De fitte financial: Edo van de Burgwal

03 september 2020 Leestijd ± 3minuten
De fitte financial: Edo van de Burgwal

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week Portfolio Manager bij MUNT en fanatiek hardloper Edo van de Burgwal.

Je naam verschijnt vaak in online sportresultaten. Wat doe je allemaal om fit te blijven?


Op dit moment richt ik me vooral op het hardlopen van middellange afstanden (MILA). Die afstanden variëren van 800 tot 5.000 meter. Daarvoor train ik elke dinsdag- en donderdagavond bij de atletiekvereniging Altis in Amersfoort. Daarnaast train ik ook nog drie keer per week in m’n eentje. Eén van die trainingen doe ik dan op dinsdag- of donderdagochtend, zodat ik tijdens de avondtraining extra moe ben. Dan kun je heel gericht technisch trainen voor het laatste stuk van een wedstrijd, waarin je natuurlijk meestal vermoeid bent. In het voor- en najaar loop ik vaak wedstrijden. Naast het hardlopen houd ik van wielrennen en suppen (staand peddelen op een surfplank). Dat doe ik meestal samen met m’n vriendin.
 

Je loopt dus vaak wedstrijden. Op welk resultaat ben je het meest trots?


Dat is toch wel de eerste marathon die ik in 2015 in Rotterdam liep. Hier heb ik - als onervaren loper - helemaal zelfstandig ‘naartoe getraind’. Ik was net klaar met m’n studie en verhuisde van Twente naar Amersfoort. Ik stopte met voetbal, maar wilde wel graag fit blijven door te gaan hardlopen. Zonder stok achter de deur lukte dat niet, dus schreef ik me in voor de marathon van Rotterdam. Dat betekende drie maanden lang, vijf keer per week trainen volgens een heel strak schema. Ik hield vol en zo verscheen ik - op een van de eerste warme dagen van het jaar - aan de start. 3 uur, 36 minuten en 22 seconden later kwam ik over de streep. Helemaal gesloopt, maar ontzettend voldaan. In de komende jaren wil ik de 3.000 meter binnen de 9 minuten lopen en de marathon onder de drie uur. Dat wordt dus nog heel veel trainen.
 

Welke rol speelt een werkgever wat jou betreft in de fitheid van zijn werknemers?


Goede gezondheid en fitheid helpen je in al je dagelijkse bezigheden, ook bij kantoorwerk. Het management van een organisatie kan de fitheid van de werknemers stimuleren door sport toegankelijk te maken voor, tijdens of na werktijd. Door op kantoor faciliteiten in te richten, verminder je de reistijd en stimuleer je je medewerkers om te sporten. Bij ons op kantoor hebben ze een douche geplaatst. Zo kunnen we elk moment van de dag bijvoorbeeld een stuk rennen om vervolgens weer helemaal fris - en vol energie - op kantoor aan te schuiven. Ook hebben we een zogenoemde ‘skillbike’. Dat is een stationaire fiets, waarmee je bijvoorbeeld heel goed een bergrit kunt nabootsen. Wat tenslotte erg helpt, is het grote aanbod aan snoepkomkommers, -tomaten en andere gezonde tussendoortjes. Overigens eet ik sinds een jaar vegan. Daar profiteer ik tijdens het hardlopen zeker van.
 

In hoeverre heeft de coronacrisis invloed op je fitheid?


Doordat ik nu thuis werk, bespaar ik tweeënhalf uur reistijd per dag. Je voelt ‘m al aankomen; die tijd besteed ik aan extra sporten. Van maart tot en met mei ging ik om de dag hardlopen. Op de tussenliggende dagen deed ik insanity fitness. Dat is een intense cardio-training op televisie onder leiding van een veel te enthousiaste en gespierde man. Sinds juli zijn er gelukkig weer hardloopwedstrijden op de baan. Ik heb nu drie keer meegedaan en elke keer een persoonlijk record gelopen. Ik mis de dynamiek van werken op kantoor, maar de coronacrisis heeft zeker een positief effect op mijn fysieke gesteldheid.


Lees ook
Spijt door een (te) hoge aankoopprijs?
Dilemma

Spijt door een (te) hoge aankoopprijs?

Hoe voorkomt een hypotheekadviseur dat mensen achteraf spijt krijgen van een hoge aankoopprijs voor hun woning? We vragen het aan Liza Luesink, directeur van gedragsveranderingsbureau Duwtje.

‘Bij hittebestendige woningbouw horen groene tuin en groene omgeving’

‘Bij hittebestendige woningbouw horen groene tuin en groene omgeving’

Nederland zal naar verwachting steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. De snelle oplossing is om airco of een ander koelsysteem te installeren. Veel beter is om bij het ontwerp direct al rekening te houden met extreme weersomstandigheden, zegt directeur Harwil de Jonge van Heijmans Vastgoed. Daarbij gaat het niet alleen om de woning, maar ook om de tuin en de publieke ruimte.

Deze hypotheekadviseur heeft het ‘niet druk’
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur heeft het ‘niet druk’

De hypotheekadviseur van de maand augustus heeft het niet druk. Wat is er aan de hand bij Simon Hulsman?

Chris, waarom zo’n (ongelofelijke) haast?
Vraag het Chris

Chris, waarom zo’n (ongelofelijke) haast?

De woningmarkt blijft maar doorstromen. Hoe vangen we dit op in de hypotheekwereld? Chris Oosterling is commercieel directeur van MUNT Hypotheken. Hij gaat nog even wat dieper in op de kwestie.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.