Deze klant was zó blij met maatwerk dat de adviseur twee keer taart kreeg

07 september 2023 Leestijd ± 2minuten
Deze klant was zó blij met maatwerk dat de adviseur twee keer taart kreeg

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Vandaag vertelt Jeroen Smits van De Hypotheker in Gorinchem over dat ene advies…

“Recent kwam een klant, een vrouw, kwam bij mij op kantoor. Zij lag in echtscheiding, terwijl ze een kind had van nog geen jaar oud. De woning was op twee inkomens gefinancierd en het was voor mevrouw volstrekt onhaalbaar om daar te blijven wonen. Haar man was wel in staat om in de woning te blijven wonen. Voorheen had degene die in de woning bleef, pech. Want die hield een hoge rente en maandlasten. Maar tegenwoordig heb je pech als je de woning moet verlaten, want de mooie rentes ben je zo kwijt.”

“Voor de vrouw was nog meer gaan werken geen optie. Haar inkomen was überhaupt te laag om een woning te kunnen financieren. Ze kreeg wel veel verschillende toeslagen. Eén van haar kinderen had een ‘rugzakje’ en daardoor krijgt ze een dubbele zorgtoeslag en extra betaalde kinderopvang. Haar netto besteedbaar inkomen was daardoor goed. Maar daar doen we als adviseurs normaal niets mee, we kijken alleen naar het bruto inkomen.”

Hypotheek met lage maandlast

“We hebben vervolgens goed naar deze case gekeken. Haar ouders konden wat geld geven en ze had de mogelijkheid een andere woning voor een redelijk bedrag kopen. We konden toen toch een hypotheek voor haar regelen, dankzij haar geldverstrekker, die bereid was om naar de nettobedragen te kijken. Toeslagen zijn hierin ook meegenomen.”

“Uiteindelijk bemachtigde de vrouw een prima eengezinswoning op een goede locatie, met een lage maandlast. De kinderen hoefden ook niet weg uit hun sociale omgeving. Ze heeft nu een mooie eigen stek. In dit geval hebben we echt veel maatwerk moeten leveren. We keken niet naar het bruto-inkomen, maar wat er maandelijks netto binnenkwam. En hoe zeker je ervan bent dat dit binnen blijft komen.”

Klant die twee keer taart komt brengen

“Deze vrouw was heel erg blij met de gang van zaken en uiteindelijke aankoop. Het is in het afgelopen jaar mijn enige klant geweest, die twee keer taart is komen brengen. Voor haar stond, door de echtscheiding, de hele wereld op z’n kop. Als het je dan lukt om een woning voor zo’n persoon te regelen, dan verander je iemands leven.”

“Wat andere adviseurs hiervan kunnen leren, is dat er geldverstrekkers zijn die verder met je willen meedenken dan je zou verwachten. Je moet niet te snel opgeven. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Iedereen kan een NHG-toets invullen en als er dan een ‘nee’ uitrolt, is het voor veel mensen klaar. Maar je kunt veel dingen op basis van maatwerk mogelijk maken.”

Jeroen Smits: "Geldverstrekkers denken verder met je mee dan je zou verwachten."

Lees ook
Onderschat de doorlooptijden van betalingen via de notaris niet
Column

Onderschat de doorlooptijden van betalingen via de notaris niet

Kopers van een woning (zouden moeten) weten dat ze de koopprijs en de kosten moeten overboeken naar de derdengeldenrekening van de notaris, en dat deze over het geld dient te beschikken vóórdat de akte van levering wordt getekend. Toch gaat het nog regelmatig fout. 

Jan Modaal heeft kans op 1% van de koophuizen: ‘De starterslening is een loterij’

Jan Modaal heeft kans op 1% van de koophuizen: ‘De starterslening is een loterij’

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week doen we dat met Margreet Modderman van Hypotheek Visie Meppel. Ze spreekt over de woningmarkt voor alleenstaanden met een modaal inkomen nadat ze vorige week een noodkreet aan de gemeente stuurde: “Vul de pot van de starterslening!”

Dít moet Den Haag doen om de woning- en hypotheekmarkt vlot te trekken
Column

Dít moet Den Haag doen om de woning- en hypotheekmarkt vlot te trekken

De verkiezingen komen er over een paar maanden aan. Gevolgd door een formatie. En pas dan hebben we weer een missionair kabinet. Hoelang zal dat nog duren? Hopelijk kort. Maar belangrijker nog: wat gaat het nieuwe kabinet doen, specifiek in ons domein de woonmarkt? Laten we daar eens over dromen.

Linda van Loon: “Klanten mogen me altijd bellen of appen - ik wil dat ze tevreden zijn”
Adviseur van de maand

Linda van Loon: “Klanten mogen me altijd bellen of appen - ik wil dat ze tevreden zijn”

Na 20 jaar bij een bank gewerkt te hebben, besloot Linda van Loon-de Graaf dat het tijd was om zelfstandig aan de slag te gaan. “Ik wilde op mijn eigen manier adviseren, met meer oog voor de mensen achter de vraag. Daarnaast had ik vanwege mijn gezin behoefte aan meer flexibiliteit.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.