Honderd klanten aanschrijven levert zeker acht betaalde adviesgesprekken op

02 maart 2023 Leestijd ± 2minuten
Honderd klanten aanschrijven levert zeker acht betaalde adviesgesprekken op

Op hypotheekevents wordt telkens uitgebreid gesproken over de ‘noodzaak’ om over data te beschikken voordat je actief beheer kunt uitvoeren. Maar is dat werkelijk nodig? De ervaring leert van niet. 

Laat er geen misverstand over bestaan: natuurlijk moet klantdata gedeeld worden. En natuurlijk moet dat AVG-proofgebeuren. Het is de hoogste tijd dat we het delen van data implementeren in de hypotheekbranche. Maar waarom wachten totdat dit eindelijk is geregeld? Je kunt nu al beginnen, met alleen een e-mailadres van de klant. 

Begin gewoon

Als advieskantoor kun je morgenochtend starten met actief beheer. Verschillende kantoren gingen je voor en hebben hun klanten gevraagd een simpele online vragenlijst in te vullen. Hiermee checkten ze bij hun klant of er life events geweest zijn en welke plannen de klant heeft, zoals verbouwen, verduurzamen of verhuizen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kun je (laten) nabellen om een adviesbehoefte te peilen en eventueel meteen een adviesafspraak in te plannen. Het resultaat spreekt voor zich: honderd klanten aanschrijven levert doorgaans zeker acht betaalde adviesgesprekken op. 

Een goede opvolging leidt tot een tevreden klant, die opnieuw goed advies heeft gekregen. Voor het advieskantoor is er omzet, aantoonbaar ingevulde zorgplicht, verminderd aansprakelijkheidsrisico én de aanzienlijk gestegen kans dat de klant ook in de toekomst voor het kantoor behouden blijft. 

Alles zelf doen? Hoeft niet

Wacht er niet te lang mee. Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Natuurlijk kost zo’n adviesbeheertraject tijd, en dat heeft niet iedereen. Daarom kun je het ook uitbesteden. Als adviseur doe je dan waar jij het allerbeste in best: het voeren van gesprekken. Je staat verstelt van de blije klanten die actief beheer oplevert. Morgenochtend al. 


Lees ook
Wat doet verduurzaming met de waarde van je woning?
Column

Wat doet verduurzaming met de waarde van je woning?

Je hebt ze ongetwijfeld gesproken: klanten die nadenken over verduurzaming. Is het voor klanten op leeftijd nog wel slim om extra kosten te maken? Een rekenvoorbeeld.

Invulling van de zorgplicht: “Ik zou het liefst iedereen een verjaardagskaartje sturen”

Invulling van de zorgplicht: “Ik zou het liefst iedereen een verjaardagskaartje sturen”

Elke week bespreken we aan de hand van een aantal stellingen het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week Margreet Modderman van Hypotheek Visie Meppel over de zorgplicht, het woningcontingent en regulering van buitenlandse studenten.

Tijd om bureaucratische muren omver te werpen
Column

Tijd om bureaucratische muren omver te werpen

Het aantal hypotheekaanvragen per maand is van 70.000 naar 30.000 gezakt, zo blijkt uit recente cijfers van HDN. Dat betekent dat adviseurs meer tijd hebben, net als acceptanten. 

Inflatie en de gevolgen voor de hypotheekmarkt
Cijfers & onderzoeken

Inflatie en de gevolgen voor de hypotheekmarkt

Met dalende energieprijzen en druk van de Europese Centrale Bank (ECB), zou je verwachten dat de inflatie daalt. Maar in februari steeg de inflatie juist in heel Europa. Ook in Nederland nam de inflatie toe van 7,6% in januari naar 8% in februari.  Sjoerd van Dijck, analist Investor Relations bij DMFCO, legt uit hoe dat komt, wat de toekomst brengt en wat de gevolgen zijn voor de hypotheekmarkt.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.