Jacqueline van der Vleuten is dé Hypotheekkenner van 2022

Arjan Drummen en Gerard Ragetlie scoren zilver en brons
04 januari 2023 Leestijd ± 2minuten
Jacqueline van der Vleuten is dé Hypotheekkenner van 2022

Het heeft er lang om gespannen in het eindklassement, maar Jacqueline van der Vleuten mag zich dé Hypotheekkenner van 2022 noemen. De adviseur van Van den Boer en Roggen in Eindhoven speelde elke maand mee met de Kennistest op onze site en behaalde een totaalscore van maar liefst 45 punten. Arjan Drummen greep met 43 punten het zilver, Gerard Ragetlie met 40 punten het brons. 

“Dit is het eerste jaar dat ik meespeel, dus ik ben erg trots op het resultaat”, vertelt Jacqueline van der Vleuten. “Het zijn leuke vragen en je leert er elke keer weer van - er zit bijna altijd een vraag bij die ik niet weet.”

Van der Vleuten stapte drie jaar geleden over van de Rabobank, waar ze twee decennia werkte, naar het onafhankelijk intermediair. “Het gebeurde me te vaak dat ik van klanten hoorden dat ze heel blij waren met mijn advies, maar dat ze elders een beter aanbod hadden gekregen. Nu kan ik klanten ook echt dat betere aanbod geven.”

Achtbaan 

Het afgelopen jaar was een grote achtbaan, zo ervoer Van der Vleuten. “De markt voor oversluiters is helemaal opgedroogd, maar gelukkig hebben we het op kantoor nog wel druk. Niet zo chaotisch druk als eerder, maar we zien dat starters nog steeds durven. Daarnaast hebben we veel meeneemregelingen en verhogingen voor verbouwingen en verduurzaming. En we hebben nu iets meer tijd voor bestaande klanten.”

Haar collega-adviseurs raadt ze vooral aan om mee te spelen met de nieuwe editie van de Kennistest. “Het is een onderdeel van je permanente scholing - en het staat vol met leuke weetjes.” 

Kenniscontrole

Dat onderschrijft ook de nummer drie in het klassement, Gerard Ragetlie uit Berkel en Rodenrijs. “Het is leuk om mee te doen en te kijken hoe ver je kennis reikt”, zegt hij. “Je leert wat er nieuw is en komt altijd achter zaken die je niet weet. Kenniscontrole dus, en kennisverwerving.” Ook dit jaar is hij daarom van de partij. Dat geldt ook voor Arjen Drummen die net het zilver pakte: “In 2023 gaan we voor goud! Ik lees regelmatig de artikelen op Kop-Munt en ik hou van testjes en spelletjes, dus ik speel zeker weer mee.”

Kennistest 2023

Ook dit jaar verschijnt elke maand een nieuwe Kennistest online, waarbij vijf vragen over één actueel onderwerp worden gesteld. De Kennistest van januari staat helemaal in het teken van de nieuwe MUNT Hypotheekgids. Dit jaar wordt parate kennis extra beloond. De puntentelling is daarom gewijzigd: hoe sneller je een vraag beantwoordt, hoe meer punten je krijgt. Wie binnen een minuut het juiste antwoord geeft, ontvangt 4 punten. Daarna kan er per 30 seconden één punt minder worden gescoord. 
 


Lees ook
Er is wat mis met de hypotheekakte!
Column

Er is wat mis met de hypotheekakte!

“Met die notaris gaat het niet helemaal goed meer sinds 2 januari 2023.” Het is een gedachte die makkelijk in het hoofd van de tussenpersoon kan kruipen als hij het ontwerp van de hypotheekakte van zijn klant ter beoordeling toegestuurd krijgt.

Verbeter zichtbaarheid online: “Neem drempels weg en beantwoord vragen”

Verbeter zichtbaarheid online: “Neem drempels weg en beantwoord vragen”

Sinds de rente een stuk hoger staat, leven we in een nieuwe realiteit. Klanten kloppen niet zomaar meer aan en de meeste adviseurs zullen weer aan acquisitie moeten doen. Gelukkig bestaan er allerlei slimme methodes die je helpen om op te vallen bij nieuwe en bestaande klanten. De komende periode spreekt Kop-Munt met een aantal experts. Als eerste: Marloes de Ruiter.

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’
Opinie

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’

Twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Een deel verwacht in de problemen te komen als het moment voor aflossing daar is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwen voor een mogelijk drama. Maar volgens financieel adviseur Paul van der Kwast loopt het niet zo’n vaart.

Aantal rentewijzigingen verdubbelde in 2022: "Geen touw aan vast te knopen"

Aantal rentewijzigingen verdubbelde in 2022: "Geen touw aan vast te knopen"

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal stellingen voor te leggen. Deze week Ulrike Geerlings van Appels Financieel Advies, over rentewijzigingen, starters en de overdrachtsbelasting. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.