‘Er is eindeloos veel te leren over hypotheken’

De koppen achter MUNT: Lisa Jordan
31 januari 2023 Leestijd ± 2minuten
‘Er is eindeloos veel te leren over hypotheken’

MUNT Hypotheken is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hypotheekbranche. Maar wie zijn de werknemers achter MUNT? We laten een aantal bekende en onbekende gezichten aan het woord. Dit keer: Lisa Jordan, Acceptant Voorlegdesk.   

Wat doe je als acceptant?  

“Ik begeleid acceptanten bij onze mid-offices en beoordeel dossiers die worden voorgelegd, zowel voor hypotheken in het aanvraagtraject als in beheer.”   

“Tot een jaar geleden was ik onderdeel van het team Bijzonder Beheer. Hoewel ik dit werk erg leuk vond en ook het klantcontact fijn vond, wilde ik mij meer verdiepen in ons beleid en de wet- en regelgeving achter hypotheken. Dat heb ik bij mijn huidige werkzaamheden meer, omdat elke aanvraag een praktijkvoorbeeld is van deze regels. De meeste voorlegverzoeken voldoen juist níet aan deze regels of wijken op een andere manier af van de standaard. Dan moet er worden gekeken hoe de ruimte die de bestaande wet- en regelgeving ons biedt kan worden benut.”    

Tegen wat voor uitdagingen loop jij aan? 

“Het vergt soms wat creativiteit om tijdens het acceptatieproces aanvragen goed in het systeem te verwerken, maar dat maakt mijn baan ook juist leuk. Voor zaken die erg afwijken van de standaard bedenken we creatieve oplossingen om toch mogelijkheden te creëren.”  

“Mijn werk is veranderd door de snel veranderende huizenmarkt. Er zijn steeds meer aanvragen die niet ‘rechttoe rechtaan’ zijn. De behoefte om dossierspecifieke oplossingen te bieden groeit hierdoor ook. Ook merken wij dat niet iedere klant en adviseur rekening heeft gehouden met een mogelijke daling in huizenprijzen bij het aanvragen van hun hypotheek. Wat voor klanten die een overbrugging hebben afgesloten soms de nodige stress oplevert.”  

Wat maakt jouw werk leuk? 

“Mijn werk is leuk omdat elke dag anders is. De (toekomstige) MUNT-klanten zijn anders, dus elk dossier is uniek en moet ook zo behandeld worden. Verder is er regelmatig contact met acceptanten en wordt er veel op inhoud gespard. Ik overleg daarnaast veel met mijn collega’s van de teams Kwaliteit, Bijzonder Beheer en Relatiemanagement. Omdat het werk van deze drie afdelingen en het werk dat ik doe regelmatig in elkaar overloopt, is goede communicatie en samenwerking heel belangrijk. Zo leren zij van ons en wij van hen.”  

“Er is ook eindeloos veel te leren over hypotheken en alles wat daarmee te maken heeft. Dat betekent dat er ook elke keer een interessant en nieuw onderwerp is om verder in te duiken!” 


Lees ook
Hoe kijken buitenlandse investeerders naar Nederlandse hypotheken?
Column

Hoe kijken buitenlandse investeerders naar Nederlandse hypotheken?

In de Nederlandse hypothekenmarkt zijn steeds meer buitenlandse investeerders actief. Deze buitenlandse investeerders brengen nieuw geld op de markt, waardoor meer hypotheken beschikbaar zijn voor consumenten. Maar hoe kijken buitenlandse beleggers aan tegen de risico’s van het investeren in Nederlandse hypotheken? En waarom is het zo belangrijk dat zij goed worden voorgelicht over deze risico’s?  

Overwaarde omzetten in liquide middelen? “Geen goed idee om schuld te verhogen bij tegenvallers”

Overwaarde omzetten in liquide middelen? “Geen goed idee om schuld te verhogen bij tegenvallers”

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur door hem of haar een aantal stellingen voor te leggen. Deze week Roland Aarts van Inde Hypotheekelarij over overwaarde, DUO en bestaande portefeuilles. 

AFM waarschuwt: “Met maatwerk worden de grenzen van verantwoord lenen opgezocht”
De Koplopers

AFM waarschuwt: “Met maatwerk worden de grenzen van verantwoord lenen opgezocht”

De huizenmarkt is oververhit. Hypotheekadviseurs zetten alles op alles om hun klanten aan een hypotheek te helpen en doen steeds meer aan maatwerk. Zdenka van Schaik, Manager Lenen en Sparen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waarschuwt dat open leennormen niet té ruim geïnterpreteerd moeten worden. 

Boelhouwer waarschuwt: “Enorm verschil tussen wat Nederland vraagt en wat nu wordt gebouwd”
De Koplopers

Boelhouwer waarschuwt: “Enorm verschil tussen wat Nederland vraagt en wat nu wordt gebouwd”

Op 10 januari 2022 werd Hugo de Jonge minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Reden om een goed jaar later de balans op te maken. Dat doen we met Peter Boelhouwer, hoogleraar bouwkunde aan de TU Delft. Zijn oordeel: de minister is voortvarend begonnen. Het is alleen de vraag of de ambitieuze plannen van De Jonge gerealiseerd kunnen worden nu er een ‘perfecte storm van economische tegenwind en marktverstorende beleidsmaatregelen’ is ontstaan. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.