“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”

Adviseur van de maand: Jeroen van Lunen, DGA Financieel Adviseurs
01 september 2021 Leestijd ± 3minuten
“Door de coronacrisis zijn we nu in het hele land actief”

Het contact met uiteenlopende mensen en het luisteren naar hun verhalen. Dat is voor Jeroen van Lunen het mooiste aspect aan zijn vak als financieel adviseur. Van Lunen is sinds 24 jaar eigenaar van DGA Financieel Adviseurs in Den Haag en voorziet particulieren, expats en met name zelfstandigen uit de hele regio Haaglanden van advies. “Wij komen ondernemers uit de meest uiteenlopende branches tegen.”

Hoe ben je het vak van financieel adviseur ingerold?

“Ik ben bij toeval adviseur geworden. Ik werkte bij een bedrijf, maar dat ging helaas failliet. Ik ben een enthousiast wedstrijdzeiler en ik wilde heel graag een baan hebben, waarbij ik een auto met een trekhaak kon krijgen. Toen ben ik in ’89 min of meer bij toeval als accountmanager in de financiële sector terechtgekomen.”

En je eerste werkgever?

“Dat was DSB. In ‘92 ben ik vervolgens overgestapt naar DEFAM Financieringen. Daar heb ik een andere kant van het spectrum leren kennen. Bij DSB was ik gericht op de intermediaire zijde van het vak en bij DEFAM werd dat de bank-kant. Ik hield me bezig met alle financieringsproducten. Hier heb ik vijf jaar gewerkt, waarna ik in Den Haag, samen met Wim de Graaf, DGA Financieel Adviseurs ben gestart. Dat was vanaf de eerste dag een succes. In 2005 heb ik De Graaf als aandeelhouder uitgekocht. Ik ben nu dé DGA van DGA. Wij werken met name voor heel veel zelfstandigen.”

En waarom werken jullie met name voor deze doelgroep?

“Omdat dat een heel leuke en gevarieerde doelgroep is. Je komt ondernemers in uiteenlopende ‘takken van sport’ tegen. Daarnaast bedienen we ook een heel grote groep expats op het gebied van hypotheken en assurantiën.”

Wat vind je zo leuk aan het vak van financieel adviseur?

“Mensen. Hun verhalen en waar ze mee bezig zijn. Ik kom uiteenlopende mensen tegen, in verschillende fasen van hun leven. Dat levert regelmatig mooie en diepgaande gesprekken op.”

Wat voor verandering heb je tijdens de coronacrisis gezien?

“Die verandering heeft te maken met het thuiswerken. Sommige van onze klanten hebben tegen een gunstige prijs een boerderij in Drenthe of Limburg gekocht. Want het maakt toch niet meer uit waar ze werken. Voor ons heeft dit tot gevolg dat wij nu niet meer alleen in Haaglanden, maar door het hele land actief zijn.”

Hoe staat het met de prijsstijgingen op de woningmarkt in Den Haag?

“Den Haag is op dit moment één van de koplopers. Het is bizar hoe de prijsontwikkeling is. Maar aan de andere kant: er is een tekort en dat wordt niet opgelost. Ik voorzie op de korte termijn nog geen kentering.”

Als je terugkijkt naar de afgelopen 30 jaar, wat staat je dan bij?

“In de jaren ’90 kon alles en werd je als adviseur betaald op provisiebasis. Tegenwoordig word je betaald door de klant. Dat is een groot verschil. Maar mensen kijken nog steeds naar de laagste maandlasten. Als adviseur zeg ik dan: weet je wel wat er gebeurt als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt? Kun je je lasten dan nog wel betalen? Als adviseurs zijn we er om de voor- en nadelen van bepaalde voorwaarden uitleggen en hen te wijzen op de verschillen tussen de diverse hypotheekverstrekkers.”


Lees ook
“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”
Opinie

“Niets mis met de aflossingsvrije hypotheek”

 De laatste tijd staat hij weer meer in de belangstelling: de aflossingsvrije hypotheek. Sinds 2013 kunnen huizenkopers geen fiscaal voordeel meer krijgen, als ze een aflossingsvrije hypotheek afsluiten en leek hij langzaam uit beeld te verdwijnen. Maar door de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt wordt deze hypotheekvorm weer ‘actueler’, zegt adviseur Ruud van Est. Zijn collega Wilbert Streefkerk vindt dat er ‘niets mis’ is met de aflossingsvrije hypotheek, al is de vraag bij hem niet groot.

"Weer iets anders dan het adviseren van klanten over hypotheken"

"Weer iets anders dan het adviseren van klanten over hypotheken"

 Het was begonnen als grapje, maar na enige bedenktijd vond Donata van Dijk het eigenlijk wel een heel leuk idee om mee te doen aan de adviseurskalender. “Interessant om zo’n fotoshoot mee te maken!”

“Het is waanzinnig wat er nu op de woningmarkt gebeurt”
Adviseur van de maand

“Het is waanzinnig wat er nu op de woningmarkt gebeurt”

Je netwerk goed onderhouden. Dat is voor Robert van der Hoeven (52) de sleutel tot het succes. Want dankzij zijn netwerk en mond-tot-mondreclame komen bijna al zijn klanten binnen. “Altijd je afspraken nakomen. En als iets niet kan, daarover open en eerlijk communiceren.”

Meer dan helft Nederlanders met hypotheek niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid
Cijfers & onderzoeken

Meer dan helft Nederlanders met hypotheek niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

Bijna zestig procent van de Nederlanders met een koophuis is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat blijkt uit een onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend mensen met een hypotheek. Verder valt op dat bijna tachtig procent van de mensen slechts een beetje of helemaal niet op de hoogte is van wat de financiële consequenties zijn als arbeidsongeschiktheid zich voordoet.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.