"Het is de dood of de gladiolen"

Vragen aan vakgenoot Roger Mordang
18 augustus 2021 Leestijd ± 3minuten
"Het is de dood of de gladiolen"

Elke maand beantwoordt een hypotheekadviseur een vraag van een collega, waarna deze adviseur zelf een vraag stelt aan een andere vakgenoot. Voorwaarde: ze mogen geen directe collega’s zijn. Ninoy Gorissen weet dat vakgenoot Roger Mordang, eigenaar van Roger Mordang advies (Zuid-Limburg), druk bezig is met het uitbreiden van z’n dienstverlening. Ninoy vraagt daarom aan Roger: 

Hoe denk je aan de ene kant te kunnen verbreden maar vervolgens niet in te boeten op focus en kwaliteit?

“Voordat ik deze vraag kan beantwoorden, is het misschien slim om even een stap terug te doen. Ik ben namelijk nog aan het onderzoeken of en vooral hoe het verstandig is om deze ontwikkeling door te maken.”

Oké, een stap terug! Wat doe je nu?

“Ik ben nu financieel adviseur. Dat adviseren doe ik op het gebied van hypotheken en vermogen.”

Maar dat is dus niet genoeg. Wat wil je misschien gaan doen?

“Ik zit vanaf 99 in het vak. Ons sterkste punt als adviseurs is het ontzorgen en duurzaam bijstaan van mensen. Zo langzamerhand groeien veel adviseurs namelijk toe naar een rol waarin ze moeten gaan fungeren als one-stop-shop. Daar hebben velen echter moeite mee, omdat ze te eendimensionaal zijn. Ik vind dat we zoveel mogelijk moeten inzetten op een duurzame relatie met een klant. We moeten verbreding opzoeken en zorgen dat klanten alles onder één dak kunnen vinden.”

Hoe ga je dat regelen?

“Mensen zullen financieel, nu de overheid zich steeds verder terugtrekt, in toenemende mate voor zichzelf moeten zorgen. Op dat vlak ligt er nu al een belangrijke rol voor ons maar ik wil die rol verbreden en uitdiepen. Uiteindelijk wil ik het advieskantoor zijn waar alles onder één dak te vinden is op gebied van financieel advies en schadeverzekeringen.” 

Hoe denk je dat allemaal in je eentje voor elkaar te boksen zonder slecht werk af te leveren?

“Ik ben het eens met Ninoy dat dit zeker niet ten koste moet gaan van de kwaliteit. Mijn voornemen is ook niet om alles zelf te gaan doen. Ik ben nu aan het onderzoeken of er een mogelijkheid is om krachten van adviseurs te bundelen of om bijvoorbeeld strategische samenwerkingen aan te gaan. Eigen dienstverlening doe je op die manier niet de das om, maar je bent wel in staat om straks over een breder spectrum diensten aan te bieden.”

Hoe nodig is dit?

“Met focus op één discipline kunnen adviseurs zich nu nog wel redden, maar dat duurt niet lang meer. Het is de dood of de gladiolen. Ik denk dat onze klanten steeds meer op zoek zijn naar een ‘totaal adviseur’ waarbij ze voor alles terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon. Wij helpen ze al hun financiële wensen en doelstellingen te realiseren.”

Wat wil jij vragen en aan wie?

“Net als ikzelf zijn er best wat eenpitters actief in Limburg. Ik heb nog twee collega’s die me in de administratie bijstaan wat heel fijn is. Danny Seegers uit Maastricht doet echt alles alleen en is heel succesvol. Ik ben heel benieuwd hoe hij het voor elkaar krijgt om nog steeds zijn zorgplicht goed uit te oefenen.”


Lees ook
Waaróm is bijna een kwart van de stellen onverzekerd bij overlijden?

Waaróm is bijna een kwart van de stellen onverzekerd bij overlijden?

Belasting en de dood zijn de twee zekerheden in het leven, toch is een kwart van de stellen niet verzekerd voor het overlijden van één van de partners. Dit kan grote financiële gevolgen hebben, zeker als er sprake is van een hypotheek. Waarom besluiten mensen dan toch om de overlijdensrisicoverzekering (ORV) achterwege te laten?

Wooncrisis in Duitsland
Over de grens

Wooncrisis in Duitsland

 Het woningtekort is niet een uniek Nederlands probleem. Ook elders rijzen de prijzen uit de pan en zitten grote groepen met de handen in het haar. We nemen een kijkje over de grens: hoe gaat het er aan toe in Duitsland? 

“Het is waanzinnig wat er nu op de woningmarkt gebeurt”
Adviseur van de maand

“Het is waanzinnig wat er nu op de woningmarkt gebeurt”

Je netwerk goed onderhouden. Dat is voor Robert van der Hoeven (52) de sleutel tot het succes. Want dankzij zijn netwerk en mond-tot-mondreclame komen bijna al zijn klanten binnen. “Altijd je afspraken nakomen. En als iets niet kan, daarover open en eerlijk communiceren.”

“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”
Opinie

“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”

 De laatste tijd staat hij weer meer in de belangstelling: de aflossingsvrije hypotheek. Sinds 2013 kunnen huizenkopers geen fiscaal voordeel meer krijgen, als ze een aflossingsvrije hypotheek afsluiten en leek hij langzaam uit beeld te verdwijnen. Maar door de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt wordt deze hypotheekvorm weer ‘actueler’, zegt adviseur Ruud van Est. Zijn collega Wilbert Streefkerk vindt dat er ‘niets mis’ is met de aflossingsvrije hypotheek, al is de vraag bij hem niet groot.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.