In kleine stapjes naar een ‘groen’ huis

11 januari 2023 Leestijd ± 2minuten
In kleine stapjes naar een ‘groen’ huis

We willen, we moeten, we gaan verduurzamen. Als hypotheekadviseur speel je een cruciale rol in het stimuleren en adviseren van jouw klanten en het regelen van de financiering. Hoe?

Door oprecht te zijn, door het goede voorbeeld te geven en te adviseren vanuit jouw eigen ervaring én enthousiasme. Wacht niet af, begin gewoon.

We zeggen niet voor niets ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Dus om uit eigen ervaring te spreken: ons huis is inmiddels al aardig verduurzaamd. Zo hebben we ons dak vervangen door een compleet zonnedak, een warmtepomp geïnstalleerd, de kruipruimte en vloer geïsoleerd en het dubbelglas vervangen door veiligheidsglas. Even je huis grootschalig verduurzamen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het belangrijk om te laten zien, dat het ook in kleine stapjes kan.

Als adviseur, met de vertrouwenspositie die je hebt, kun je jouw klanten goed op weg helpen. Hoe? Door:

  • te vertellen wat je zelf hebt gedaan; 
  • concrete rekenvoorbeelden te geven;
  • te wijzen op de verschillende subsidieregelingen; en
  • te wijzen op verduurzamingshypotheken van de verschillende geldverstrekkers.

Daar worden klanten ongetwijfeld enthousiast van. Ze willen zeker, maar hebben niet altijd het overzicht van alle mogelijkheden die er zijn om hun huis te verduurzamen. 

Gewoon in kleine stapjes beginnen bij de eigen woning, en zo een eerste groene stap maken. Dat de financiering overal goed te regelen is, weten jullie als geen ander. Zoek actief contact met de klanten, neem het mee in gesprekken, help en overtuig ze. Met inspiratie en met de financiering. Het werkt in de praktijk! Just do it! 
 


Lees ook
Visie op 2023: “Ken je klant en wees hen voor met oplossingen”

Visie op 2023: “Ken je klant en wees hen voor met oplossingen”

Wat staat ons dit kalenderjaar te wachten? Menno Luiten, commercieel directeur bij De Hypotheker, werpt voor Kop-Munt een reeks verwachtingen op.

Opvallen tussen concurrenten: “Prijs staat amper in de top drie”

Opvallen tussen concurrenten: “Prijs staat amper in de top drie”

Sinds de rente een stuk hoger staat, leven we in een nieuwe realiteit. Klanten kloppen niet zomaar meer aan en de meeste adviseurs zullen weer aan acquisitie moeten doen. Gelukkig bestaan er allerlei slimme methodes die je helpen om op te vallen bij nieuwe en bestaande klanten. De komende periode spreekt Kop-Munt met een aantal experts. Als tweede: Egbert Jan van Bel.

Belasting op huurinkomsten verandert: “Pensioen van sommige ondernemers halveert”

Belasting op huurinkomsten verandert: “Pensioen van sommige ondernemers halveert”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal vragen voor te leggen. Deze week Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg, over de belasting op huurinkomsten, specialiseren en discriminatie op de woningmarkt.

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’
Opinie

Aflossingsvrije hypotheek? ‘Maak je niet druk’

Twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Een deel verwacht in de problemen te komen als het moment voor aflossing daar is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwen voor een mogelijk drama. Maar volgens financieel adviseur Paul van der Kwast loopt het niet zo’n vaart.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.