De fitte financial: Christa van Dijke

20 augustus 2020 Leestijd ± 3minuten
De fitte financial: Christa van Dijke

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week Service Manager bij MUNT Hypotheken en fanatiek sportster Christa van Dijke.

Een snelle zoekopdracht op Google laat zien dat je behoorlijk sportief bent. Wat doe je om fit te blijven?


Sporten is mijn uitlaatklep. De lijst van sporten waar ik van houd is redelijk oneindig en varieert van obstacle runs tot steps en van bodypump tot boksen. Op dit moment focus ik me vooral op high intensity interval training (HITT) en zwemmen. Daarnaast ga ik regelmatig een rondje hardlopen en doe ik aan fitness. Dit klinkt misschien voor mensen als veel, maar ik vind het heerlijk en hou van de variatie. Ik krijg er gewoon energie van, beleef er onwijs veel plezier aan en ook het sociale aspect vind ik belangrijk. Ik sport dan ook het liefst gezellig samen met anderen.

Om ook mentaal fit te blijven, ga ik vaak wandelen, zorg ik voor ‘me-time’ en lees ik veel. Daarnaast volg ik cursussen, schrijf ik m'n gedachten regelmatig op papier en ben ik altijd op zoek naar dingen die me uitdagen. Ik vind het bovenal belangrijk om te genieten van het leven. Dat betekent ook goede gesprekken en veel lol maken met vrienden.
 

Op welke sportresultaten ben je het meest trots?


Het meest trots ben ik op mijn deelname aan een bodybuildingwedstrijd. Niet zozeer op het resultaat, maar vooral op het feit dat ik de keuze heb gemaakt om mee te doen. Dat is een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven geweest. Ik weet dat veel mensen gespierde vrouwen niet mooi vinden. Ik was ook totaal geen type dat graag in de spotlights staat, maar ik wilde deze enorme uitdaging gewoon aangaan. Ik vond het super eng, maar ik heb het maar mooi wel gedaan. 
 

Hoe stimuleert je werkgever je om fit te blijven?


Als bedrijf kun je je medewerkers stimuleren door interesse te tonen en door mogelijkheden te bieden om aan je fysieke en mentale fitheid te werken. Ik werk nu 5,5 jaar als Service Manager bij MUNT Hypotheken en ik kan wel zeggen dat het hier goed is geregeld. Zo worden medewerkers regelmatig gesponsord voor sportactiviteiten en kregen we een tijd terug zelfs allemaal een fiets. In de periode voor die bodybuildingwedstrijd werd ik optimaal gesteund, zowel door de directie als door andere collega’s. Ik moest bijvoorbeeld zeven keer per dag eten. Ik zat dus vaak met een bakje kip, groente en rijst om 10 uur ‘s ochtends aan m’n bureau. Daar word je als collega natuurlijk niet per se blij van, maar toch voelde ik van iedereen oprechte support voor het doel dat ik voor ogen had.   
 

In hoeverre heeft het thuiswerken door corona invloed op je fitheid? 


Het thuiswerken was ik al gewend. Ik heb tussen oktober 2018 en begin dit jaar veel gereisd. In die tijd kon ik op afstand gewoon voor MUNT blijven werken. Het allerbelangrijkste is om routine aan te houden en voldoende te bewegen. Ik begon ‘s ochtends vroeg altijd met een flinke wandeling. Dat was leuk in Bali en Los Angeles, maar onderschat ook niet hoe mooi Amsterdam is om 06.30 uur, als de straten nagenoeg leeg zijn. Daarnaast vind ik altijd wel manieren om fit te blijven. Ook in deze coronatijd is het glas voor mij altijd halfvol. 
 


Lees ook
Gekkenhuis voor hypotheekadviseurs - en dat zal nog wel even zo blijven

Gekkenhuis voor hypotheekadviseurs - en dat zal nog wel even zo blijven

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar geweest. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar...

Is jubelton wel verantwoordelijk voor opdrijven huizenprijzen?

Is jubelton wel verantwoordelijk voor opdrijven huizenprijzen?

Steeds vaker wordt een gift gebruikt om te overbieden op een koopwoning. Deze belastingvrije schenking, of ‘jubelton’ zou er voor zorgen dat de huizenprijzen (nog verder) worden opgedreven. Maar wat betekent dit in de praktijk?

Zo komen deze hypotheekadviseurs de zomer door

Zo komen deze hypotheekadviseurs de zomer door

Op z’n zachtst gezegd is 2020 niet het meest eenvoudige jaar geweest. Van coronastress tot oversluitgolf, het kostte nogal wat energie. Maar nu is de zomer daar.

De fitte financial: Michiel van der Linde

De fitte financial: Michiel van der Linde

In deze zomerse rubriek vertellen mensen uit de financiële wereld wat ze doen om fit te blijven. Deze week fanatiek fietser en Manager Commercie bij FlexFront, Michiel van der Linde. 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.