Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden

06 augustus 2020 Leestijd ± 2minuten
Deze hypotheekadviseur wil géén adviseur van de maand worden

Het afgelopen jaar zet Kop-Munt.nl regelmatig hypotheekadviseurs in de spotlight, door ze uit te roepen tot hypotheekadviseur van de maand. Maar is het wel de adviseur die al die aandacht verdient?

De hypotheekadviseur van de maand augustus is Paul van Manen, van HypotheekVakman in Zeist. Hoewel, eigenlijk vindt hij dat niet hij die plek in de spotlight verdient, maar iemand anders…
 

A-typische adviseur

Hoe het allemaal begon voor Paul? Volgens hem zelf in ieder geval nogal a-typisch, want jarenlang werkte hij voor verschillende banken. “Ik bezocht regelmatig hypotheekadviseurs vanuit die functies, dus ik kende het vak. Op een gegeven moment besloot ik om de overstap te maken en ook zelfstandig hypotheekadviseur te worden.”

In de loop der jaren had Paul al heel wat verschillende hypotheekadviseurs ontmoet. “Ik heb alle verschillende manieren van werken toen van dichtbij kunnen meemaken. Nu heb ik daarmee mijn geheel eigen aanpak ontwikkeld.” Hoe die aanpak er precies uitziet gaat Paul niet helemaal vertellen, want het is voor de klant vooral een kwestie van ervaren. "Kijk maar naar de reviews met klantverhalen," zegt hij.
 

Deze mensen horen wél in de spotlight

Volgens Paul is de klant dan ook de persoon waar het allemaal om draait en die - ook voor dit verhaal -  de plek in de spotlight verdient. Om die klant echt alles te geven wat hij, of zij nodig heeft, is het voor Paul vooral belangrijk om zijn vakmanschap goed uit te oefenen. "Goed en betrouwbaar hypotheekadvies, dat is waar het om gaat. Daarnaast wil ik actief communiceren met mijn klanten; waar, wanneer en hoe dan ook. Ik hou ze van het hele proces goed op de hoogte.”

Vooral het informeren op de inhoud en over de voortgang zijn belangrijk voor Paul. “Hoewel we door de coronamaatregelen veel online regelen, probeer ik mensen toch minstens één keer aan de adviestafel te spreken. Dat vindt de klant ook vooral prettig.” Maar daaromheen blijft Paul het contact warmhouden. “Ik maak vaak een whatsapp-groep aan voor stellen, zodat ik ze samen van alles op de hoogte kan houden. Door die voortgang telkens te communiceren, laat ik direct mijn betrokkenheid zien. Dat geeft klanten weer het vertrouwen dat ze nodig hebben in de voor veel mensen spannende periode voor de aankoop van een huis.”
 

Niet voor niks

Nu doet Paul dit allemaal niet voor niks, hij krijgt er zelf ook wat voor terug. “Als ik mensen goed begeleid naar de hypotheek, dan worden ze daar blij van. En blije klanten, daar krijg ik vervolgens weer energie van. Eigenlijk is mijn doel heel simpel: ‘enorm leuk werk hebben’ en op deze manier zorg ik daarvoor.”

 

 


Lees ook
Het raadsel van de woningprijzen

Het raadsel van de woningprijzen

De coronacrisis heeft tot nu toe weinig tot geen invloed gehad op de woningprijzen en het aantal verkochte woningen. Dat is vreemd, zo schrijft Niek Hoogeveen, Directeur zakelijke markt bij de Taxatheek in een opinieartikel. Dat de prijzen niet zijn gestegen, is volgens hem wellicht te verklaren door het feit dat er een structureel tekort aan woningen is en de rente historisch laag staat. De bereidheid om te kopen is dan ook nog voldoende aanwezig om de markt te ondersteunen. Dit kan natuurlijk veranderen, zeker als we een tweede coronagolf krijgen.

Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

Dit zijn de films en series die iedere hypotheekadviseur gezien moet hebben

De beste eye candy voor regenachtige zomerdagen en zwoele zomeravonden. Lekker achteroverleunen én ook nog wat vakkennis opdoen? Het kan allemaal met deze films en series.

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”
Opinie

“Klanten begrijpen helemaal niets van het Jaarlijks Kostenpercentage”

De hypotheekwereld zit behoorlijk vol met vakjargon. Moeilijke termen die bij de klant voor verwarring kunnen zorgen. Een korte rondvraag bij adviseurs leert dat er één term is die het vaakst uitgelegd moet worden: het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). We spraken Arjé Pappie (Hypotheekshop Amsterdam Watergraafsmeer), hypotheekadviseur sinds 1987. Hij is duidelijk over het JKP: ‘afschaffen’.

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment
Adviseur van de maand

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.