Dit zijn dé experts op hypotheekgebied

Winnaars Kop-Munt Kennistest 2021
11 januari 2022 Leestijd ± 2minuten
Dit zijn dé experts op hypotheekgebied

Het zijn pittige vragen, elke maand weer. Toch doen adviseurs in groten getale mee aan de Kop-Munt Kennistest. Voor de tweede keer op rij mag Roland Aarts zich dé hypotheekkenner van ons land noemen. Arco Kleimeer is verdienstelijk tweede, op de voet gevolgd door Karinda Oosterbos. 

Elke maand stelt de redactie van Kop-Munt een test van vijf vragen samen. Wie aan het eind van het jaar de meeste punten heeft verzameld, krijgt naast de eeuwige roem ook een mooie prijs van MUNT Hypotheken. De test van januari staat in het teken van de wijzigingen in 2022. 

Een grote verrassing noemt Roland Aarts het niet dat hij bovenaan de ranglijst eindigde: “In de zomer stond ik al bovenaan de ranglijst, een paar maanden later was in niet meer in te halen.” Zoals Aarts van Inde Hypotheekelarij uit het Brabantse Asten vorig jaar vertelde, zoekt hij de antwoorden die hij niet weet op. “Ik zorg ervoor dat ik goed geïnformeerd ben, maar soms komen er vragen voorbij waar je echt moet graven.”

Parate kennis

Aan opzoeken doet Karinda Oosterbos, binnendienstmedewerkster hypotheken bij Lamers & Van de Wijdeven niet: “Ik wil juist op mijn parate kennis scoren.” Ze staat elke maand weer te popelen om mee te spelen: “Met mijn baas Jan van de Wijdeven hou ik een competitie - we spelen tegelijkertijd en het gaat er erg fanatiek aan toe." Lachend: "De collega's kijken soms fronzend toe. Wie weet doen ze dit jaar ook mee.” 

Oosterbos eindigde als derde, met 27 punten. Exact gelijk aan haar baas, die op de vierde plaats terecht kwam. Omdat hij langer de tijd nam om antwoorden in te vullen dan Oosterbos, eindigde Van de Wijdeven onder haar in het klassement. “Ook dit jaar gaan we de competitie weer aan - ik probeer de rest van de collega’s ook zo ver te krijgen.

Diepgang zoeken

“De test prikkelt je om diepgang te zoeken”, zegt Arco Kleimeer van GeldXpert Schagen, die op een eervolle tweede plaats eindigde. “Het is goed voor je algemene ontwikkeling. Iedere vakidioot moet zich altijd blijven inlezen - zo’n spelletje zorgt ervoor dat het leuk blijft”, aldus de Schagense adviseur. 


Lees ook
Familielening: Wat zijn de regels en hoe hoog mag de rente zijn?
Trends

Familielening: Wat zijn de regels en hoe hoog mag de rente zijn?

Een familielening. Het klinkt gezellig en de regeling lijkt voor beide partijen fiscaal aantrekkelijk. Dat is het ook, zolang je de overeenkomst maar zakelijk benadert. Hoe kunnen de familieleden maximaal profiteren van de familielening zonder dat fiscus dwars gaat liggen?

“De klant noemde mij een lot uit de loterij”
Dat ene advies

“De klant noemde mij een lot uit de loterij”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Jan van der Lei vertelt over dat ene advies… 

Samen aan de slag
Column

Samen aan de slag

De ontwikkelingen op de woningmarkt raken ons allemaal. Daarom is wonen één van de belangrijkste onderwerpen in het regeerakkoord. De hernieuwde Nationale Woon-en Bouwagenda en de Minister van Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening zijn hierbij zwaarwegend. 

Afkoeling, opkoopbescherming en uitbreiding van NHG

Afkoeling, opkoopbescherming en uitbreiding van NHG

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Alberto Berruezo van AB Financieel Advies en Humbert Noslin van Finzie Rotterdam Zuid over opkoopbescherming in steeds meer steden: “De impact zal minimaal zijn.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.