De fitte financial: Michiel van der Linde

27 augustus 2020 Leestijd ± 3minuten
De fitte financial: Michiel van der Linde

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week fanatiek fietser en Manager Commercie bij FlexFront, Michiel van der Linde. 

Kun je ons in een notendop vertellen over je werk en de sport die je doet?

 

“Sinds een halfjaar ben ik Manager Commercie bij FlexFront. De grootste serviceprovider hypotheken van Nederland. We bieden tussenpersonen hypotheken en zorgen voor de verwerking en de beoordeling van de aanvragen. Hiervoor werkte ik ruim 14 jaar als Marketing Manager en Manager Intermediair bij de mooie Lloyds Bank. Buiten werktijd om vind je me vooral op de racefiets of de mountainbike. De leukste ritten zijn de langere stukken met vrienden in het weekend. We beginnen altijd tegen de wind in en dan kijken we wel waar het schip strandt. Daarnaast hockey ik ook nog en wandel ik veel met onze zeer energieke labradoodle.”
 

Waarom vind je het belangrijk om te sporten naast je werk?

 

“Ik heb een drukke baan, maar tijdens het sporten gaat er een knop om. Zodra ik bijvoorbeeld op de fiets stap, ben ik alle zaken rondom werk even vergeten. Het is wat mij betreft de allerbeste ontspanning die er is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mentale en fysieke fitheid hand in hand gaan. Met elke trap die je doet, verbrand je calorieën, maar je krijgt er ook weer een bak aan energie voor terug. Die kun je vervolgens weer in je werk stoppen. Daarnaast is sporten voor mij ook een sociale bezigheid. Ik fiets vaak met vrienden. De gesprekken die ik dan voer kunnen ook weer inspiratie opleveren voor m’n werk. Dat is een mooie bonus, maar zeker niet het hoofddoel. Dat is ‘ontspannen’.”
 

Hoe kun je als manager ervoor zorgen dat je medewerkers blijven bewegen?

 

“Toen iedereen thuis moest werken vanwege corona, stuurden we alle medewerkers een stappenteller. We stelden met z’n allen het doel om in mei gezamenlijk 12,5 miljoen stappen te zetten. Dat zijn 6.000 stappen per persoon, per dag. En dat is gelukt! Wat mij betreft een leuke manier om elkaar te stimuleren om niet de hele dag achter de computer te blijven zitten. Als managementteam creëren we hier graag ruimte voor. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de medewerkers; fitte collega’s zijn immers een basisvoorwaarde om als bedrijf goed te kunnen functioneren.
 

Is dat thuiswerken voor jullie een blijvertje?

 

“Het is natuurlijk een bizarre tijd waarin we nu leven en ook over thuiswerken is iedereen in korte tijd compleet anders gaan denken. Bij ons moesten de mensen aan het begin nogal wennen aan het werken vanuit huis. Veel collega’s wilden graag zo snel mogelijk weer naar kantoor. Maar nu is het omgekeerd. We hebben het kantoor volledig corona-proof ingericht, maar we moeten echt ons best doen om mensen weer af en toe naar kantoor te laten komen. Terwijl dat volgens mij heel belangrijk is voor de onderlinge energie. De ideale situatie ligt dus duidelijk ergens in het midden.“
 

Een gewetensvraag ter afsluiting: ben je door corona nou meer of minder gaan sporten?

 

“Haha, ik merk dat dat per persoon verschilt inderdaad. Zeker bij ons was het tijdens de eerste maanden een gekkenhuis, omdat Nederland massaal z’n hypotheek wilde oversluiten. Door drukte schiet het sporten er dan soms bij in. Maar omdat m’n sociale leven op een laag pitje stond, heb ik toch genoeg kunnen fietsen. Ik ben nu al over mijn jaardoel van 3.000 kilometer heen...


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

14 stemmen (gemiddeld 3,4 van 5).

Anderen bekeken ook

Chris, waarom zo’n (ongelofelijke) haast?

27 augustus 2020 De woningmarkt blijft maar doorstromen. Hoe vangen we dit op ...

Wij zijn op zoek naar u

27 augustus 2020 U bent de expert als het gaat om hypotheken en ...

De fitte financial: Christa van Dijke

20 augustus 2020 In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld ...

Gekkenhuis voor hypotheekadviseurs - en dat zal nog wel even zo blijven

20 augustus 2020 Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.