Dit is het kantoor dat voor elkaar krijgt wat anderen niet lukt

29 mei 2019 Leestijd ± 3minuten
Dit is het kantoor dat voor elkaar krijgt wat anderen niet lukt

Hypotheekadviseurs zijn de solide basis van het hypotheektraject. Bijna ongemerkt zorgen zij dat alle schakels op de juiste manier in elkaar klikken. Hoog tijd dus om de adviseur eens in het zonnetje te zetten. Hét advieskantoor van de maand mei is Medior Financieel Advies in Groningen. Landelijk staat dit kantoor bekend als het kantoor dat (bijna) alles voor elkaar krijgt.

“Wat leuk dat we adviseur van de maand zijn. Ik wist niet eens dat we meededen,” Martin Kuperus heeft duidelijk plezier dat zijn kantoor is uitgeroepen tot ‘Hypotheekadviseur van de maand’: “Niet dat ik een extra prijs nodig heb om mijn werk geweldig te vinden hoor. Hoewel, werk? Ik zie het eigenlijk meer als een hobby.”

Doorgaan tot het gaatje

Kuperus (38) zit al 20 jaar in het vak en is nog steeds enthousiast: “We doen echt alleen wat we leuk vinden. Daarom hebben we ons helemaal gespecialiseerd in wat we goed kunnen: hypotheken. Schade en pensioenen, daar vliegen we wel een andere expert voor in als dat nodig is.”

Medior Financieel Advies werkt samen met een vijftal makelaars in de stad Groningen. Kuperus ziet zijn kantoor niet alleen als een lokale speler: “Eigenlijk werken we door het hele land. Als het écht ingewikkeld wordt, dan bellen mensen ons. We werken bij grote nieuwbouwprojecten samen met projectontwikkelaars en aannemers in het midden van het land. Maar, we worden ook gebeld door losse klanten uit het hele land, tot en met Zeeland aan toe. We staan nu eenmaal bekend als het kantoor dat doorgaat tot het gaatje. Als het ingewikkeld wordt, gaan wij op zoek naar een oplossing.”

Nooit gesloten

Hoe ziet de dag eruit van een hypotheekadviseur met zo’n diverse portefeuille? Kuperus houdt sowieso niet van stilzitten: “Vanochtend had ik twee adviesgesprekken en vanmiddag heb ik er nog drie. Meestal begin ik de dag met een rondje sporten: boksen, of een parcourtje lopen, het maakt niet uit. Ik heb ook nog even de auto gewassen. Heb je trouwens een momentje, er staat een aannemer voor m’n bureau en die mag vast wel even een kop koffie?”

De gemiddelde werkdag van Kuperus begint om acht uur ‘s ochtends. Tegen negen uur ‘s avonds houdt hij op: “Als het kan, want in principe staan we gewoon altijd klaar voor onze klanten.”

De gouden tip voor hypotheekadviseurs?

Medior sluit per jaar heel wat hypotheken, met drie adviseurs. Die doen alles zelf, want een binnendienst is niet nodig volgens Kuperus. Wat is de sleutel tot dit succes? Kuperus denkt even na en antwoordt dan nuchter: “Gewoon jezelf zijn. Bij ons betekent dat een grenzeloos enthousiasme. En we hebben ons dus gespecialiseerd in waar we écht goed in zijn. Je kunt niet alles doen, en volgens mij moet je dat ook niet willen. Bij alles wat we doen, zijn we mega-straight en mega-fair. De klant prikt er natuurlijk dwars doorheen als je een toneelstukje opvoert.”

Toekomstmuziek met flamenco en castagnetten

Kuperus is van huis uit ook makelaar, in die rol heeft hij al eerder zaken gedaan in Spanje. Om Nederlandse klanten ook daar te bedienen, zet hij in Spanje nog een hypotheekadvies-tak op. Dit internationale uitstapje geeft weer een extra dimensie aan Kuperus’ werk: “Niet omdat het Nederlandse werk saai is hoor, integendeel. Ik heb de ene keer een klant voor me met drie euro op de rekening en een Wajong-uitkering; het volgende moment praat ik met een grote vastgoedbelegger die goed is voor miljoenen. Zoveel afwisseling, ik denk niet dat ik me ooit ga vervelen.”


Lees ook
Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in 2020. Een doorgewinterde hypotheekadviseur, die het allerbeste wil voor zijn klanten.

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt
Adviseur van de maand

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt

De onconventionele aanpak van hypotheekadviseur Pieter Bolle leidt tot tevreden en soms positief geschrokken klanten. Hét advieskantoor van de maand juni is Gewoon Lekker Leven in het Zeeuwse Wemeldinge. Bolle vertelt wat zijn zaak zo speciaal maakt.

Dit is de hypotheekadviseur die géén advies geeft
Adviseur van de maand

Dit is de hypotheekadviseur die géén advies geeft

Dé hypotheekadviseur van de maand juli is Marjon Geertsma van de HypotheekAcademie. Zij leert haar klanten hoe ze zelf een goede beslissing kunnen nemen over hun hypotheek. 

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland
Adviseur van de maand

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen. “En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.