Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen

16 november 2021 Leestijd ± 2minuten
Door cijfermatige onderbouwing kon stel met krappe financiën tóch hun droomhuis kopen

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt André Poortinga over dat ene advies…

“Ik moet gelijk denken aan een traject met een ouder stel. Ze woonden al bijna veertig jaar in Delfzijl in een woning uit de jaren ‘30, die drastisch moest worden opgeknapt. De wens van dit echtpaar was om kleiner te gaan wonen, dichtbij een wandelgebied waar ze graag kwamen. Met hun financiën werd dat alleen een extreem pittige opgave.”

“In het kader van de participatiewet had het stel een aanvulling op het inkomen. Op het moment van mijn bezoek was de schuld van deze renteloze lening nog zeker 17.000 euro. Deze wensten zij af te lossen met de winst van de verkoop van hun huis. Uiteindelijk bleef er nog een te financieren deel over voor de aanschaf van de nieuwe woning, ondanks de goede verkoopprijs voor het huis.”

 

“Op basis van de seniorenpropositie was het daarna mogelijk een deel van het tekort te verkrijgen door de hypotheek over te sluiten. Het resterende verschil tussen koopsom en marktwaarde werd vervolgens voldaan middels schenkingen van vrienden en de kinderen van het paar. Zodoende kwamen ze alsnog terecht in een prachtig nieuw stekje.”

Vertrouwen in de mensheid

“Ik vind het zo bewonderenswaardig hoe deze relaties in het leven staan. Het was een behoorlijk penibele financiële situatie, die gelukkig binnen nu en een paar jaar beter zal worden zodra zij AOW-gerechtigd zijn. Het is echt prachtig dat ik samen met deze mensen en met behulp van vrienden, familie en een meedenkende bank hun wens konden realiseren.”

“De geldverstrekker heeft samen met mij dit dossier doorgesproken en heeft de maximale verantwoorde financiering voor een relatie weten te realiseren. Dit door de goede, cijfermatige onderbouwing van aangeleverde bewijzen dat ze daadwerkelijk rond konden komen van slechts 873 euro netto per maand.”

“Niets is onmogelijk, zo blijkt maar weer. When the computer says no, that’s where we begin. Omdenken is in ons vak heel belangrijk, wij moeten onderzoeken hoe het wél kan. Maar vergeet ook niet humor mee te nemen in al je gesprekken. Dat is een advies wat ik ooit kreeg van een sales manager. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.”  


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

Geen dag gaat voorbij zonder dat Christa denkt: ‘Hoe kan het hypotheekproces beter?’

18 november 2021 MUNT Hypotheken is niet meer weg te denken uit de ...

Minder NHG, minder jubelton en meer efficiëntie

19 november 2021 Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit ...

Hogere inkomens kunnen volgend jaar iets minder lenen

01 november 2021 Wie een inkomen heeft van meer dan €50.000 kan volgend ...

Studieschuld, biedlogboek en gemeentelijke schuldhulp

12 november 2021 Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.