“Ik heb door heel wat deuren en plafonds moeten beuken”

Ulrike Geerlings was altijd een pionier en vreemde eend in de bijt
08 maart 2022 Leestijd ± 3minuten
“Ik heb door heel wat deuren en plafonds moeten beuken”

Klanten die een afspraak willen maken, kunnen die op haar website zelf inplannen. Ulrike Geerlings van Appels Financieel Advies heeft zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daardoor houdt ze meer tijd over om zich te onderscheiden waar ze goed in is. Met ruim drie decennia ervaring in de financiële sector weet ze precies wat dat is: verbinding maken met haar klanten en uitgebreid de tijd nemen voor een holistisch financieel advies.

Dat begon al in haar studietijd, toen ze in de collegebanken haar medestudenten precies kon vertellen welke bank de beste service en voorwaarden bood. “Ik studeerde in Antwerpen voor tolk-vertaler  Nederlands, Engels en Duits. Vertaalwerk bleek toch niets voor mij: financieel advies en met mensen omgaan lag mij veel meer beter.”

Ze was de vreemde eend in de bijt van het Amro-hoger-kader-klasje. Een buitenlands diploma, talenstudie, een new-wave kapsel, jong én vrouw - het was voor sommige bankiers duidelijk teveel van het goede. “Ik heb in mijn leven door heel wat deuren en plafonds moeten beuken”, blikt Geerlings terug. Ook heeft ze een behoorlijk aantal #metoo-verhalen meegemaakt. “Ik ging er destijds niet op in, ik moest door. Maar het is echt niet okay geweest. Nu nog mensen daarop aanspreken? Het is zo lang geleden, dat heeft niet zoveel zin. Ik ben heel lang een van de weinige vrouwen in een mannenwereld geweest - dat was de prijs die daarvoor moest worden betaald.”

Baanbrekend

Geerlings heeft voor diverse banken en afdelingen in binnen- en buitenland gewerkt en was vaak baanbrekend. Zo was ze de eerste vrouwelijk kantoordirecteur bij Staalbankiers, de eerste vrouwelijke regiodirecteur bij Degroof Vermogensbeheer en de tweede vrouwelijke directeur bij Van Lanschot. In 2001 besloot ze alle aanzien en titels in te leveren om adviseur bij een tussenpersoon te worden, om dertien jaar later voor zichzelf te beginnen. “Ik loop altijd op de troepen vooruit. Met sociale media en -netwerken was ik bijvoorbeeld al in 2007 bezig toen niemand daar nog van had gehoord. Binnen de bedrijven waar ik werkte was ik altijd al eigenzinnig en ondernemend, maar nu was het tijd om écht zelf iets op te bouwen.” 

De focus van haar praktijk ligt niet alleen op hypotheekadvies. “Het is een mooie kapstok voor holistisch financieel advies, vaak ook met een deel life coaching. In 2018 brak ik mijn heup op wintersport, daardoor was ik anderhalf jaar lang letterlijk uit balans. Mooi voorbeeld trouwens waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering zo belangrijk is. Maar het deed me vooral beseffen: gezondheid is het belangrijkste wat er is en je leeft maar één keer!”

Leef nu

Een wijze les die ze haar klanten graag meegeeft. “Je ziet mensen rennen van weekend naar weekend, nauwelijks tijd, met maandlasten tot over hun oren. Ik was ook zo - ik ben altijd kostwinner geweest en heb non-stop keihard gewerkt. Mijn dochter was het huis uit voor ik het doorhad en in een oogwenk liggen er dan minder jaren voor je dan achter je. Daarom druk ik klanten altijd op het hart: leef nu! Zorg dat je genoeg geld en tijd hebt om mooie herinneringen te maken, voor het te laat is.”

Geerlings is deze maand het gezicht is van de adviseurskalender waarmee geld wordt opgehaald voor het Emma Kinderziekenhuis. 


Lees ook
Advies geven in een crisisgebied: “Steun is belangrijker dan een paar euro’s”

Advies geven in een crisisgebied: “Steun is belangrijker dan een paar euro’s”

Elke hypotheekadviseur werkt zo nu en dan aan de financiering van een buitengewone woning. In deze rubriek gaan we op zoek naar bijzondere locaties. Jos Thewissen werkt onder meer als hypotheekadviseur in de omgeving van Maastricht, dat in de zomer van 2021 door overstromingen onder water stond.

Inflatie: blijven hypotheken betaalbaar?
Column

Inflatie: blijven hypotheken betaalbaar?

Komt er een golf van wanbetalingen aan omdat de inflatie zo hoog is? De afgelopen weken is de wereld op zijn kop gezet door de oorlog in de Oekraïne en de aanhoudende stijging van de energieprijzen. 

Kalender vol verleidelijke adviseurs steunt Emma Kinderziekenhuis
Als ik niet werk

Kalender vol verleidelijke adviseurs steunt Emma Kinderziekenhuis

Wat begon als een 1 aprilgrap is nu werkelijkheid geworden. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een prachtige verjaardagskalender gevuld met verleidelijke hypotheekadviseurs. Deze kan gratis worden besteld.  

Opeethypotheek: de grootste voor- en nadelen voor senioren op een rij
Trends

Opeethypotheek: de grootste voor- en nadelen voor senioren op een rij

Sommige ouderen beschikken over een flink vermogen, maar dat zit vaak vast in hun huis. Om dit toch te verzilveren, bestaat er de ‘opeethypotheek’. Hiermee kunnen ouderen de overwaarde van hun huis verzilveren, zonder dat ze hoeven te verhuizen. Maar welke voor- en nadelen kleven er aan de opeethypotheek?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.