De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

02 juli 2020 Leestijd ± 5minuten
De 10 meest opvallende hypotheekadviseurs van dit moment

Hypotheekadviseur is en blijft een speciaal beroep. Het afgelopen jaar zette Kop-Munt elke maand een andere hypotheekadviseur in de spotlight. Lees hier hun bijzondere verhalen…

1. Het kantoor dat alles voor elkaar krijgt wat anderen niet lukt

Zin om eens te praten met mensen die écht lol in hun werk hebben? Ga dan langs bij Medior Financieel Advies in Groningen. Voor Martin Kuperus en zijn collega’s is geen uitdaging te groot. Linksom, of rechtsom vinden ze een passende oplossing voor elke hypotheekwens. Overigens -ze waren er zelf bij- ook recordhouder van ‘de snelste hypotheek ooit’.
 

2. De adviseur die de klant eens lekker door elkaar schudt

Pieter Bolle zorgt met zijn onconventionele aanpak, soms voor positief geschrokken mensen. Hij doet er alles aan om de informatie boven tafel te krijgen om mensen op financieel vlak ‘gewoon een lekker leven’ te bieden. Eén van de belangrijkste en leukste vragen die hij daarvoor stelt aan mensen is: ‘wat zou je doen met een miljoen?’
 

3. U krijgt géén advies bij deze hypotheekadviseur

Bij de hypotheekacademie zet Marjon Geertsma alles op alles om de klant zo op te leiden dat hij, of zij écht snapt wat de hypotheek inhoudt. Niet iedereen heeft van huis uit meegekregen om financieel overzicht te hebben. Met de aanpak van Marjon leren ze dat wel. En kunnen ze goed geïnformeerd een beslissing nemen die ook goed voelt.
 

4. Alles komt boven tafel bij dit kantoor

De juiste informatie, daar draait het allemaal om vindt Jamie Hilgersom. Hij besteedt vooral veel tijd aan de voorbereidingsfase, waarin hij alle informatie direct in kaart brengt. Zo kan hij bij een aanvraag secuur te werk gaan. Dat doet Jamie, zoals hij zelf enthousiast vertelt niet met grof geschut, maar gaat hij doelgerichte te werk als een sniper.
 

5. Bij deze adviseur kun je altijd even komen aanwaaien

Midden in een woonwijk vind je het kantoor van hypotheekadviseur Nico de Graaf. Het kantoor van De Graaf staat op zo’n 40 meter van zijn eigen huis. Dat betekent dat veel van zijn buren klant bij hem zijn. Vaak is dat heel handig; mensen die een vraag hebben over hun hypotheek kunnen makkelijk even binnenlopen. Een hele praktische manier om altijd de vinger aan de pols te houden bij de klant.
 

6. Ssst, deze adviseur is aan het luisteren

Als je goed luistert kun je voor iedereen een passende oplossing vinden, vindt Mark van Eck. Daar gaat het uiteindelijk om bij zijn hypotheekadvies. Mark stelt geen hypotheek op voor de adviseur, maar voor de klant. Dat klinkt logisch, maar soms vergeten adviseurs dat en houden ze te weinig rekening met de wensen van de klant.
 

7. De sport van deze adviseur is om zijn tarief telkens te verlagen

Marco Anjema is niet vies van een dikke auto, maar hij vindt het ook onzin om hoge tarieven te rekenen voor het afsluiten van een hypotheek. Dan zijn die klanten zo weer verdwenen - terwijl het veel interessanter (en lucratiever) is wanneer ze telkens weer terugkomen. Hij maakt er dan ook een sport van om zijn tarieven zo laag mogelijk te houden.
 

8. Misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

In Volendam staat het hypotheekadvieskantoor van Liza Smit, waar alleen maar vrouwen werken. Het is min of meer per ongeluk zo gelopen, maar ondertussen wil ze het ook geen man meer aan doen om er tussen te moeten zitten. Het voordeel van zoveel vrouwen is volgens Liza dat zij er niet alleen zakelijk in staan, maar ook goed kunnen meeleven.
 

9. Bij deze adviseur word je blij met aflossingsvrij

Adviseur Marco Vonk denkt dat de meeste mensen toch liever twee ton extra te besteden hebben tijdens hun leven, dan het allemaal op te potten in een huis. Hij probeert daar dan ook in te voorzien met een aflossingsvrije hypotheek. En daar worden zijn klanten vaak heel blij van.
 

10. Zo efficiënt ziet u ze zelden

Hypotheekadviseur Robin van der Hoff werkt voor twee kantoren tegelijk. Dat is een drukke bedoening, maar Robin houdt van de dynamiek. Ondertussen zorgt hij ervoor dat hij secuur te werk gaat en altijd de puntjes op de i zet. Niet dat het allemaal maar voortkabbelt, hij ontwikkelt daarbij ook nog een crowdfunding platform voor ondernemers die niet terecht kunnen bij een bank.
 

Wie is de volgende?

Iedere adviseur heeft zijn, of haar eigen verhaal. Naast deze tien bijzondere verhalen, zijn er natuurlijk nog veel meer. Wil jij ook graag vertellen over jouw adviespraktijk? Of vind je het hoog tijd dat één van je collega-adviseurs eens op de voorpagina stralen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar carlijn.visser@munthypotheken.nl.

 


Lees ook
Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland
Adviseur van de maand

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen. “En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

De wildste verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken
Trends

De wildste verhalen van 5 jaar MUNT Hypotheken

Wat hebben we een boel met elkaar meegemaakt de afgelopen 5 jaar. De redactie van Kop-Munt.nl maakte een rondje langs een paar hypotheekadviseurs van het eerste uur om te vragen naar hun leukste, meest ontroerende en wildste verhalen. 

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen
Dilemma

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen

De komende jaren wordt de ‘wet Hillen’ afgebouwd. In het verleden maakten vooral oudere huizenbezitters gebruik van deze regeling. Door de lage hypotheekrente, de sterk gestegen woningprijzen en verplicht aflossen krijgen ook steeds meer jongeren ermee te maken.

Peter Boelhouwer legt de vinger op de zere plekken van de woningmarkt

Peter Boelhouwer legt de vinger op de zere plekken van de woningmarkt

Een woning kopen, wordt steeds lastiger. Betekent dit bijvoorbeeld dat huren populairder wordt? En wat zou woningmarkt expert prof. dr. Peter Boelhouwer doen als hij de vrije hand krijgt?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.