Hier komen de lastigere en afwijkende vragen terecht

De koppen achter MUNT: Servet Dogan
18 november 2022 Leestijd ± 2minuten
Hier komen de lastigere en afwijkende vragen terecht

MUNT Hypotheken is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hypotheekbranche. Wie zijn de werknemers achter MUNT? We belichten de komende tijd de ‘koppen achter MUNT’, van werknemers van het eerste uur tot nieuwe collega’s. Deze keer: Servet Dogan, Senior Acceptant bij de voorlegdesk van MUNT. 

Waar is de Voorlegdesk voor?

“Op de Voorlegdesk worden de wat lastigere en afwijkende vragen en dossiers voorgelegd door de midoffices waar wij mee samenwerken.” 

Wat maakt de functie van een hypotheekacceptant spannend? 

“Regelmatig krijg je afwijkende dossiers. Hier zijn wel oplossingen voor maar deze staan niet beschreven in een kader. Kun je een oplossing aanreiken ja of nee? Je leert hier zelf ook ontzettend veel door. Veel zaken zijn bijzonder. Dat heeft vooral te maken met het hypotheekkader dat MUNT Hypotheken heeft opgesteld. Er is veel meer mogelijk dan bij menig hypotheeklabel. Dat vergt soms wat denk- en puzzelwerk en het maakt het werk leuk.”  

Heb je een voorbeeld van zo’n bijzonder geval waar veel denk- en puzzelwerk bij kwam kijken?

“Een tijdje terug kregen wij een uitzonderlijk verzoek van een adviseur dat binnenkwam via onze relatiemanager. Het ging om bestaande MUNT-klanten die hoge lasten hadden in hun huidige hypotheek en daar wilden ze wat aan veranderen. Deze lasten drukten nogal op hun maandelijkse uitgaven. Het verzoek paste niet binnen ons normale kader, dus moet je gaan kijken naar andere alternatieven. Wij hebben deze klanten toen een mooi voorstel kunnen doen, waardoor de hypotheeklasten beter in de financiële huishouding pasten en zij ook nog verbeteringen konden aanbrengen aan de woning. Daarin onderscheidt MUNT zich wat betreft mogelijkheden en zeker wat betreft het meedenken met adviseur en klant.”  

Wat is de grootste uitdaging in jouw functie?

“De hypotheekmarkt is dynamisch en MUNT Hypotheken beweegt daar in razend tempo in mee. Het kan een grote uitdaging zijn om dat tempo bij te benen. Zeker als je net meeloopt. Het voelt alsof je jarenlang voor de zaterdagamateurs hebt gevoetbald en net een transfer hebt gemaakt naar de eredivisie.” 


Lees ook
Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen
Dat ene advies

Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt André Poortinga over dat ene advies…

Lage labels steeds moeilijker verkoopbaar
Column

Lage labels steeds moeilijker verkoopbaar

“Wat is het energielabel van het huis?” Dat lijkt tegenwoordig één van de eerste vragen te zijn die huizenkopers stellen bij een bezichtiging. De hoge energieprijzen zijn het gesprek van de dag en zorgen ervoor dat woningen met een laag energielabel steeds minder geliefd zijn. 

Kleine VvE’s lopen achter met verduurzamen: “Geldverstrekkers zien veel onzekerheden”

Kleine VvE’s lopen achter met verduurzamen: “Geldverstrekkers zien veel onzekerheden”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Deze week geeft Klaas Ozinga van De Hypotheker Voorburg zijn visie over verduurzaming in kleine VvE’s, de mogelijke uittreding van hypotheekadviseurs en de familiehypotheek. 

Dít is anders op de Letse hypotheekmarkt
Over de grens

Dít is anders op de Letse hypotheekmarkt

Letse huizenkopers kunnen een volledig door de overheid gedekte hypotheek afsluiten. Ze moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De hypotheektermijn in de Baltische staat is korter dan in Nederland. Die is in de regel niet meer dan 10 jaar.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.