Hypotheekadviseurs luisteren massaal naar deze mannen, maar waarom?

15 oktober 2020 Leestijd ± 3minuten
Hypotheekadviseurs luisteren massaal naar deze mannen, maar waarom?

Een nieuwe podcast voor de hypotheek-professional. Van niemand minder dan Michiel Meijer (Van Bruggen Adviesgroep) en Matthijs Mons (Yellowtail). Met een enorme bak kennis, ervaring en humor nemen zij de hypotheekwereld onder de loep.

Tags

We bellen de heren, die net weer op het punt staan om twee nieuwe afleveringen op te nemen. Wat drijft ze - en vooral: wat kan een podcast als deze betekenen voor de hypotheekwereld?


Hoe zijn jullie op het idee gekomen om hieraan te beginnen?


Matthijs: We zijn er een beetje ingerold. Ik investeer regelmatig in startups en eentje daarvan is een podcast-bedrijf. Zelf luister ik ook graag podcasts, het is echt een trend. Toen bedacht ik me dat het hoog tijd was voor een podcast over hypotheken. Volgens mij is het goed om weer een podium te bieden aan de experts, zeker nu de congressen en dergelijke niet meer doorgaan.

Michiel: Toen Matthijs me benaderde, heb ik natuurlijk direct ja gezegd. Niet dat ik er over had nagedacht dat dit heel veel tijd kost en super intensief is. Maar we worden enorm goed begeleid door mensen die veel ervaring hebben en we doen de opnames in de professionele studio van FC Afkicken. 
 

Matthijs Mons (Yellowtail)


Maar waar hebben jullie het over - is er zoveel te bespreken over hypotheken?


Michiel: Ja, zeker. En ook in de bredere zin van het woord, over woonwensen. Want daar draait het voor de klant natuurlijk om. Wij eten, drinken en dromen hypotheken, dus er is nog meer dan genoeg te vertellen.

Matthijs: En we hebben natuurlijk hele interessante gasten - die we uitgebreid aan het woord laten. We willen deze mensen ook graag kritische vragen stellen. Niet op een vervelende manier, maar het moet wel een beetje pit hebben natuurlijk. Dat maakt ook dat er echt goede gesprekken komen. We kunnen dingen aan de orde stellen die anderen niet durven, doordat we onze gasten de ruimte geven.


Wat kunnen we nog verwachten?


Matthijs: Ron Bavelaar, de nieuwe CEO van Univé komt langs. We zijn benieuwd wat hij gaat doen op hypotheekgebied, maar vragen hem ook alles over actief klantbeheer. Dat laatste is sowieso een groot en belangrijk onderwerp, dat nog wel vaker langs mag komen.

Michiel: En Hidde Coebergh van de ING komt langs, met hem hebben we het over de toekomst van het hypotheekadvies; waar gaan we naartoe en hoe ver gaat de digitalisering? 

Zo hebben we nog een hele lijst met klinkende namen die langs gaan komen. Wat overigens niet wil zeggen dat we alleen de usual suspects opvoeren. Juist de minder bekende experts willen we ook een podium geven. 
 

Michiel Meijer (Van Bruggen Adviesgroep)


Hebben jullie nog een droomgast voor de podcast?


Matthijs: “Sowieso is iedereen met een visie op een bepaald onderwerp in de hypotheekwereld, van harte welkom. Het is dan extra leuk als het iemand is die wat durft te zeggen en humor heeft. Zoals gezegd, het hoeft echt niet altijd een bekende naam zijn.

Michiel: Wat me wel spectaculair lijkt, zijn mensen als Maasbert Schouten of Dirk Scheringa. Met hen zou ik nog wel eens terug willen kijken op hun zaken, met de kennis van nu. Maar of ze dat zelf ook willen?
 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen

15 oktober 2020 De komende jaren wordt de ‘wet Hillen’ afgebouwd. In het ...

Een kijkje achter de schermen bij FlexFront: Jeroen van de Beest

15 oktober 2020 Er zijn nogal wat kantoren en bedrijven waar je mee ...

Deze hypotheekadviseur heeft het ‘niet druk’

10 september 2020 De hypotheekadviseur van de maand augustus heeft het niet druk. ...

De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

23 juli 2020 Podcasts zijn hot. Veel mensen zijn fan van de rustige ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.