Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

03 november 2016 Leestijd ± 2minuten 164 views
Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

Het was een bloedstollende race, maar het is hem toch gelukt. Hypotheekadviseur Jan van de Wijdeven (Lamers & Van de Wijdeven) wist in oktober de eerste plek te behalen met de Kennistest. De strijd is echter nog niet gestreden. Wat doet hij om zijn kennis van de markt up-to-date te houden?​

Je voert de lijst aan, spannend! Hoe wist je deze toppositie te bereiken?
“Zeker spannend, maar nog spannender is de vraag of ik deze eerste plek op de ranglijst kan behouden. Ik probeer daarvoor in elk geval zoveel mogelijk artikelen in de vakpers te lezen. Dat gaat dan om zowel de verschillende magazines als de informatie die we ontvangen van de diverse hypotheekverstrekkers. Daarbij denk ik dat ik binnenkort gebruik ga maken van een zogenaamde Permanent Actueel-module (waarbij je een toets doet met betrekking op de actualiteit van het hypotheekvak en hoe je daar als adviseur mee omgaat, red.). Mag ik trouwens niet alvast het onderwerp van de komende test weten? Dan kan ik me even verdiepen in het onderwerp. Bij de test over rentemiddeling scoorde ik minder goed, omdat ik de verschillende methodes nog niet helemaal bestudeerd had. Toch zonde.”

Haha, leuk geprobeerd! Hoe zit het trouwens met het kennisniveau van je concullega’s?
“Over het algemeen denk ik dat mijn collega’s qua kennis niet onder doen voor mij. Samen met mijn concullega’s zorg ik ervoor dat het imago van hypotheekadviseurs sterk verbetert. Overigens vind ik dat de huidige eisen die gesteld worden ten aanzien van kennis van de hypotheekmarkt nog wel scherper mogen. Het is altijd goed om verbetering na te streven.”

Even heel iets anders: wat vind je van de versoepeling van de Nibud-norm?
“Terecht, zo kan er meer geleend worden bijvoorbeeld. Maar ik denk ook dat een versoepeling van de norm niet alle, naar mijn mening onterechte, gevolgen van het aanscherpen van de regels teniet kan doen. Bijvoorbeeld het feit dat iemand niet zou mogen verhuizen wegens bepaalde regels, terwijl hij dan juist lagere hypotheeklasten zou hebben. Banken durven met de open normen nog weinig risico te nemen, en daar is de consument de dupe van. Daar mag nog wel eens scherper naar gekeken worden.”

Ook dé hypotheekkenner van de maand worden? Doe de test hier!


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

71 stemmen (gemiddeld 3,6 van 5).

Anderen bekeken ook

Welke invloed heeft ouderschapsverlof op de hypotheek?

28 februari 2018 Elke werknemer met kinderen onder de acht heeft recht op ...

Jeanette Hadderingh: Opleidingen bewegen met de markt mee

11 augustus 2017 Nieuwe regelgeving, veranderende adviespatronen: van hypotheekadviseurs worden steeds meer en ...

Peter Boelhouwer: Minder regels, meer maatwerk

13 augustus 2018 Paul Schuiling van de AFM waarschuwt dat uitzonderingen niet de ...

Ik zag een schrijnende zaak…

27 maart 2019 Jet Wesseling is relatiemanager bij MUNT Hypotheken. Deze week wordt ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.