“De klant noemde mij een lot uit de loterij”

12 januari 2022 Leestijd ± 2minuten
“De klant noemde mij een lot uit de loterij”

In deze rubriek reflecteren adviseurs op het advies dat ze het meest is bijgebleven, zelfs na vele honderden trajecten. Jan van der Lei vertelt over dat ene advies… 

"Een zeventigjarige klant sliep in de woonkamer en waste zich in de keuken. Hij kon de trap niet meer op, dus zijn slaapkamers en badkamer kon hij niet gebruiken. Zijn kinderen dachten dat er op hypotheekgebied geen mogelijkheden bestonden. Gelukkig kan je voor ouderen veel voor elkaar krijgen met behulp van de seniorenpropositie. Hij woont nu in een prachtig appartement, waarbij hij ook nog eens op het huis van zijn dochter uitkijkt.”

“De machteloosheid van de klant heeft mij geraakt, net als de blik in zijn ogen toen ik zei dat er tóch mogelijkheden waren. Dat voelt zo goed! Hij noemde mij zelfs een lot uit de loterij.”

Effect van groeiende druk op betrokkenheid

“De werkdruk is toegenomen door de administratie van rapporten en vastlegging advies. De opleidingseisen en de controle hierop zijn veranderd. Ik probeer te voorkomen dat dit effect heeft op mijn betrokkenheid met de klant.”

“Mijn advies is dan ook: leef je in. Verplaats je in hun situatie en adviseer met en op gevoel. Een klant voelt je betrokkenheid. Het is bovendien goed voor de business. Niets geeft meer voldoening dan een klant die terugkomt of je aanbeveelt bij de volgende.”

Jan van der Lei is hypotheekadviseur bij Thuisingeld in Groningen.


Lees ook
Familielening: Wat zijn de regels en hoe hoog mag de rente zijn?
Trends

Familielening: Wat zijn de regels en hoe hoog mag de rente zijn?

Een familielening. Het klinkt gezellig en de regeling lijkt voor beide partijen fiscaal aantrekkelijk. Dat is het ook, zolang je de overeenkomst maar zakelijk benadert. Hoe kunnen de familieleden maximaal profiteren van de familielening zonder dat fiscus dwars gaat liggen?

Afkoeling, opkoopbescherming en uitbreiding van NHG

Afkoeling, opkoopbescherming en uitbreiding van NHG

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Alberto Berruezo van AB Financieel Advies en Humbert Noslin van Finzie Rotterdam Zuid over opkoopbescherming in steeds meer steden: “De impact zal minimaal zijn.”

Samen aan de slag
Column

Samen aan de slag

De ontwikkelingen op de woningmarkt raken ons allemaal. Daarom is wonen één van de belangrijkste onderwerpen in het regeerakkoord. De hernieuwde Nationale Woon-en Bouwagenda en de Minister van Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening zijn hierbij zwaarwegend. 

Dit zijn dé experts op hypotheekgebied

Dit zijn dé experts op hypotheekgebied

Het zijn pittige vragen, elke maand weer. Toch doen adviseurs in groten getale mee aan de Kop-Munt Kennistest. Voor de tweede keer op rij mag Roland Aarts zich dé hypotheekkenner van ons land noemen. Arco Kleimeer is verdienstelijk tweede, op de voet gevolgd door Karinda Oosterbos. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.