Efficiënter dan de hypotheekadviseur van juni ziet u ze zelden

25 juni 2020 Leestijd ± 3minuten
Efficiënter dan de hypotheekadviseur van juni ziet u ze zelden

De hypotheekadviseur van de maand juni zorgt ervoor dat hij alles tot in de puntjes geregeld heeft. Ook al heeft hij het nog zo druk, met twee bedrijven waar hij (meer dan) fulltime voor werkt.

Hypotheken Midden Nederland is niet het enige kantoor waarvoor ik werk hé?” vertelt Robin van der Hoff enthousiast. “Ik werk ook nog voor FDC Financieel planners en Adviseurs in Amsterdam. Dat houdt het wel lekker afwisselend - en het is als ZZP’er altijd goed om meerdere opdrachtgevers te hebben natuurlijk.”

 

Van de Appie naar de bank

Van der Hoff begon zijn werkzame leven niet in de financiële sector. “Ik startte eerst bij Ahold en heb me daar opgewerkt tot verkoopmanager. Best interessant, maar op een dag tipte een ex-collega mij op carrièremogelijkheden bij de bank.” Uiteindelijk besluit Van der Hoff te solliciteren bij RVS en volgt hij daar eerst een éénjarige opleiding tot adviseur. “Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in 2011 begonnen als zelfstandig adviseur. En nu werk ik voor twee bedrijven tegelijk en ik verveel me geen moment.” Het mooiste vindt hij het om maatwerk te leveren en alle voor- en nadelen voor een klant in kaart te brengen. “Maar dan wel op een manier dat de klant het ook kan volgen en door mensen te ontzorgen. Bijvoorbeeld door direct contact te houden met andere partijen als de notaris, of de makelaar voor een taxatie.”

 

Alles draait om voorbereiding en tempo

Gemiddeld heeft Van der Hoff zo’n twintig cases waar hij aan werkt. “Mijn werkplek bestaat uit drie grote computerschermen. Voor elke opdrachtgever één, en dan nog een scherm om de lopende zaken op te draaien.” Om het overzicht te houden heeft Van der Hoff een whiteboard aan de muur hangen voor de planning. “Je moet wel het tempo erin houden. Voor mijn klanten vind ik het belangrijk dat het verwerkingsproces zo vlot mogelijk verloopt. Dat kan alleen door alle papier- en regelwerk goed voor te bereiden, te monitoren en - belangrijker nog- bij te sturen.”

 

Pieken en dalen, daar moet je mee dealen

De afgelopen coronaperiode was ook voor Van der Hoff druk. Niet enkel met oversluitingen, ook met (extra) vragen omtrent de hypotheek en de financiële planning. “Pieken en dalen horen er gewoon bij als ondernemer. Ook hier is de voorbereiding weer belangrijk. Het gaat nu allemaal lekker, maar het kan natuurlijk dat we er over een jaar heel anders voor staan. Het is goed om daar als hypotheekadviseur op voor te sorteren. Niet alleen door zelf reserves op te bouwen, maar ook door vast te kijken naar een andere rol als hypotheekadviseur, wanneer de financiële uitdagingen toenemen.”

 

Door naar de toekomst en crowdfunding

Van der Hoff heeft nog steeds erg veel plezier in zijn werk. “Ik vind het prima zo, laat mij maar lekker mijn ding doen.” Dat wil niet zeggen dat het allemaal maar voortkabbelt, bij hem. “Met FDC ontwikkelen we op dit moment een crowdfundingplatform voor ondernemers die niet bij de banken terecht kunnen. Hierbij brengen wij investeerders en geldvragers bij elkaar. Daar zie ik in de toekomst veel mogelijkheden liggen, aangezien er nu een gapend gat is. Een heel nieuw accent en toevoeging aan het werk als hypotheekadviseur.”

 


Lees ook
Thuiswerken de norm? Dit zijn de gevolgen voor de functie van een woning

Thuiswerken de norm? Dit zijn de gevolgen voor de functie van een woning

Sinds de coronacrisis is thuiswerken voor veel Nederlanders dé standaard geworden. Het is nog maar de vraag of dit na de crisis verandert. Dat we vanuit huis werken, heeft grote invloed op onze effectiviteit, onze work-life balance, maar ook op de functie van onze woning. We spraken erover met arbeidsdeskundige Caroline Engel.

Klap koopmarkt door wegvallen Airbnb en expatverhuur blijft uit

Klap koopmarkt door wegvallen Airbnb en expatverhuur blijft uit

De markt voor huurwoningen kreeg in de coronacrisis een flinke klap. De verhuur aan toeristen en expats zakte in en het aanbod van huurwoningen liep snel op. Dit zorgde voor de angst dat dit een negatief effect zou hebben op de koopmarkt. Nu de verhuur lijkt te stabiliseren blijkt die ongegrond.

Hou op met ‘het maximale uit je geld halen’
Column

Hou op met ‘het maximale uit je geld halen’

De woningbezitter is smoorverliefd op de hypotheekschuld, stelt econoom Erica Verdegaal in haar column in het Financieele Dagblad (FD). Met overwaarde-constructies wordt er steeds meer geleend, is dat allemaal wel nodig? Hoog tijd om Verdegaal hierover eens wat vragen te stellen.

Vraag het aan Chris: "Extra aflossen? Juist nu niet…"
Column

Vraag het aan Chris: "Extra aflossen? Juist nu niet…"

Elke maand leggen we een prangende hypotheekvraag voor aan Chris Oosterling, commercieel directeur van MUNT Hypotheken. Deze keer geeft Chris antwoord op de telkens terugkerende vraag over extra aflossen - en geeft hij en passant ook nog wijnadvies.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.