De ondernemende adviseur: Axel, Rick en Tom

24 september 2020 Leestijd ± 3minuten
De ondernemende adviseur: Axel, Rick en Tom

Elke week worden op Kop-Munt de rol en inhoud van het hypotheekvak belicht. Maar hoe zit het eigenlijk met die andere pet die ook veel hypotheekadviseurs op hebben? Die van de ondernemer. 

Wie kun je beter vragen over ondernemerschap, dan drie hypotheekadviseurs die er net aan begonnen zijn? Axel Meijer, Rick Slooten en Tom Vlaar dachten in januari nog dat ze ‘nooit een franchise zouden overnemen’. Maar in mei dit jaar hadden ze de plannen en de financiering rond voor de overname van de Alkmaarse vestiging van Van Bruggen Adviesgroep. Sinds juli dit jaar zijn ze daarvan de trotse eigenaar.


Bankier wordt ondernemer


Axel, Tom en Rick kennen elkaar van hun tijd bij ABN-Amro. “Daar runden we een eigen advieskantoor binnen de bank, vóór bankmedewerkers” vertelt Axel. “De bank vond zo’n personeelskantoor op een gegeven moment niet meer passen bij de propositie, dus dat hield op.”

De drie bankiers hebben los van elkaar wel eens nagedacht over ondernemerschap - en ze besluiten om zelfstandig verder te gaan. “Mijn drijfveer is daarbij vooral dat ik niet lang hetzelfde wil doen,” vertelt Tom lachend. “Ik ben altijd op zoek naar een dynamische omgeving en die heb ik nu. Met de extra dimensie van het ondernemerschap erbij.”

Bij Rick speelde het idee om te gaan ondernemen al heel erg lang. “Maar ik was toch huiverig om de stap ook echt te zetten. Het salaris bij de bank is goed en de secundaire arbeidsvoorwaarden ook. Sowieso wilde ik niet als eenpitter ondernemen, maar met deze mannen erbij durf ik de sprong zeker te wagen.”


Nooit een franchise?


“Het idee was om echt een eigen onderneming te beginnen,” vertelt Axel. We waren ons aan het oriënteren op interessante locaties en portefeuilles. En een ding was zeker: we wilden echt geen franchiseconstructie aangaan.” Tijdens de oriëntatiefase besluiten de heren wel met iedereen te spreken. “Je wilt natuurlijk niks over het hoofd zien,” vindt Tom. Dus er stond ook een gesprek op de agenda met de regiomanager van Van Bruggen Adviesgroep. Jawel, toch een franchise…

“Vanaf het eerste gesprek was er een klik,” vertelt Rick. “Dat konden we niet negeren en al snel waren we om. We konden aan de slag in Alkmaar en met een grote keten aan je zijde kun je dan direct een vliegende start maken. Dit was dus onverwacht, maar een hele bewuste keuze. Zeker omdat de vestiging in Alkmaar beschikbaar was, precies in de regio waar wij en onze gezinnen wonen. Sinds 1 juli is deze prachtige zaak nu van ons.” 


Samen ondernemen, hoe doe je dat?


De drie heren zijn het eens: samen ondernemen betekent dat ze elkaar versterken. “We kennen elkaar al heel lang vanuit een werksituatie, en dan kun je zo’n stap ook prima nemen,” vindt Axel. “Het gaat bij ondernemerschap niet alleen om het geld. Hoewel het natuurlijk heel cool is om zelf je inkomen bij elkaar te verdienen.”

Ook Rick vindt het een groot voordeel dat hij en zijn compagnons elkaar al langer kenden, voordat ze deze zaak zijn gestart. “We kunnen elkaar makkelijk de ruimte geven en vertrouwen op elkaar. Dat geeft ons los van elkaar ook nog de vrijheid om onszelf te ontwikkelen.”

Er ligt een mooi plan voor de toekomst. “We willen gewoon een stevige zaak neerzetten.” vindt Tom. “Echt de diepte in met de klant, dus daar hoort ook goed beheer bij. We proberen om jaarlijks contact te hebben met de klant. Even checken of er niks is veranderd.”

Uiteindelijk wil dit ondernemende drietal dat de zaak verder gaat groeien. Hoe doe je dat in een drukke hypotheekmarkt? Daar hebben de mannen een duidelijke werkwijze voor: “Kijk naar de risico’s en pel ze af, dan zie je welke obstakels je uit de weg moet ruimen.”
 


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

15 stemmen (gemiddeld 4,6 van 5).

Anderen bekeken ook

‘Wie nog iets wil in vastgoed zal voor 1 januari moeten handelen’

24 september 2020 De aanpassing van de overdrachtsbelasting gaat pas 1 januari in ...

Hoe helpt de hypotheekadviseur klanten in financiële nood?

24 september 2020 Hoe financieel weerbaar zijn Nederlanders eigenlijk? Door de coronacrisis blijkt ...

De ondernemende adviseur: Véronique

01 oktober 2020 Elke week worden op Kop-Munt.nl de rol en inhoud van ...

Week van de starter helpt ook hypotheekadviseurs

01 oktober 2020 Het is deze week de week van de starter en ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.