Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

06 augustus 2020 Leestijd ± 3minuten
Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

De beste eye candy voor regenachtige zomerdagen en zwoele zomeravonden. Lekker achteroverleunen én ook nog wat vakkennis opdoen? Het kan allemaal met deze films en series.

1. Een koophuis zonder lening of hypotheek (?!)

In de Netflix-serie ‘How to live mortgage free’ laten doorsnee Britten zien hoe ze wonen zónder huur te betalen of een hypotheek af te sluiten. Dit zijn geen rijke mensen, maar vaak wel hele creatieve. Van slim bezuinigen, tot mobiele of tiny huizen: het kan allemaal. Althans, deze mensen kunnen het - maar is het ook slim?
 

2. Even voorbereiden op de Wwft?

Onderzoekers van Fox kijken hoe de economie achter de wereldwijde drugshandel in elkaar zit in de serie ‘The Business of Drugs’. In deze parallelle economie worden mega-bedragen rondgepompt. En zijn de wetten en regels misschien nog wel strenger dan in onze legale economie?
 

3. Pecunia non Olet

Een intrigerend verslag van een moeilijke periode. De onderhandelingen tussen Nederland en België om ABN-Amro te redden zijn sappiger dan de gemiddelde soap. In deze documentaire ‘Geld stinkt niet’ kijken de hoofdrolspelers terug op de gebeurtenissen in 2008. Was deze clash verstandig en heeft iedereen eigenlijk wel de juiste rol gespeeld?
 

4. Rijk!

Hoe leuk is het nu echt om veel geld te hebben? En hoe word je eigenlijk rijk? Presentator Jan Versteegh duikt in de wereld van het grote geld. Met interessante quotes van ondernemers als horecabaas Won Yip en miljonair Dirk Lips (Autotron, Safaripark Beekse Bergen). Waaruit blijkt dat het niet allemaal goud is wat blinkt.
 

5. De onontbeerlijke klassieker

De film die u waarschijnlijk al vaak gezien heeft. Zo niet, dan wordt het deze zomer hoog tijd om The Big Short op repeat te zetten. Wat speelde zich af in de Amerikaanse bankwereld van 2007? En was het onwetendheid of onwil? Volgens belegger Krysta Goodrich laat deze film ons weer zien dat ‘elke economie winnaars en verliezers heeft’.
 

6. Meekijken in een briljant hoofd

De economische inzichten van de één na rijkste man ter wereld zijn sowieso interessant natuurlijk. In deze documentaireserie ‘Inside Bill’s brain’ mogen we meekijken met wat Bill Gates denkt en doet. Uiteraard overgoten met een lekker Amerikaans sausje, dus u mag zelf bepalen hoe oprecht u het allemaal acht.
 

7. Wanneer je huis een drama wordt

Niet te versmaden reality tv mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. De klassieker ‘Help mijn man is klusser’ begon dit jaar al aan het 13e seizoen. Nog steeds zijn er verborgen gebreken, knappende leidingen en natuurlijk echtelijke ruzies over wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de zooi.


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

4 stemmen (gemiddeld 2,9 van 5).

Anderen bekeken ook

Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden

06 augustus 2020 Het afgelopen jaar zet Kop-Munt.nl regelmatig hypotheekadviseurs in de spotlight, ...

Het raadsel van de woningprijzen

06 augustus 2020 De coronacrisis heeft tot nu toe weinig tot geen invloed ...

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

02 juli 2020 Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar ...

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”

30 juli 2020 De hypotheekwereld zit behoorlijk vol met vakjargon. Moeilijke termen die ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.