Finance Families: deze vader en dochter houden het pragmatisch

07 december 2018 Leestijd ± 4minuten
Finance Families: deze vader en dochter houden het pragmatisch

Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ieder geval opvallend dat familieleden van verschillende generaties werkzaam blijven in de financiële sector. In de maand december vind je hier op Kop-Munt een aantal portretten van MUNT medewerkers uit finance families. Vandaag: Carlijn Visser (23) en haar vader Reinier Visser (52).

Eigenlijk studeert iedereen in onze familie economie

Carlijn studeert commerciële economie, maar werkt daarnaast al drie jaar bij MUNT Hypotheken. Op dit moment is Carlijn marketing coördinator en rondt ze haar eindscriptie af: “Ik ben hier gebleven na een stage, maar het is misschien niet helemaal toevallig dat ik het hier zo naar mijn zin heb. Eigenlijk studeert bijna iedereen in onze familie economie. We zijn wat dat betreft wel een echte finance familie: mijn overgrootvader was ooit kassier bij een bank, mijn opa werkte bij Aegon en mijn vader Reinier is partner bij ProMinded.”

Dat is wel opvallend vindt ook Reinier: “Maar het is niet dat ik Carlijn die kant op heb gestuurd, of letterlijk met de bureaustoel naar binnen heb gerold. Haar baan heeft ze absoluut te danken aan haar eigen harde werk. Ze is jong, maar ook bijzonder pragmatisch en erg serieus. Dat laatste was ik op die leeftijd trouwens nog niet hoor,” vertelt Reinier lachend: “Ik keek wat rond en was ook tevreden met een zesje, Carlijn kan zelfs nog ontevreden zijn met een negen.”

 

Wat maakt finance zo aantrekkelijk?

Volgens Carlijn lijkt haar wereld voor buitenstaanders misschien wat stoffig. “Maar het werk is helemaal niet oppervlakkig. Je moet constant rekening houden met zaken die er echt toe doen. Het gaat verder dan zomaar wat geld verstrekken; hypotheken en financiën hebben een grote invloed op het leven van mensen.” Dit krachtenveld vindt Carlijn erg interessant aan haar werk. Vooral omdat steeds belangen van verschillende partijen moeten worden gewogen.

Reinier herkent zichzelf daarin. Zijn carrière leidde hem van een traineeship bij ABN Amro naar marketing van financiële partijen, hij richtte daar uiteindelijk een adviesonderneming voor op. “Ik vind de financiële branche vooral interessant omdat er ontzettend veel uitdaging in zit. Wat dat betreft lijken Carlijn en ik op elkaar: we willen resultaten boeken. We zijn doelgericht en loyaal aan die doelen”

Carlijn vindt haar vader daar wel wat meer ontspannen in dan zijzelf. “Ik kan me echt ergens in vastbijten en doorgaan tot het doel behaald is. Mijn vader kan ook nog wel eens kiezen om het op een andere manier te doen als dat minder weerstand oplevert.”

En precies dat vindt Reinier zo speciaal aan Carlijn: “Ze werkt door tot ze iets voor elkaar krijgt en doet dat op een manier waarbij ze de belangen van anderen niet uit het oog verliest.”

 

 

Is er veel veranderd in de financiële branche?

Reinier begon met werken in de tijd dat de financiële markt vooral geregeerd werd door een paar grootbanken. “Ik vind het mooi dat er nu steeds meer alternatieven zijn. Dat heeft de grootbanken wakker geschud en voor de consument is er meer transparantie en meer te kiezen.”

Carlijn staat natuurlijk nog aan het begin van haar carrière, maar ziet wel dat het werk bij MUNT precies is wat ze wil: “Het mooie is dat dit een jong bedrijf is, ik krijg ruimte om dingen te ontdekken en mijn collega’s voelen als een soort tweede familie.  Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin bij MUNT Hypotheken.” Voor nu wil Carlijn eerst haar scriptie afronden en werkt ze vier dagen in de week als marketing coördinator.

Reinier is ook nu nog steeds zeer tevreden met zijn werk in de financiële sector: “Af en toe maak ik eens een uitstapje naar de zorg, dat is ook bijzonder werk. Het bovenliggende doel is daar altijd de mens, dat zou ik in de financiële wereld nog wel wat meer terug willen zien.”

 

Maar waarom zijn jullie allebei in de financiële wereld terecht gekomen?

Reinier noch Carlijn is door ouders bewust gestuurd in carrièrekeuzes. Maar beiden herkennen wel dat ze hun sterkste eigenschappen hier helemaal kwijt kunnen: “Serieus, pragmatisch en doelgericht werken, dat geeft enorm veel voldoening.”

 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

113 stemmen (gemiddeld 3,3 van 5).

Anderen bekeken ook

Finance Families: deze moeder en dochter stellen het klantbelang altijd voorop

11 december 2018 Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ...

Finance Families: Deze vader en dochter geloven in hard werken en loyaliteit

19 december 2018 Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ...

Finance Families: Deze vader en dochter vonden een creatieve uitdaging

27 december 2018 Is de financiële dienstverlening erfelijk, of besmettelijk? Het is in ...

‘Winkels omzetten in woningen: kansen liggen aan de rand van een winkelgebied’

03 december 2018 Door de opkomst van online retail neemt de vraag naar ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.