Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

19 februari 2020 Leestijd ± 3minuten
Test

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen.
“En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

Na vijfentwintig jaar bij de Rabobank, besluit Liza Smit twee jaar geleden om voor zichzelf te beginnen. Samen met haar collega Heidi Konter, neemt zij de stap naar het vastgoedbeheer.
“De zaak is ondertussen alleen een beetje uitgebreider dan verwacht. We doen nu dus ook hypotheekadvies en assurantiën. Fantastisch toch? En nu vertel je me ook nog eens dat ik hypotheekadviseur van de maand ben,” lacht Smit vrolijk.
 

En toen hadden we er twee

De stap naar zelfstandigheid hebben Smit en Konter heel goed voorbereid. “Door ons werk bij de Rabobank hadden we natuurlijk al een aantal diploma’s. We hebben daarbij ook nog ons makelaarsdiploma gehaald, dat maakt ons helemaal allround in de vastgoedwereld.”

De eerste onderneming van de beide vrouwen wordt Helder in Vastgoed. “Hartstikke leuk en er was een mooie markt voor. Maar direct in het begin kwamen we in contact met ACN Assurantien,” vertelt Smit.  “Dat kantoor werd geleid door Carina Nieuweboer en Afra Stroomer en het was al snel duidelijk dat zij een stapje terug wilden doen. Toen hebben Heidi en ik besloten om ACN ook over te nemen - en hadden we ineens twee zaken.”
 

Allemaal vrouwen

Bij het kantoor dat Smit en Konter overnemen, werken al zes vrouwen. “En nu zijn we in totaal dus met zijn achten. Het is niet een bewuste keuze, maar gewoon zo gelopen. Ondertussen willen we het geen man meer aandoen om hier tussen te gaan zitten werken denk ik.”

Smit is erg tevreden met deze samenstelling. “Ik denk inderdaad dat dit een redelijk unieke constructie is, met zoveel vrouwen. Hypotheekadvies is nog wel een beetje een mannenwereld. Het voordeel van vrouwen is volgens mij dat zij er niet alleen zakelijk in staan, maar ook goed kunnen meeleven,” meent Smit. “Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet met de cijfers bezig zijn. Integendeel, juist die financiële kant is zo leuk.”
 

Helemaal prima zo

Het zelfstandig ondernemerschap bevalt Smit erg goed. “Het is natuurlijk heel handig dat Heidi en ik al eerder met elkaar hebben gewerkt. We zijn goed op elkaar ingespeeld en werken heel efficiënt samen. We doen veel gesprekken ook samen, daardoor zijn de lijnen kort en kunnen we allebei al onze klanten te woord staan als dat nodig is.”

Nieuweboer en Stroomer, de oorspronkelijke eigenaren van ACN, zijn ook nog steeds werkzaam in de zaak. “Zij werken beiden nog twee dagen per week, en dat is heel prettig. Dat houden we nog een paar jaar zo. Dan kunnen zij de klanten rustig en warm aan ons overdragen.” Iets wat heel belangrijk is vindt Smit. “Onze klanten komen echt allemaal via mond-tot-mond reclame. Dat werkt heel goed, we hoeven ons zeker niet te vervelen. Qua werk en omvang van het bedrijf is het nu wel even goed. We gaan de aankomende jaren eerst lekker de diepte in.”

 

 


Lees ook
Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in 2020. Een doorgewinterde hypotheekadviseur, die het allerbeste wil voor zijn klanten.

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment
Adviseur van de maand

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

Dit is de hypotheekadviseur die géén advies geeft
Adviseur van de maand

Dit is de hypotheekadviseur die géén advies geeft

Dé hypotheekadviseur van de maand juli is Marjon Geertsma van de HypotheekAcademie. Zij leert haar klanten hoe ze zelf een goede beslissing kunnen nemen over hun hypotheek. 

Dit is het kantoor dat voor elkaar krijgt wat anderen niet lukt
Adviseur van de maand

Dit is het kantoor dat voor elkaar krijgt wat anderen niet lukt

Hypotheekadviseurs zijn de solide basis van het hypotheektraject. Bijna ongemerkt zorgen zij dat alle schakels op de juiste manier in elkaar klikken. Hoog tijd dus om de adviseur eens in het zonnetje te zetten. Hét advieskantoor van de maand mei is Medior Financieel Advies in Groningen. Landelijk staat dit kantoor bekend als het kantoor dat (bijna) alles voor elkaar krijgt.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.