Fastlane door de honderd: “Met advies alvast voorsorteren op beheer”

29 december 2022 Leestijd ± 2minuten
Fastlane door de honderd: “Met advies alvast voorsorteren op beheer”

Vanaf het moment van introductie gaat het hard met Fastlane Advies van de Nationale Hypotheekbond. Adviseurs doorlopen met deze software het complete traject in één omgeving, van oriëntatie tot het opvragen van stukken en de aanvraag via HDN. Binnen vijf weken staat de teller van de applicatie op honderd adviseurs. Is dit de digitalisering die het intermediair hard nodig heeft? We vragen het aan een gebruiker van het eerste uur, adviseur Remco van Os.

Van Os is eigenaar bij VOEP Hypotheken en al jaren op zoek naar één platform. “Met zo’n twintig adviseurs doen wij jaarlijks duizend hypotheken. Ruim de helft bij bestaande relaties, de rest bij nieuwe en praktisch altijd via referentie. Dat komt omdat wij nazorg niet zien als plicht, maar als leuk. Mijn adviseurs fungeren eerder als een huisvriend die altijd bereikbaar is.”

Altijd relevant voor de klant

Met Fastlane worden alle data en documenten centraal opgeslagen. “Zo ben je direct klaar voor een volwaardig beheer van je dossiers.” Aan het woord is Jeroen Oversteegen, directeur van de Nationale Hypotheekbond.Na de aanvraag start het beheer, in PortefeuilleSignalen, waarin honderden berekeningen worden gemaakt met de laatste tarieven, wetten en regels. “Zo blijf je als adviseur relevant voor de klant. En trekt een klant aan de bel, bijvoorbeeld voor een verbouwing of als hij van baan is gewisseld, dan staat alles al klaar voor een nieuwe oriëntatie.”

Van Os startte in november met Fastlane Advies. “Natuurlijk is het voor sommigen van ons even wennen en spannend om je eerste HDN-aanvraag te doen. Maar je ziet dat gewenste wijzigingen snel worden opgepakt en het pakket zich maand-op-maand ontwikkelt. Dat is een fijn gegeven voor komend jaar, omdat je weet dat er meer business moet komen uit de eigen portefeuille. Fastlane is daarvoor een fijne basis.”

Vlotter en overzichtelijker proces

Accountmanager Thomas van den Broek merkt dat adviseurs het prettig vinden hoe de software direct reageert bij elke aanpassing. “Aan tafel met de klant kunnen zij direct met een grafische weergave laten zien wat iets betekent voor de hoogte van een verantwoorde hypotheek: wel of geen roodstand, een private lease, de NHG-normen van dit of volgend jaar enzovoort.”

“Dat vertaalt zich direct in een ander bedrag en grafische weergave, in plaats van dat je alle velden moet invullen voor je pandora’s doos weer opent.” Fastlane zorgt daarmee voor een vlotter en beter adviesgesprek, meent Van den Broek. “En met één druk op de knop deelt of print een adviseur een keurig adviesrapport.”


Lees ook
Explosieve stijging in aantal meegenomen hypotheken in 2022
Cijfers & onderzoeken

Explosieve stijging in aantal meegenomen hypotheken in 2022

Het aantal nieuwe leningen dat in 2022 is afgesloten, is in alle provincies gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dit vanwege de gestegen hypotheekrente in 2022. De daling is het grootst in Noord-Brabant en het kleinst in Groningen, zo blijkt uit interne data van MUNT Hypotheken. In plaats van het afsluiten van een nieuwe lening, hebben mensen bij een verhuizing in 2022 massaal gekozen voor het meenemen van hun hypotheek.

Wordt houtbouw de norm? “Zijn enorm verslaafd geweest aan beton”

Wordt houtbouw de norm? “Zijn enorm verslaafd geweest aan beton”

De traditionele woningbouw is geen houdbare industrie om in te gaan, zo concludeerde Floris Steenland al op vroege leeftijd. Samen met zijn broer, beiden begin dertig, richtte hij Element Buildings op. Een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van houten huizen. Dat Steenland het volle vertrouwen heeft dat deze vorm van bouwen de toekomst heeft, blijkt uit een bezoek op een bouwplaats in Beverwijk, waar hij en zijn crew acht woningen uit de grond stampen.

Visie op 2023: “Gevolgen metamorfose huizenmarkt 2022 komen nog”

Visie op 2023: “Gevolgen metamorfose huizenmarkt 2022 komen nog”

Dat de woning- en hypotheekmarkt er anders uitziet aan het eind van 2022 dan aan het begin lag wel in de lijn der verwachtingen. Maar wat staat ons volgend kalenderjaar te wachten? Aan het woord is Oscar Noorlag, compliance officer bij Van Bruggen Adviesgroep.

Dit waren de meest gedeelde artikelen van 2022

Dit waren de meest gedeelde artikelen van 2022

Dat de AFM vindt dat met maatwerk de grenzen van verantwoord lenen worden opgezocht, zorgde voor flink wat beroering het afgelopen jaar. Maar ook verhalen over de meeneemregeling en een interview met Stater-topman Mario Menheere maakte veel tongen los. De volgende artikelen werden het vaakst gedeeld op social media. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.