Heeft u ook paarse gietertjes?

17 maart 2016 Leestijd ± 2minuten
Heeft u ook paarse gietertjes?

Nieuwe spelers op de markt veranderen het speelveld. Niet alleen vanwege hun vernieuwende aanpak, maar ook doordat ze een ander businessmodel of een ander productaanbod hebben. Menno Luiten, verantwoordelijk voor marketing en distributie, vertelt over de visie van MUNT Hypotheken.

Wel eens bij de Hema aan de kassa geklaagd om het feit dat ze allerlei kleuren gieters hebben, maar geen paarse? Bij de Intratuin omdat ze geen zakjes soepgroente verkopen? Of bij de Bijenkorf omdat ze geen merkloze kleding hebben? Klinkt gek, toch? Het zijn stuk voor stuk krachtige merken en die hebben heel bewust voor een specifiek aanbod gekozen. Daardoor weet de klant precies wat hij kan verwachten. Wil hij iets anders, dan gaat hij naar de buurman. Even goede vrienden.

Bij MUNT Hypotheken werkt het niet veel anders. We hebben een ander businessmodel dan banken en we worden direct gefund door pensioenfondsen. Zoals Uber autovervoer faciliteert maar geen enkele auto op de balans heeft, verstrekken wij hypotheken zonder ook maar een huis op onze balans te hebben staan. We hebben namelijk geen eigen balans. En dat verklaart meteen waarom we geen uitzonderingen kunnen maken. Banken kunnen ervoor kiezen goudgerande zaken op de eigen balans te zetten; wij niet. En dat is prima zo.

We bieden misschien niet een onuitputtelijk aanbod, maar wel een aanbod met de meest aantrekkelijke voorwaarden. Dat aanbod is duidelijk afgebakend waardoor inmiddels het merendeel van de adviseurs precies weet welk type klant voor onze hypotheken in aanmerking komt. We verkopen geen paarse gietertjes, maar wel groene en blauwe. En die verstrekken we door de bank genomen sneller en tegen lagere kosten dan de concurrent.


Lees ook
Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?
Opinie

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?

De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit de hypotheekwereld hun vooruitblik te geven op de ontwikkelingen in 2017. Menno Luiten, Manager Marketing en Distributie bij MUNT Hypotheken is de tweede deelnemer aan onze ‘kijk op 2017’.

Desintermediatie: what you see is what you get
Opinie

Desintermediatie: what you see is what you get

De rol van banken en (institutionele) beleggers verandert. Waar in het verleden zo goed als al het geld dat mensen nodig hadden (bijvoorbeeld voor een hypotheek) van de bank kwam, komt kapitaal tegenwoordig ook van andere partijen. En die ontwikkeling zal zich verder doorzetten. Met alle voordelen van dien voor zowel beleggers als kapitaalbehoeftigen, weet Menno Luiten, verantwoordelijk voor marketing en distributie bij MUNT Hypotheken.

Verbeteren inside the box
Opinie

Verbeteren inside the box

Het was deze week in het nieuws. Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als ambassadeur voor innoverende start ups. Er is veel aandacht voor innovatie, ook in de financiële branche. Pleitbezorgers  rollen over elkaar heen om te bewijzen dat het hypotheekproces door robots kan worden uitgevoerd. Het credo is dat de financiële branche hiertoe groot en ‘out of the box’ durft te denken.

Een rekensommetje dat de bank wel wat vaker mag maken
Opinie

Een rekensommetje dat de bank wel wat vaker mag maken

Een klant met betalingsproblemen mag vooral niet te veel kosten, is de redenering van veel hypotheekverstrekkers. De afdeling Debiteurenbeheer wordt gezien als cost center en zij runnen deze ook als zodanig. Met als gevolg dat er veel waarde verloren gaat. De hypotheekverstrekker zelf, maar ook de adviseur kan hier het verschil maken. Dat vindt Jan-Paul Hendriks, directeur van Novalink, dat gespecialiseerd is in debiteurenbeheer van hypothecaire vorderingen.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.