“De maandlasten voor het echtpaar kon ik meer dan halveren”

23 mei 2022 Leestijd ± 2minuten
“De maandlasten voor het echtpaar kon ik meer dan halveren”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Eric de Vrieze vertelt over dat ene advies…

“Ik moest gelijk denken aan een echtpaar dat ik heb geholpen bij een oversluiting. Meneer 62 en mevrouw 63 jaar oud. Ze werkten beiden nog fulltime omdat ze anders de hypotheeklasten niet konden betalen. De vrouw had veel lichamelijke klachten, maar moest het zware werk in de zorg blijven volhouden.”

“Ze hadden twee hypotheken en in totaal betaalden zij €1.396 per maand. Omdat deze klanten de pensioendatum naderden, was hier het pensioeninkomen leidend. We kozen voor de seniorenpropositie van MUNT Hypotheken.”

Fors lagere maandlast

“Het spaardeel losten we in op de oude hypotheekschuld en de tweede hypotheek van DSB namen we mee in de nieuwe hypotheek. De nieuwe maandlast kwam uit €572, in plaats van €1.396. Een voordeel van €824. Deze stabiele maandlast heeft voor de komende twintig jaar zekerheid geschapen. Het echtpaar kreeg meer rust en mevrouw kon zelfs minder gaan werken.”

“Een paar weken na het passeren van de hypotheekakte ging ik bij deze klanten met een flesje wijn langs. Mevrouw sprong om mijn nek en had zelfs tranen in haar ogen. Ze waren zo blij met mijn advies geweest.”

“Wat je je hiervan kunt leren, is dat je altijd goed moet luisteren naar de wensen van de klant. Leg ze de verschillende opties uit en geef ze de ruimte om hierover na te denken. Er is vaak meer mogelijk dan we zelf denken. Ik probeer dan ook alles voor mijn klanten te onderzoeken.”

Eric de Vrieze werkt bij Hypotheken Midden Nederland in Utrecht.


Lees ook
Als ik niet werk… geef ik rondleidingen in de ArenA
Als ik niet werk

Als ik niet werk… geef ik rondleidingen in de ArenA

Gekkere combinaties kom je niet zo snel tegen. Perry Brouwer is naast hypotheekadviseur ook tourguide in de Johan Cruijff ArenA. In zijn vrije uren leidt hij grote groepen voetbalfans van over de hele wereld door het huis van Ajax.

NVHP-voorzitter Turhan Özgüner: “Klanten hebben vertrouwen in advies op maat”
De Koplopers

NVHP-voorzitter Turhan Özgüner: “Klanten hebben vertrouwen in advies op maat”

De betaalbaarheid van de woningmarkt staat onder druk. Dat vraagt om méér maatwerk, zeker voor groepen als duurhuurders of mensen die in scheiding liggen. Zij zouden op werkelijke lasten getoetst moeten kunnen worden. Waar in de sector soms wordt gepleit voor een rem op maatwerk, betoogt Turhan Özgüner, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP), juist dat adviseurs in dit soort gevallen verantwoord maatwerk moeten kunnen bieden: “Je kunt mensen niet zomaar in een hokje stoppen, in modelberekeningen past niet iedereen.”

Verhoging rente studieschuld: “Had de politiek maar ballen gehad”

Verhoging rente studieschuld: “Had de politiek maar ballen gehad”

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Roland Aarts van Hypotheekelarij Asten en Jos Thewissen van Thewissen Financieel Advies denken dat de mogelijke verhoging van de rente op studieschulden invloed zal hebben op de leencapaciteit: “Starters moeten straks op de blaren zitten.”

Een hypotheek is net een pizza

Een hypotheek is net een pizza

Afgelopen weekend hadden we met een paar vrienden een pizza contest. Wie kon de beste pizza maken? Iedereen had zijn of haar perfecte deeg gemaakt. Maar wat heeft een pizza te maken met hypotheken?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.