“Ik ben nogal competitief ingesteld”

Risico op de golfbaan spiegelt ondernemersrisico, ziet Thomas van Splunteren
22 oktober 2021 Leestijd ± 2minuten
“Ik ben nogal competitief ingesteld”

Pas op relatief late leeftijd begon Thomas van Splunteren met een hobby die zou uitgroeien tot zijn passie: het spelen van golf. Hij is nu regelmatig te vinden op de banen van Golfclub Houtrak in Halfweg en is zelfs een aantal keren kampioen geworden.  “Het leuke van golf is dat je het met iedereen kunt spelen”, zegt Van Splunteren. Hij is adviseur bij De Hypotheker Amsterdam Zuidas/WTC.

Van Splunteren is pas in 2000 met golf begonnen. Hij was toen 38 en volgens hem is dat voor een golfer relatief laat. “Als je golf op latere leeftijd leert, is het toch wat lastiger om het spel onder de knie te krijgen. Het gaat minder soepel. Daarvoor was ik een vrij fanatieke voetballer en tennisser. Ik heb voetbal op een vrij hoog niveau gespeeld. Maar op een gegeven moment zei mijn lichaam dat het dit niet meer aankon. Ik kon toen ervoor kiezen om in een lager elftal te spelen, maar dat vond ik minder leuk. Ik ben, op een gezonde manier, nogal competitief ingesteld.”

Hij heeft vervolgens het golfen opgepakt en daarin les genomen. “Je kunt het met iedereen spelen. Dat vind ik het leuke van golf. Iedereen speelt dan op zijn eigen niveau, maar dat maakt niet uit. En je speelt altijd tegen jezelf en dat is nog leuker. Mijn zogeheten handicap is 7,5. Dan ben je een redelijk goede amateur.”

Spiegelbeeld

Van Splunteren speelt nu minimaal één keer in het weekend op de banen van Houtrak en als het lukt, ook een keer doordeweeks. “Daarnaast speel ik competitie en doe ik aan wedstrijden mee. Je zou dit fanatiek kunnen noemen. Ik begeleid af en toe ondernemers en dan speel ik ook een rondje golf met hen. Op de golfbaan nemen ze tijdens het spel bepaalde beslissingen en die zie je vaak ook terug in de manier waarop ze hun onderneming leiden. Ze nemen weinig of juist veel risico. Het is een soort spiegelbeeld. Dat vind ik heel interessant om te zien.”

Volgens Van Splunteren is golf wel een heel tijdsintensieve bezigheid. “Je bent ruim vier uur onderweg. Dat is lang en is wel een dingetje.“

Hij is tijdens zijn golfcarrière met zijn team van Houtrak drie keer kampioen geworden. “En ik ben ook wel eens gedegradeerd. Dat is minder leuk, maar het hoort er ook bij.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

“Oplossing problemen woningmarkt niet eenzijdig bij huiseigenaren leggen”

20 oktober 2021 De Nederlandsche Bank (DNB) kwam eind vorige week met een ...

“Overheid wil zorgen voor lucht, maar ademnood is steeds het gevolg”

18 oktober 2021 Elke maand beantwoordt een hypotheekadviseur een vraag van een collega, ...

Woningmarkt: aanbod blijft krimpen, prijzen stijgen

25 oktober 2021 Het aantal te koop staande woningen is opnieuw fors afgenomen ...

"Succes van MUNT heb ik zien aankomen"

28 oktober 2021 MUNT Hypotheken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.