De wildste verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken

26 september 2019 Leestijd ± 3minuten
De wildste verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken

Wat hebben we een boel met elkaar meegemaakt de afgelopen 5 jaar. De redactie van Kop-Munt.nl maakte een rondje langs een paar hypotheekadviseurs van het eerste uur om te vragen naar hun leukste, meest ontroerende en wildste verhalen. 

Tags

Deze week vertellen hypotheekadviseurs Niels Greven, Mark van Dam en Nico van Koesveld over hun wildste momenten met MUNT.

De snelste hypotheek ooit

Hét record voor de snelste MUNT-hypotheek ooit, vestigde Niels Greven van Medior Financieel Advies in Groningen. In één uur en achttien minuten lag er een bindend hypotheekadvies klaar. “Nou had ik deze klant ook al heel goed opgevoed,” vertelt Greven. “Hij kwam binnen met de mededeling dat hij een huis gekocht had, en legde een stapel papier op mijn bureau. En in die stapel zaten inderdaad alle stukken die ik nodig had voor het afsluiten van een hypotheek.”

Greven bedenkt zich vervolgens geen moment en belt zijn vriend Koen bij DAK. “Dus ik zeg tegen Koen: ‘we gaan een record vestigen, veeg alles aan de kant.’ Koen zag dat wel zitten en binnen een kwartier had ik het rente-aanbod in mijn mail. De klant zat nog aan mijn bureau en kon het aanbod direct ondertekenen. Een uur later was de hypotheek beoordeeld en was alles in kannen en kruiken.”

En toen?

“Toen hebben we dat toch even gevierd in de kroeg. Beetje jammer dat Koen in Nieuwegein zit en MUNT in Den Haag, maar we hebben wel nog even op ze geproost.”

Oerend hard

Er zijn van die momenten dat MUNT en de hypotheekadviseur lijnrecht tegenover elkaar staan. “Maar zelfs dan komen we er uiteindelijk nog heel goed uit,” vertelt Mark van Dam van Partners in Planning. “We hadden een klant die een stukje extra grond erbij wilde voor zijn grote hobby: klussen aan motoren. Al bij het afsluiten van de hypotheek had deze klant bedacht dat hij wel wat wilde verbouwen en uitbreiden. Dus hij had bij de aankoop van de woning al een hogere inschrijving geregeld van 150 duizend euro. Hiervan gebruikte de klant 125 duizend euro voor de woning.”

Van Dam en zijn collega gingen ervan uit dat de verhoging van de hypotheek wel zonder tussenkomst van de notaris geregeld kon worden. “Dat is bij de meeste hypotheekverstrekkers het geval, maar MUNT had toch iets andere voorwaarden. Ga aan zo’n stoere motor-klusser maar eens uitleggen dat het toch even zes weken langer duurt dan gedacht. En dat er extra kosten gemaakt moeten worden.” Gelukkig werd er samen met MUNT een oplossing gevonden, had de klant wel even geduld en nam MUNT ook nog de extra advieskosten op zich.

Dat er in dit soort situaties toch nog soepel een oplossing geregeld wordt, heeft volgens Van Dam alles te maken met de insteek van MUNT: “We hebben gewoon een hele prettige relatie, dan kom je er zelfs uit als je het in eerste instantie niet helemaal met elkaar eens bent.”

Hoezo wild?

“Of ik nog wilde dingen heb beleefd met MUNT?” vraagt Nico van Koesveld zich hardop af. “Nou nee, gelukkig niet zeg. Een hypotheek is een hypotheek en dat is altijd saai en zo hoort het.”

Het wildste verhaal dat Van Koesveld kan bedenken, is direct het beste wat hem kan overkomen bij een hypotheekverstrekker: “Ze doen precies wat ze moeten doen en werken in het voordeel van de klant, en daarmee in het voordeel van de hypotheekadviseur. Het klinkt misschien wat raar, maar dat is dus nogal vernieuwend. MUNT is hierin een goed voorbeeld dat ondertussen ook is overgenomen door andere hypotheekadviseurs.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

02 juli 2020 Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar ...

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

19 februari 2020 Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari ...

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

16 januari 2020 Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in ...

Peter Boelhouwer legt de vinger op de zere plekken van de woningmarkt

02 juli 2020 Een woning kopen, wordt steeds lastiger. Betekent dit bijvoorbeeld dat ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.