Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

06 augustus 2020 Leestijd ± 3minuten
Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

De beste eye candy voor regenachtige zomerdagen en zwoele zomeravonden. Lekker achteroverleunen én ook nog wat vakkennis opdoen? Het kan allemaal met deze films en series.

1. Een koophuis zonder lening of hypotheek (?!)

In de Netflix-serie ‘How to live mortgage free’ laten doorsnee Britten zien hoe ze wonen zónder huur te betalen of een hypotheek af te sluiten. Dit zijn geen rijke mensen, maar vaak wel hele creatieve. Van slim bezuinigen, tot mobiele of tiny huizen: het kan allemaal. Althans, deze mensen kunnen het - maar is het ook slim?
 

2. Even voorbereiden op de Wwft?

Onderzoekers van Fox kijken hoe de economie achter de wereldwijde drugshandel in elkaar zit in de serie ‘The Business of Drugs’. In deze parallelle economie worden mega-bedragen rondgepompt. En zijn de wetten en regels misschien nog wel strenger dan in onze legale economie?
 

3. Pecunia non Olet

Een intrigerend verslag van een moeilijke periode. De onderhandelingen tussen Nederland en België om ABN-Amro te redden zijn sappiger dan de gemiddelde soap. In deze documentaire ‘Geld stinkt niet’ kijken de hoofdrolspelers terug op de gebeurtenissen in 2008. Was deze clash verstandig en heeft iedereen eigenlijk wel de juiste rol gespeeld?
 

4. Rijk!

Hoe leuk is het nu echt om veel geld te hebben? En hoe word je eigenlijk rijk? Presentator Jan Versteegh duikt in de wereld van het grote geld. Met interessante quotes van ondernemers als horecabaas Won Yip en miljonair Dirk Lips (Autotron, Safaripark Beekse Bergen). Waaruit blijkt dat het niet allemaal goud is wat blinkt.
 

5. De onontbeerlijke klassieker

De film die u waarschijnlijk al vaak gezien heeft. Zo niet, dan wordt het deze zomer hoog tijd om The Big Short op repeat te zetten. Wat speelde zich af in de Amerikaanse bankwereld van 2007? En was het onwetendheid of onwil? Volgens belegger Krysta Goodrich laat deze film ons weer zien dat ‘elke economie winnaars en verliezers heeft’.
 

6. Meekijken in een briljant hoofd

De economische inzichten van de één na rijkste man ter wereld zijn sowieso interessant natuurlijk. In deze documentaireserie ‘Inside Bill’s brain’ mogen we meekijken met wat Bill Gates denkt en doet. Uiteraard overgoten met een lekker Amerikaans sausje, dus u mag zelf bepalen hoe oprecht u het allemaal acht.
 

7. Wanneer je huis een drama wordt

Niet te versmaden reality tv mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. De klassieker ‘Help mijn man is klusser’ begon dit jaar al aan het 13e seizoen. Nog steeds zijn er verborgen gebreken, knappende leidingen en natuurlijk echtelijke ruzies over wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de zooi.


Lees ook
Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden

Het afgelopen jaar zet Kop-Munt.nl regelmatig hypotheekadviseurs in de spotlight, door ze uit te roepen tot hypotheekadviseur van de maand. Maar is het wel de adviseur die al die aandacht verdient?

Het raadsel van de woningprijzen

Het raadsel van de woningprijzen

De coronacrisis heeft tot nu toe weinig tot geen invloed gehad op de woningprijzen en het aantal verkochte woningen. Dat is vreemd, zo schrijft Niek Hoogeveen, Directeur zakelijke markt bij de Taxatheek in een opinieartikel. Dat de prijzen niet zijn gestegen, is volgens hem wellicht te verklaren door het feit dat er een structureel tekort aan woningen is en de rente historisch laag staat. De bereidheid om te kopen is dan ook nog voldoende aanwezig om de markt te ondersteunen. Dit kan natuurlijk veranderen, zeker als we een tweede coronagolf krijgen.

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment
Adviseur van de maand

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”
Opinie

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”

De hypotheekwereld zit behoorlijk vol met vakjargon. Moeilijke termen die bij de klant voor verwarring kunnen zorgen. Een korte rondvraag bij adviseurs leert dat er één term is die het vaakst uitgelegd moet worden: het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). We spraken Arjé Pappie (Hypotheekshop Amsterdam Watergraafsmeer), hypotheekadviseur sinds 1987. Hij is duidelijk over het JKP: ‘afschaffen’.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.