Deze hypotheekadviseur maakt klanten juist blij met aflossingsvrij (waar mogelijk natuurlijk)

23 april 2020 Leestijd ± 3minuten
Deze hypotheekadviseur maakt klanten juist blij met aflossingsvrij (waar mogelijk natuurlijk)

De hypotheekadviseur van de maand april is Marco Vonk (33) van De Hypotheker in Hilversum. Met een achtergrond in klachtenafhandeling bij grote financiële partijen, is hij drie jaar geleden overgestapt naar de ‘andere kant’ en hypotheekadviseur geworden.

Vonk heeft al veel gezien in de financiële sector. “Bij de afhandeling van klachten kwam ik soms schrijnende gevallen tegen, die voorkomen hadden kunnen worden door beter advies. Vanuit die drijfveer doe ik nu ook mijn werk.” Vonk besteedt veel aandacht aan de eventuele financiële risico’s die er zijn. “Als mensen dat huis eenmaal gekocht hebben, dan denken ze daar vaak niet meer aan. Het is dus goed om bij het hypotheekgesprek al zoveel mogelijk risico’s door te spreken en waar mogelijk goed af te dekken.”
 

Aflossingsvrij - liever twee ton extra als je nog leeft

Vonk is een groot voorstander van hypotheekvormen waarbij aflossing zoveel mogelijk wordt beperkt. “Op een verstandige manier natuurlijk, maar dat is heel goed mogelijk. Zeker als de pensioensituatie op orde is,” vindt Vonk. “Een deels aflossingsvrije hypotheek kan enorm schelen in de maandlasten. De meeste mensen hebben toch liever twee ton extra te besteden tijdens hun leven, dan het allemaal op te potten in een huis.” Het kan volgens Vonk alleen als de adviseur het product en de financiële situatie goed uitlegt aan de klant. “Aflossen is fijn als het kan, maar nog fijner wanneer het niet iedere maand verplicht is.”
 

Interessante markt (aan de rand van) ‘t Gooi

Volgens de mensen uit het ‘diepe Gooi’ zoals Laren en Blaricum, is Hilversum niet écht ‘t Gooi. “Neemt niet weg dat we hier nog steeds een hele interessante woningmarkt hebben in Hilversum. De markt is wel enorm krap en dat verandert niet zomaar. Ook niet nu, tijdens de coronacrisis.” Het zijn spannende tijden voor veel klanten van Vonk. “Ik heb al wel wat mensen gerust kunnen stellen, die bang zijn dat het net gaat als bij de vorige crisis. Dat denk ik vooralsnog niet: juist vanwege die enorme schaarste die er nu is, zullen de huizenprijzen niet direct zomaar kelderen. Nou weet ik natuurlijk net als iedereen ook niet wat er op de lange termijn gaat gebeuren, maar ook deze crisis zal ergens een keer ophouden. Het tekort aan woningen en de lage rente gaan denk ik langer duren dan deze crisis.”

 

Huis is geen korte termijn belegging

Geen acute stress dus, maar ook nu blijven de zorg voor de klant en het voorkomen van risico’s voorop staan bij Vonk. “Bij een overbruggingshypotheek moet je alles op dit moment extra goed doorrekenen. Er kan zomaar een stagnatie komen in de markt, maar dat is niks nieuws. Ook vóór deze crisis zei ik altijd al dat je de woning nooit moet zien als een korte termijn belegging waarmee je bijvoorbeeld binnen twee jaar een financiële klapper kunt maken.”

 

Door naar de toekomst

Op dit moment heeft Vonk het enorm naar zijn zin als hypotheekadviseur. “Mijn baas weet dat ik ooit een eigen zaak wil beginnen hoor,” vertelt hij lachend. “Dat zou toch echt wel mooi zijn, zeker in deze regio. Maar voor nu bevalt dit prima; eerst privé bouwen aan huis en gezin en wie weet wat ik over een paar jaar dan allemaal ga doen. Het zal nog wel iets met hypotheekadvies zijn vermoed ik.”

 


Lees ook
Coronaclausules in koopcontracten: van uitstel, tot afstel, tot heronderhandeling
Trends

Coronaclausules in koopcontracten: van uitstel, tot afstel, tot heronderhandeling

Met de coronacrisis kwamen vorige maand opeens coronaclausules in koopcontracten te staan. Deze clausules geven kopers en verkopers de mogelijkheid om wat extra zekerheid te krijgen in onzekere tijden. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Met hulp van advocaat Tosca Deenik van Köster Advocaten en Sandra Kers van VBO Makelaars zetten we opties op een rij.

Hou op met ‘het maximale uit je geld halen’
Column

Hou op met ‘het maximale uit je geld halen’

De woningbezitter is smoorverliefd op de hypotheekschuld, stelt econoom Erica Verdegaal in haar column in het Financieele Dagblad (FD). Met overwaarde-constructies wordt er steeds meer geleend, is dat allemaal wel nodig? Hoog tijd om Verdegaal hierover eens wat vragen te stellen.

Vraag het aan Chris: "Extra aflossen? Juist nu niet…"
Column

Vraag het aan Chris: "Extra aflossen? Juist nu niet…"

Elke maand leggen we een prangende hypotheekvraag voor aan Chris Oosterling, commercieel directeur van MUNT Hypotheken. Deze keer geeft Chris antwoord op de telkens terugkerende vraag over extra aflossen - en geeft hij en passant ook nog wijnadvies.

Noodpakket Europese Centrale Bank beste wapen tegen stijgende hypotheekrente
Cijfers & onderzoeken

Noodpakket Europese Centrale Bank beste wapen tegen stijgende hypotheekrente

Voor het eerst sinds 2018 loopt de hypotheekrente weer iets op. Nagenoeg alle aanbieders voerden in april een renteverhoging door. Sommige met meer dan een half procent. Het ligt voor de hand om dit omslagpunt toe te schrijven aan de uitbraak van het coronavirus. Maar hoe ligt dat verband precies en welke rol speelt de Europese Centrale Bank hierin?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.