Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

03 november 2016 Leestijd ± 2minuten
Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

Het was een bloedstollende race, maar het is hem toch gelukt. Hypotheekadviseur Jan van de Wijdeven (Lamers & Van de Wijdeven) wist in oktober de eerste plek te behalen met de Kennistest. De strijd is echter nog niet gestreden. Wat doet hij om zijn kennis van de markt up-to-date te houden?​

Je voert de lijst aan, spannend! Hoe wist je deze toppositie te bereiken?
“Zeker spannend, maar nog spannender is de vraag of ik deze eerste plek op de ranglijst kan behouden. Ik probeer daarvoor in elk geval zoveel mogelijk artikelen in de vakpers te lezen. Dat gaat dan om zowel de verschillende magazines als de informatie die we ontvangen van de diverse hypotheekverstrekkers. Daarbij denk ik dat ik binnenkort gebruik ga maken van een zogenaamde Permanent Actueel-module (waarbij je een toets doet met betrekking op de actualiteit van het hypotheekvak en hoe je daar als adviseur mee omgaat, red.). Mag ik trouwens niet alvast het onderwerp van de komende test weten? Dan kan ik me even verdiepen in het onderwerp. Bij de test over rentemiddeling scoorde ik minder goed, omdat ik de verschillende methodes nog niet helemaal bestudeerd had. Toch zonde.”

Haha, leuk geprobeerd! Hoe zit het trouwens met het kennisniveau van je concullega’s?
“Over het algemeen denk ik dat mijn collega’s qua kennis niet onder doen voor mij. Samen met mijn concullega’s zorg ik ervoor dat het imago van hypotheekadviseurs sterk verbetert. Overigens vind ik dat de huidige eisen die gesteld worden ten aanzien van kennis van de hypotheekmarkt nog wel scherper mogen. Het is altijd goed om verbetering na te streven.”

Even heel iets anders: wat vind je van de versoepeling van de Nibud-norm?
“Terecht, zo kan er meer geleend worden bijvoorbeeld. Maar ik denk ook dat een versoepeling van de norm niet alle, naar mijn mening onterechte, gevolgen van het aanscherpen van de regels teniet kan doen. Bijvoorbeeld het feit dat iemand niet zou mogen verhuizen wegens bepaalde regels, terwijl hij dan juist lagere hypotheeklasten zou hebben. Banken durven met de open normen nog weinig risico te nemen, en daar is de consument de dupe van. Daar mag nog wel eens scherper naar gekeken worden.”


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

71 stemmen (gemiddeld 3,6 van 5).

Anderen bekeken ook

Angelique Bakker: kanshebber Hypothekenner 2016

10 november 2016 De Kennistest van Kop-Munt is een winnaar rijker. Vonden we ...

Wat gebeurt er met een klacht bij MUNT Hypotheken?

12 juli 2017 MUNT Hypotheken doet er alles aan om het beste proces ...

Funderingsproblemen raken de basis, maar zijn op te lossen

04 januari 2018 Spraken we onlangs met Andre van Luijk over het Fonds ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.