“Je moet geld verdienen, maar wel op een zo leuk mogelijke manier”

09 juni 2022 Leestijd ± 2minuten
“Je moet geld verdienen, maar wel op een zo leuk mogelijke manier”

Sinds ze geen franchisenemer meer is maar voor zichzelf werkt, stappen buren, vrienden en familieleden makkelijker bij Romany Staring naar binnen. “Nu ik eigen baas ben, wordt de omzet me extra gegund. Adviseren blijft echt mensenwerk: het gaat om het persoonlijk contact.”

Tot februari was Staring franchisenemer bij Hypotheek Visie, sindsdien werkt ze onder haar eigen vlag, Visie op Hypotheken en Verzekeringen. “Ik wilde meer aan mijn toekomst bouwen en geloof dat je sneller kunt groeien als je alles exact zo kunt inrichten als je zelf wilt. Ik werk nu met Docdigi en Accelerate, wat ik precies zo kan inrichten dat het voor mij zo efficiënt mogelijk werkt. Bij een keten zit je - begrijpelijkerwijs - vast aan hun software.”

Voor Staring is het belangrijk dat ze plezier heeft in haar werk. “Ik zie zoveel mensen om me heen die veel potentie hebben, maar op de verkeerde plaats zitten. We leven niet om te werken. Natuurlijk, je moet geld verdienen, maar wel op een zo leuk mogelijke manier. Ik doe waar ik gelukkig van wordt en ga echt met veel plezier aan het werk.”

Pittige maanden

De afgelopen maanden waren best pittig, ervoer Staring. “Sinds ik adviseur ben, kende ik eigenlijk alleen maar rentedalingen, maar de afgelopen maanden hebben we een keiharde stijging gezien. Als je middenin de opstart van je bedrijf zit, dan is die extra drukte best pittig. Mensen stonden te dringen om over te sluiten. Nu is het iets rustiger met huizenkopers, maar nog niet met andere soorten klanten.”

Staring denkt niet dat de rentestijgingen stoppen. “Misschien gaat de rente wel naar vier procent. Dus oversluiters blijven nog wel even komen. Klanten accepteren dat je als adviseur geen voorspellingen kan doen, maar we kunnen wel onze verwachtingen delen.”

Meer ruimte voor grijs

Als Staring één ding zou mogen veranderen aan de hypotheeksector, dan zou ze maatwerk weer ruim baan geven. “Het is toch gek dat een hypotheek soms af dreigt te ketsen op een kleinigheid? Dat is niet uit te leggen aan consumenten. Ik mis de ruimte om naar elke situatie afzonderlijk te kijken. Het is nu te zwart-wit, er moet meer ruimte voor grijstinten komen.” 

Staring is deze maand het gezicht is van de adviseurskalender waarmee geld wordt opgehaald voor het Emma Kinderziekenhuis. 


Lees ook
Kalender vol verleidelijke adviseurs steunt Emma Kinderziekenhuis
Als ik niet werk

Kalender vol verleidelijke adviseurs steunt Emma Kinderziekenhuis

Wat begon als een 1 aprilgrap is nu werkelijkheid geworden. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een prachtige verjaardagskalender gevuld met verleidelijke hypotheekadviseurs. Deze kan gratis worden besteld.  

Bouw knarrenhofjes en breng de doorstroming op gang
Column

Bouw knarrenhofjes en breng de doorstroming op gang

Een gesprek over de woningmarkt gaat al snel over starters. Logisch, want dit is de groep die geen overwaarde heeft opgebouwd via een eerdere woning en daardoor minder gemakkelijk toegang krijgt tot de koopwoningmarkt. Maar, zouden we het niet wat vaker over senioren moeten hebben?

Visie op 2023: “Ken je klant en wees hen voor met oplossingen”

Visie op 2023: “Ken je klant en wees hen voor met oplossingen”

Wat staat ons dit kalenderjaar te wachten? Menno Luiten, commercieel directeur bij De Hypotheker, werpt voor Kop-Munt een reeks verwachtingen op.

DNB: woningmarkt koelt af door stijgende hypotheekrente

DNB: woningmarkt koelt af door stijgende hypotheekrente

De huizenprijsgroei zal in 2022 en daarna afvlakken. Dat houdt verband met de stijgende hypotheekrente. Die zal in 2024 oplopen naar bijna 4%, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten van De Nederlandsche Bank (DNB).

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.