De hypotheekmarkt volgens… Natasja Naron (Gabriel Financiële Bescherming)

12 augustus 2016 Leestijd ± 2minuten
De hypotheekmarkt volgens… Natasja Naron (Gabriel Financiële Bescherming)

Geen limiet aan het aantal vakantiedagen van werknemers en spontane belletjes naar klanten: bij Gabriel Financiële Bescherming pakken ze de zaken nét even anders aan. Want dat werkt anno 2016. Wat kan er nog meer anders in de hypotheeksector volgens directeur Natasja Naron?

Welke rol speelt de digitalisering in het vak?
“Het brengt een hoop positieve ontwikkelingen met zich mee. Zo werken wij veel met workflows, waardoor we notificaties van bepaalde taken krijgen, bijvoorbeeld als we een bepaalde klant al even niet gesproken hebben. Dan bellen we hem of haar en vragen we hoe het gaat. Daar wordt over het algemeen erg verrast en positief op gereageerd. Dit is trouwens meteen een voorbeeld van waarom ik vóór de combinatie van techniek en persoonlijk contact ben. Die werkt in mijn optiek het beste. Ik denk dan ook niet dat het bestaansrecht van hypotheekadviseurs uiteindelijk helemaal zal verdwijnen, maar de adviseurs krijgen wel een andere rol: een die veel meer focus legt op het vergroten van het geluksgevoel van de klant door het effectief inzetten van geld als middel.”

Wat is het advies dat u concullega’s graag wilt meegeven?
“Of het voor elke bedrijf werkt, vind ik lastig te zeggen, maar in onze organisatie staan vrijheid en verantwoordelijkheid centraal. Zo kennen we geen limitering aan de vakantiedagen. Ook worden salarissen niet door mij als directeur, maar gezamenlijk bepaald. De begroting maken we ook met elkaar. De boeken van Ricardo Semler inspireerden mij bij het kiezen voor deze aanpak. En deze werkwijze valt ook intern in de smaak: het stimuleert medewerkers, maakt het werk leuker voor ze en zorgt er uiteindelijk voor dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

Als u minister van Financiën was, wat zou u dan veranderen?
“Ik zou zorgen dat er in de hypotheeksector minder vanuit regels moet worden gewerkt. Een voorbeeld: Iemand die net een maand in loondienst is kan veel makkelijker een hypotheek krijgen dan een ondernemer met goede perspectieven. Dat is toch scheef? Vanwege de regelgeving vanuit de overheid is een geldverstrekker beperkt in zijn mogelijkheden. Zonde, want er zijn genoeg bekwame geldverstrekkers die meer vrijheid in beslissingen verdienen. Overigens ben ik van mening dat we regels nodig hebben, hoor, maar op dit moment is er gewoon overkill aan. Dat moet anders.”


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

“Voor mij werkte het perfect dat ik alles zelf kon regelen”

23 december 2016 Bij Hypotheek24.nl doen ze het net even anders, zo vertelt ...

Nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie

29 maart 2017 Welke invloed hebben demografische wijzingen op het aantal benodigde woningen ...

“Dit traject verliep briljant”

06 juni 2016 Toen Ellen Postma en haar partner een nieuwe hypotheek zochten, ...

Hoe gaat de hypotheekmarkt er in 2017 uitzien? [deel 2]

23 januari 2017 De redactie van Kop-Munt vraagt een aantal bekende personen uit ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.