Hocus pocus! Hypotheken kunnen betoverend eenvoudig zijn

21 september 2022 Leestijd ± 2minuten
Hocus pocus! Hypotheken kunnen betoverend eenvoudig zijn

Een goede hypotheek is duidelijk en simpel: een lening voor je huis, zónder alle abacadabra. Geen gegoochel met moeilijke termen. Wie kan dat beter uitleggen dan een illusionist? Daarom startte MUNT Hypotheken een campagne op met Steven Kazàn en zijn partner Jamie Kames. Kop-Munt sprak met het spraakmakende duo.

Wat wisten jullie van hypotheken voordat jullie aan deze campagne begonnen?

“Bar weinig! Dat hele gebied was voor ons ook een beetje ‘hocus pocus’.”

Hebben jullie zelf een hypotheek? 

“Momenteel hebben wij geen hypotheek. We hebben al een hele tijd terug wat leuks gehuurd en zijn daar eigenlijk altijd blij geweest. Maar we zijn van plan om volgend jaar een woning te kopen en zijn in ieder geval niet bang voor het afsluiten van een hypotheek.”

Hoe zorgen jullie er zelf voor dat zakelijke afspraken zonder abracadabra worden opgeschreven?

“Eigenlijk proberen we altijd hetzelfde te doen als MUNT hypotheken: we gebruiken zo min mogelijk jargon. Het communiceert een stuk fijner als iedereen begrijpelijke taal gebruikt! In onze vergaderingen, overeenkomsten en afspraken proberen we niks overbodigs te zetten of zeggen en alles zo simpel mogelijk te houden.”

Wat wisten jullie over MUNT Hypotheken voor deze campagne?

“Eerlijk gezegd nog niet veel! De naam hebben we wel eens voorbij zien komen, maar we wisten nog niet heel veel over het bedrijf zelf.”

Hoe zien jullie MUNT Hypotheken nu?

“Als een mooi, eerlijk en fris bedrijf. We hebben tijdens de meetings en het opnemen van de video’s niet alleen veel plezier gehad met het team, maar ook veel verhalen gehoord over hoe er bij MUNT hypotheken altijd wordt gekeken naar mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor senioren, waarbij het normaliter lastiger is om een hypotheek af te sluiten. Dat vonden we tof om te horen.”


 


Lees ook
De week van Prinsjesdag: “Er gaat niet zoveel veranderen in de woningmarkt”

De week van Prinsjesdag: “Er gaat niet zoveel veranderen in de woningmarkt”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week vertelt Arco Kleimeer van GeldXpert onder meer over Prinsjesdag. “Hopelijk investeren gemeenten vooral in huishoudens met slechte labels.”

“Iedereen kan een hypotheek krijgen, niet iedereen kan in een kasteel wonen”
Adviseur van de maand

“Iedereen kan een hypotheek krijgen, niet iedereen kan in een kasteel wonen”

Met een goede dertig jaar ervaring heeft Pedro Oosthoek, eigenaar van de Hypotheekshop in Etten-Leur, het intermediairsvak stevig zien veranderen. “De boeven zijn we gelukkig kwijt.”

Gaan de huizenprijzen dalen in 2023? “Er zal geen crash komen”

Gaan de huizenprijzen dalen in 2023? “Er zal geen crash komen”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week vertelt Hans Stroosma van BTER Financieel onder meer over de mogelijke daling van de huizenprijzen in 2023. “Door het blijvende woningtekort zal er geen crash komen.”

“Amsterdam blijft aantrekkelijk”
Adviseur van de maand

“Amsterdam blijft aantrekkelijk”

Hij loopt al mee sinds 1985 en nog altijd wordt hij gelukkig van gesprekken met klanten. “Dat blijft het leukste van het vak”, vertelt Thomas van Splunteren (59), eigenaar van drie vestigingen van De Hypotheker in Amsterdam. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.