken met leuke accountmanagers eruitzien. Onder het genot van een kop koffie neem je even door hoe het met het gezin gaat, dat het nog steeds te veel regent in NL en wat de vakantieplannen zijn. Vervolgens hoor je ‘spannende’ verhalen over de wijzigingen die op de rol staan. En op het moment dat je zelf iets aanbrengt wordt er driftig mee geschreven. Maar wat gebeurt er na zo’n gesprek? 

Er zijn natuurlijk geldverstrekkers die meedenken met de adviseur en die echt hun best doen. Maar eerlijk gezegd is het alweer lang geleden dat ik onder de indruk was van nieuwe propositie van een geldverstrekker. Nederland kent duizenden adviseurs die precies weten wat er speelt in de markt. Kunnen wij niet wat actiever oplossingen aandragen voor zaken die we tegenkomen? 

Voorbeeld: ik merk vaak dat de 90% overbruggingsregel in combinatie met 12 maanden dubbele lasten niet realistisch is. Een staffel bij de overbrugging zou in veel gevallen uitkomst bieden. 10% van €400k is toch net wat anders dan 10% van €700k.  

Ik heb behoefte aan een frisse wind door de proposities van de meeste geldverstrekkers. Kijk even op LinkedIn – kunnen collega-adviseurs hier andere goede ideeën plaatsen? 


Lees ook
Verdwijnt de aflossingsvrije hypotheek? ‘Je kunt op je oude dag je besteedbaar inkomen beter gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen’

Verdwijnt de aflossingsvrije hypotheek? ‘Je kunt op je oude dag je besteedbaar inkomen beter gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen’

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met Stef Hofmans van Financieel Fit over energie labels, doorstroming van ouderen en de aflossingsvrije hypotheek. 

Barstende aandelenbubbel geeft hypotheekmarkt ook een kater

Barstende aandelenbubbel geeft hypotheekmarkt ook een kater

Aandelenmarkten en hypotheekmarkten zijn normaal gesproken gescheiden, maar wanneer een zeepbel barst, voelt de hypotheekmarkt dat zeker. Zo’n zeepbel lijkt nu in de maak. Matthieu Vos, senior portfolio manager bij DMFCO, legt uit wat er speelt.

Verhuurhypotheek is vaak een reparatie: “Bank blijkt van niets te weten”

Verhuurhypotheek is vaak een reparatie: “Bank blijkt van niets te weten”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg over korte rentevaste periodes, de roep om klimaatlabels en de terugkeer van verhuurhypotheken.

Een hypotheek na of met kanker: “Er is meer mogelijk dan men denkt”

Een hypotheek na of met kanker: “Er is meer mogelijk dan men denkt”

Vrijwel elke hypotheekadviseur raadt aan om een ORV af te sluiten. Maar als een klant terminaal ziek is of bijvoorbeeld kanker heeft gehad, kan dat lastig zijn. De vooruitzichten op een lang gelukkig leven zijn troebeler, zeker in de ogen van de verzekeraar. Toch is een verantwoorde hypotheek afsluiten ook in deze gevallen niet onmogelijk.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.