Heeft u ook paarse gietertjes?

17 maart 2016 Leestijd ± 2minuten
Heeft u ook paarse gietertjes?

Nieuwe spelers op de markt veranderen het speelveld. Niet alleen vanwege hun vernieuwende aanpak, maar ook doordat ze een ander businessmodel of een ander productaanbod hebben. Menno Luiten, verantwoordelijk voor marketing en distributie, vertelt over de visie van MUNT Hypotheken.

Wel eens bij de Hema aan de kassa geklaagd om het feit dat ze allerlei kleuren gieters hebben, maar geen paarse? Bij de Intratuin omdat ze geen zakjes soepgroente verkopen? Of bij de Bijenkorf omdat ze geen merkloze kleding hebben? Klinkt gek, toch? Het zijn stuk voor stuk krachtige merken en die hebben heel bewust voor een specifiek aanbod gekozen. Daardoor weet de klant precies wat hij kan verwachten. Wil hij iets anders, dan gaat hij naar de buurman. Even goede vrienden.

Bij MUNT Hypotheken werkt het niet veel anders. We hebben een ander businessmodel dan banken en we worden direct gefund door pensioenfondsen. Zoals Uber autovervoer faciliteert maar geen enkele auto op de balans heeft, verstrekken wij hypotheken zonder ook maar een huis op onze balans te hebben staan. We hebben namelijk geen eigen balans. En dat verklaart meteen waarom we geen uitzonderingen kunnen maken. Banken kunnen ervoor kiezen goudgerande zaken op de eigen balans te zetten; wij niet. En dat is prima zo.

We bieden misschien niet een onuitputtelijk aanbod, maar wel een aanbod met de meest aantrekkelijke voorwaarden. Dat aanbod is duidelijk afgebakend waardoor inmiddels het merendeel van de adviseurs precies weet welk type klant voor onze hypotheken in aanmerking komt. We verkopen geen paarse gietertjes, maar wel groene en blauwe. En die verstrekken we door de bank genomen sneller en tegen lagere kosten dan de concurrent.


Lees ook
Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?
Opinie

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?

De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit de hypotheekwereld hun vooruitblik te geven op de ontwikkelingen in 2017. Menno Luiten, Manager Marketing en Distributie bij MUNT Hypotheken is de tweede deelnemer aan onze ‘kijk op 2017’.

Reinier van der Heijden: “HDN gaat zich onafhankelijker positioneren naar de markt”
Opinie

Reinier van der Heijden: “HDN gaat zich onafhankelijker positioneren naar de markt”

Als we hem spreken, heeft Reinier van der Heijden er nog minder dan twintig werkdagen opzitten als de nieuwe directeur van HDN (Hypotheken Data Netwerk). Hij is de kersverse opvolger van Dorine van Basten, die zich na ruim zes jaar weer gaat richten op het uitvoeren van interim-opdrachten in de financiële dienstverlening. “HDN gaat haar onafhankelijkheid verder vorm geven in de markt. Onafhankelijk zijn we al, maar dat wordt nog niet door iedereen in de keten zo gevoeld. Daar gaan we verandering in brengen.”  

Verbeteren inside the box
Opinie

Verbeteren inside the box

Het was deze week in het nieuws. Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als ambassadeur voor innoverende start ups. Er is veel aandacht voor innovatie, ook in de financiële branche. Pleitbezorgers  rollen over elkaar heen om te bewijzen dat het hypotheekproces door robots kan worden uitgevoerd. Het credo is dat de financiële branche hiertoe groot en ‘out of the box’ durft te denken.

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?
Opinie

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien?

De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit de hypotheekwereld om hun vooruitblik te geven op de ontwikkelingen in 2017. Dylan Dresens, Directeur Beleid en Ontwikkeling Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW, verantwoordelijk voor de NHG) is de derde deelnemer aan onze ‘kijk op 2017’.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.