Kilometervreter op zoek naar de wensen van adviseurs

17 juni 2022 Leestijd ± 2minuten
Kilometervreter op zoek naar de wensen van adviseurs

Per maand legt relatiemanager Remco van der Veen rustig drie- tot vierduizend kilometer af. Het is zijn missie om binnen een paar jaar alle hypotheekadviseurs van Nederland te hebben bezocht namens MUNT Hypotheken. “Mijn belangrijkste vraag is altijd: wat kan er beter?”

Van der Veen ziet zichzelf als graadmeter. “Samen met de andere relatiemanagers breng ik in kaart wat de wensen van het intermediair zijn. Wat kunnen we verbeteren? Waar is behoefte aan? Door goed naar adviseurs te luisteren, kan MUNT de beste hypotheekverstrekker blijven.”

Dagelijks bezoekt Van der Veen alle adviseurs in een bepaalde regio. “Dat levert altijd geanimeerde gesprekken op. Laatst zou ik een half uurtje met een adviseur spreken, uiteindelijk zat ik er ruim twee uur om tot in detail over de sector te discussiëren.” 

Eerlijk gezegd had Van der Veen nooit gedacht dat hij in de hypotheekbranche terecht zou komen. Decennia lang was hij de commercieel directeur van voetbalclub ADO Den Haag, waar MUNT ooit als sponsor op het shirt stond. “Ik wist niet veel meer dan de gemiddelde hypotheekklant. Maar de ‘doe maar gewoon’-mentaliteit van MUNT past bij me. En inmiddels ben ik behoorlijk op de hoogte dankzij de collega’s met enorme vakkennis - naar hen ga ik bij ingewikkelde vraagstukken.”

Gebakken lucht en emotie

Bij ADO was Van der Veen verantwoordelijk voor onder andere de sponsorinkomsten. “Als je bedrijven vraagt te sponsoren, dan verkoop je gebakken lucht en emotie. Het is iets ontastbaars. Nu ben ik bezig met veel concretere zaken, namelijk een lening voor je huis.” De grote parallel is dat je mensen in de ogen moet kijken. “Het gaat in de hypotheeksector, net zoals in de sportwereld, om vertrouwen. Je wil een connectie hebben met de mensen met wie je zakendoet.”

Van der Veens ervaringen met hypotheekadviseurs zijn erg positief. “Net zoals bij MUNT, denkt de intermediair continu aan het het belang van zijn klant. Daar ben ik echt van onder de indruk. En wat ik echt mooi vind, zijn de persoonlijke verhalen van familiebedrijven, zelfstandige intermediairs die van grootouder op ouder op kind zijn overgegaan. Daar loopt het nog steeds storm omdat ze hun klanten via mond-tot-mondreclame krijgen. Die blijven niet afwachten tot een franchiseorganisatie hen leads stuurt.” Het bewijst maar, zo wil Van der Veen zeggen, dat het bij hypotheken altijd om de connectie draait.


Lees ook
Over grijzer en kaler worden - én de liefde voor het vak
Column

Over grijzer en kaler worden - én de liefde voor het vak

Er is natuurlijk niets mis met oudere grijze mannen, kijk maar naar mijn foto. In de advieswereld wordt het aantal grijstinten alleen wel erg hoog. En deze vergrijzing lijkt gepaard te gaan met een kaalslag.

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’
Opinie

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’

Twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Een deel verwacht in de problemen te komen als het moment voor aflossing daar is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwen voor een mogelijk drama. Maar volgens financieel adviseur Paul van der Kwast loopt het niet zo’n vaart.

Overwaarde belasten? “Sommigen moeten dan een schuld aangaan”

Overwaarde belasten? “Sommigen moeten dan een schuld aangaan”

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Robert van der Hoeven van Hypotheekshop Voorburg en Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg bespreken onder meer het belasten van overwaarde: “In 2009 stonden mensen huilend aan mijn bureau.”

Hypotheekadvies geven aan expats: 7 vragen én antwoorden

Hypotheekadvies geven aan expats: 7 vragen én antwoorden

Elke hypotheekadviseur werkt zo nu en dan aan de financiering van een buitengewone woning. In deze rubriek gaan we op zoek naar bijzondere locaties. Dick van Leeuwen werkt als hypotheekadviseur in en rondom Den Haag, waar een kwart van zijn klantenportfolio bestaat uit arbeidsmigranten.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.