Een kijkje achter de schermen bij FlexFront: Jeroen van de Beest

15 oktober 2020 Leestijd ± 3minuten
Een kijkje achter de schermen bij FlexFront: Jeroen van de Beest

Er zijn nogal wat kantoren en bedrijven waar je mee te maken hebt als hypotheekadviseur. Maar wat gebeurt daar nu áchter de schermen? De Kop-Munt redactie gaat op onderzoek uit.

Tags

Deze week praten we met Jeroen van de Beest (38), hij is sinds januari van dit jaar hypotheekacceptant bij FlexFront. Maar, hij kent het hypotheekvak en de financiële wereld al veel langer. 


Je loopt al een tijdje rond in de financiële wereld, hoe ben je uiteindelijk bij FlexFront terecht gekomen? 


Ja inderdaad, ik heb al veel bedrijven van binnen gezien in de financiële sector. Terwijl ik in eerste instantie de hotelschool deed. De horeca zit nog steeds in m’n bloed hoor, maar ik kreeg op een gegeven moment een frontoffice baan. Degene die de reserveringen deed, verliet het bedrijf en toen ging het helemaal mis. Ik ben het toen zelf gaan regelen en dat was mijn eerste ervaring in de administratieve dienstverlening.

Uiteindelijk heb ik toen de overstap gemaakt naar de hypotheeksector, als acceptant. Dat was enorm interessant, tot de crisis in 2008 maakte dat er te weinig werk was. Vanaf die tijd heb ik vooral gewerkt als acceptant voor consumptieve kredieten. Op een gegeven moment had ik minder affiniteit met dat product en besloot ik dat het weer tijd was voor mijn oude liefde: hypotheken.


De hypotheeksector is breed, waarom heb je juist voor FlexFront gekozen?


Hier kan ik weer volop dienstverlenend bezig zijn en mensen helpen bij de aanschaf van een nieuw huis. Samen met de adviseur werken we aan een product waar de klant enorm blij van wordt.

Het is trouwens bijna misgelopen. Via een intermediair was ik voorgesteld bij FlexFront, maar die hadden een gesprek gepland toen ik net op huwelijksreis was. Nu zat ik niet echt op de wipstoel, dus ik heb het er in eerste instantie bij gelaten. Toen ik een paar maanden later zag dat de vacature nog steeds open stond, heb ik toch maar even contact opgenomen. Na het eerste gesprek was alles eigenlijk heel snel rond.


Hoe bevalt het, weer terug in het hypotheekvak?


Heel erg goed. FlexFront is net een soort familie, mensen zijn erg betrokken bij elkaar. Ook nu we thuiswerken. We beginnen elke dag bijvoorbeeld met een Zoom-call. Daarbij hebben we de hele dag contact via Workplace, de zakelijke versie van Facebook. Dus ik heb niet het gevoel dat ik er alleen voorsta, in tegendeel.

Een ander mooi en interessant onderdeel van mijn werk, is het contact met de hypotheekadviseurs. Ook toen het superdruk was door alle oversluiters. De doorlooptijden wilden toen nog wel eens oplopen, ik snap dat dat niet altijd fijn was voor de adviseur - en vooral voor de klant. Maar uiteindelijk komen we er wel uit hoor. Samen met de adviseur werken we er aan om de droom van een klant waar te maken; als je die insteek vasthoudt, dan heb je altijd goed contact. 


En wat zijn je plannen voor de toekomst?


Goede vraag, ik denk namelijk niet dat ik acceptant zal blijven tot mijn pensioen. Ik hou ervan om nieuwe prikkels te krijgen en wil altijd verder groeien. Het kan heel goed zijn dat ik dat binnen de hypotheekwereld zal doen trouwens, want deze de oude hypotheekliefde roest tot nu toe zeker niet.
 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

7 stemmen (gemiddeld 2,0 van 5).

Anderen bekeken ook

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen

15 oktober 2020 De komende jaren wordt de ‘wet Hillen’ afgebouwd. In het ...

Hypotheekadviseurs luisteren massaal naar deze mannen, maar waarom?

15 oktober 2020 Een nieuwe podcast voor de hypotheek-professional. Van niemand minder dan ...

Achter de schermen bij VCN: Nathalie Everstijn

22 oktober 2020 Er zijn nogal wat kantoren en bedrijven waar je mee ...

Achter de schermen bij DAK: Maarten de Vries

05 november 2020 Er zijn nogal wat bedrijven waar je mee te maken ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.