“Hypotheken zijn nu eenmaal mijn grote liefde”

02 februari 2022 Leestijd ± 2minuten
“Hypotheken zijn nu eenmaal mijn grote liefde”

Na twintig jaar bij de hypotheekshop dacht Perry Brouwer dat het tijd werd voor een carrièreswitch. Na een zeer kortstondig uitstapje als zorgbemiddelaar bleek niets minder waar: “Hypotheken zijn nu eenmaal mijn grote liefde.”

Brouwer begon in de jaren ‘80 bij VSB Bank, wat later Fortis Bank en ABN Amro werd. “Computers waren net in opkomst. Ik was een broekie, maar de bankmanager zag dat ik wél wist hoe je een computer moest aansluiten. Dat mocht ik doen bij de makelaar aan de overkant van de straat die een nieuwbouwproject begeleidde. Er stond slechts één programma op de computer, waarmee je annuïtaire en spaarhypotheken kon vergelijken. Aan het eind van de dag kwam ik terug met een stapel hypotheekaanvragen.”

Dat waren andere tijden, zegt Brouwer, die al doende leerde. “Ik wist helemaal niets van hypotheken, gelukkig hebben adviseurs die nu beginnen een veel betere kennis.” Brouwer werkte vervolgens twintig jaar onder het label van Hypotheekshop, samen met een compagnon. “In 2016 werd ik voor het eerst opa. Omdat mijn vader niet ouder is geworden dan 56 en de laatste jaren in een verzorgingshuis leefde, dacht ik: het wordt tijd om in de zorg te gaan werken.” 

Brouwer werd bemiddelaar voor zzp’ers in de zorg, maar dat avontuur duurde kort. “Het was het verkeerde bedrijf dat volledig op geld was gericht. Mijn drijfveer is niet het invullen van een urendeclaratie. Ik wil mensen helpen, of het nu gaat om werk of een hypotheek.”

'Dat is niets voor jou'

Daarom hoefde Brouwer er niet lang over na te denken toen Kitty Walet hem vroeg om te helpen bij het opzetten van een eigen advieskantoor. “Ze had in 2014 bij mij een hypotheek afgesloten en was destijds zo geïnteresseerd in de financiële sector, dat ze bij mij begon voor schadeverzekeringen. Ze haalde al haar papieren en besloot acceptant te worden bij ABN Amro. Ik zei haar toen al: ‘Dat is niets voor jou.’ En dat klopte - na een paar maanden zat ze bij me in de tuin en vroeg ze om advies om voor zichzelf te beginnen.”

Aanvankelijk zou Brouwer alleen helpen bij de opstart, maar hij bleef al snel plakken. “Ik ben een beetje verliefd op dit werk. Daarom is het zo leuk dat ik in februari, toch de maand van de liefde, op de Adviseurskalender sta”, vertelt Brouwer. Hij voelt zich wel wat naakt op de foto, zonder bril. “Mensen herkenden me bijna niet en de fotoshoot was ver buiten mijn comfort zone. Maar voor het goede doel - het Emma Kinderziekenhuis - doe ik het graag.”

Perry Brouwer is Hypothecair planner bij Freek Hypotheek Amersfoort.


Lees ook
Oplopende inflatie, kopen als vrienden en de vergroeningsslag

Oplopende inflatie, kopen als vrienden en de vergroeningsslag

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Niels Eriks van Bloedjes & Eriks Limmen en Maurice Cuvelier van Finzie Hoofddorp maken zich zorgen om de oplopende inflatie: "Meer mensen gaan problemen krijgen met de hypotheeklasten."

Hypotheken en pensioenen, een match made in heaven?
Column

Hypotheken en pensioenen, een match made in heaven?

Pensioenlab is een denktank van jongeren voor de pensioensector. Drie jaar geleden heb ik binnen deze denktank gekeken naar een nieuw product waarbij hypotheken en pensioenen aan elkaar worden gekoppeld. Er waren hoge verwachtingen: dit was dé oplossing voor jonge starters om toch een woning te kopen.

Hypotheken voor expats mogelijk onder voorwaarden
Trends

Hypotheken voor expats mogelijk onder voorwaarden

Veel expats kopen tegenwoordig in Nederland een huis nadat ze aanvankelijk gehuurd hebben. Dat heeft onder meer te maken met de hoge huren in de vrije sector en de goede financieringsmogelijkheden in Nederland. “Wij krijgen heel vaak expats over de vloer die een woning willen kopen”, zegt Indra Manniesing, eigenaar van makelaarskantoor Dutch Real Estate Company (DREC) in Amsterdam.

Adviseur in Groningen: “Als verstrekkers aardbeving lezen, gaan alle alarmbellen af”
Trends

Adviseur in Groningen: “Als verstrekkers aardbeving lezen, gaan alle alarmbellen af”

Elke hypotheekadviseur werkt zo nu en dan aan de financiering van een buitengewone woning. In deze rubriek gaan we op zoek naar bijzondere locaties. We spreken met Ronald Haan van het hypotheekadvies- en makelaarskantoor Ronald. Hij heeft in de provincie Groningen dagelijks te maken met door aardbevingen onstane schade.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.