En de winnaar van de kennistest is… Vooral goed voorbereid!

20 februari 2020 Leestijd ± 2minuten
En de winnaar van de kennistest is… Vooral goed voorbereid!

De winnaar van de Kop-Munt Kennistest 2019 is Peter Ramaker van financieel adviesburo Peramaker. Hoe hem dit is gelukt, vertelt Ramaker graag.

Gefeliciteerd, u heeft gewonnen. Zoals Mart Smeets zou zeggen: “Hoe voelt dit?

Ja, hartstikke leuk natuurlijk. Maar het was gewoon een kwestie van goed weten waar het over gaat.
 

U licht alvast een tipje van de sluier op met dit antwoord. Maar kunt u nog meer vertellen over hoe u heeft gewonnen?

We doen sowieso elke maand mee met de kennistest hier op kantoor. Dat je geen test overslaat, is natuurlijk een voorwaarde, anders red je het niet qua punten denk ik. En verder moet je gewoon niet gokken. We zoeken alle vragen op. Dat is belangrijk, want soms dénk ik dat ik het antwoord al weet, maar is het in de praktijk net anders. Altijd goed opletten dus.
 

‘Goed voorbereid en goed opletten.’ Is dat ook uw motto in uw dagelijkse werk als hypotheekadviseur?

Nou ja, ik vind het wel belangrijk dat wij iedereen kunnen helpen met een financiële vraag. Met 36 jaar ervaring als financieel adviseur lukt dat heel goed.

Dit kan ik niet allemaal alleen hoor, hier op kantoor werken we ondertussen met acht vaste medewerkers en werken we samen met een accountantskantoor. Dus of je nu een financieringsvraagstuk hebt voor een nieuwe winkel, of een hypotheek wilt: je kunt bij ons terecht.
 

Gaat u reclame maken met het feit dat u de winnaar bent van de Kop-Munt Kennistest 2019?

Haha, nou reclame is niet echt nodig hoor. Mensen komen hier wel binnen, door mond-tot-mond reclame. Ze weten waarvoor ze bij ons terecht kunnen.

Wat we wel doen, is aan mensen laten zien dat we er zijn. Bijvoorbeeld via sociale media en onze nieuwsbrief. Dat is een prettige en efficiënte manier om contact te houden met klanten. Zonder dat we ze elke keer rechtstreeks benaderen.
 

Doet u ook in 2020 weer mee met de kennistest?

Ja zeker, het blijft namelijk heel interessant. Vooral omdat de vragen in de kennistest me regelmatig weer aan het denken zetten over bepaalde onderwerpen. Dat houdt het niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig om mee te doen.

 


Lees ook
Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland
Adviseur van de maand

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen. “En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in 2020. Een doorgewinterde hypotheekadviseur, die het allerbeste wil voor zijn klanten.

Hypotheekrente in 2020: dit voorspellen de economen
Trends

Hypotheekrente in 2020: dit voorspellen de economen

Elk jaar wagen economen zich eraan: een voorspelling van de ontwikkeling van de (hypotheek)rente. Geen wilde gokken, maar meestal goed onderbouwde verwachtingen van experts die weten waar ze over praten. Hoewel een bekend gezegde is: ‘vraag drie economen om hun mening en je krijgt er vier’. We zetten de renteverwachting voor 2020 van de economen bij de grootste Nederlandse banken voor je op een rij.

“AFM zaait onnodig paniek over aflossingsvrije  hypotheken”
Opinie

“AFM zaait onnodig paniek over aflossingsvrije hypotheken”

Zeker 78.000 huishoudens lopen het risico dat ze hun aflossingsvrije hypotheek niet opnieuw kunnen financieren als deze afloopt. Althans, dat stelt de AFM. Niet iedereen is het daarmee eens.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.